Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Na pomyslném „výsluní“ žebříčku nejlepších filmů, se tento skvost vyhřívá zcela po právu. Kdyby mě někdo zastavil na ulici a chtěl po mě vyšvihnout z fleku ten nejúchvatnější a nejdojemnější film, právě Shawshank budu mít na jazyku jako první. Forrest byl skutečně extrémně silný soupeř, ale pro mě z duelu vychází Shawshank přeci jen jako vítěz. Ani po několikátém zhlédnutí neomrzí, všechny postavy si člověk doslova zamiluje a díky exkluzivnímu výkonu Tima Robbinsona a Morgana Freemana nasadil tento film tak monstrózní laťku, že si jsem celkem jist, že už jí žádný film nepokoří :-). Je to zkrátka SKVOST světové kinematografie, film který má všechno (včetně dokonalého soundtracku) a film, který ve mě dokázal vyvolat tolik pocitů a emocí jako snad žádný jiný. Film o naději a trpělivosti, o tom že naděje je dobrá věc, ta nejlepší ze všech a dobrá věci nikdy neumře. Přál bych každému, aby ve svém životě narazil na takového přítele jako byl pro Andyho Red. Myslet na život, nebo umírání - to je SAKRA PRAVDA!

Matrix

Matrix (1999)

Film na který jsem čekal celý život. Děkuji.

Sedm

Sedm (1995)

Pitt - Freeman = Smrtelná kombinace, kterou dokonale zrealizoval svojí precizní režií Fincher. V krimi žánru tento film do dnes bere konkurenci o parník.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Další ze skvostů od Darabonta (specialisty na vězeňská dramata). Snímek, který dojme snad každého, jedná se ovšem o přirozené/nenucené dojetí, kterého si filmový fanda prostě musí vážit. Zelená míle je film, na který se nezapomíná.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Tak za citovou vydíračku tento film určitě nepovažuji, je tam sice mírný nádech, který v samotném závěru donutí k lehkému dojetí. Ovšem na nic si tento film nehraje, ani diváka nenutí do žádných srdcelivných emocí – dokonce tam kde bych čekal nějaké slzy, či emoce (tanec Omara atd.) tak se neobjevily což mě potěšilo. Já jsem se pobavil náramně! François Cluzet alá francouzská forma Rain Mana zahrál svojí roli dokonale! A Omar Sy? Zde není co dodat :-) spolu s Warriorem a 50/50 nejsilnější filmový zážitek poslední doby.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Nemám co napsat, uživatel ,,golfista" mi v podstatě všechno sebral z úst :-) jeden z nejlepších filmů co jsem, kdy měl tu čest shlédnout a jestli mohu citovat výše zmíněného uživatele (lépe to ani nepsat nejde) ,,Scorsese mě v průběhu více než dvou hodin mistrovsky nadháněl. Já se všem jeho "střelám" vyhýbal a ujišťoval jsem se v tom, jak je ve svém honu předvídatelný. Těsně před koncem jsem si oddechl s tím, že jsem si hon užil a hlavně ho přežil. Při poslední větě jsem si ale uvědomil, že mám kulku v srdci ....´´ GREAT!

Wrestler

Wrestler (2008)

Naprosto srdeční záležitost na kterou se váže spousty vzpomínek z mého dospívání. Za mě nejlepší Afronofského počin a rozhodně životní výkon Rourka, při závěrečné scéně a songu v podání Bruce Springsteena se mi stahují všechny šlachy v těle. Tento film bude navždy patřit do mé "síně filmové slávy", to vím jistě.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Film - naprostá srdcovka, ke které se váže spousty vzpomínek na určitou osobu mého života. Film, který patří zcela určitě do mé TOP 5, a už teď jsem si jistý, že tam bude mít navždy své místo. Před samotnou projekcí jsem pořádně nevěděl, do čeho jdu a nikdy času, který jsem strávil při Chrisovo cestě proti dnešnímu snobství nebudu litovat. Penn to servíruje tak dokonale s tak dokonalou hudbou od Eddieho Veddera a všechno to tak krásně Emile Hirsch prodává, až prostě člověk žasne. Je to velmi citlivé téma a věřím, že spousty lidí (mimo těch co jsou v dnešní době již zcela ztraceni) o tomto snívá. Zajímavé je, že názory na tento film jsou zcela odlišné. Spousta lidí co znám tento film ani řádně nepochopí, nepochopí, proč Chris vlastně utekl - pokládají si otázky proč proboha? Bez peněz, bez pohodlí, proč by to dělal? Proč nechtěl žít klasický život? Jezdit v krásném autě, užívat otcovo peněz? Já na tyto otázky znám odpověď. Rád bych občas něco podobného podnikl taky, ovšem nikdy se mi to nejspíše nepodaří asi jsem v této době již příliš industrializovaný. Na druhou stranu i sám Chris (Super Tramp) zjistil jednu životní a krutou pravdu ,,pravého štěstí může být dosaženo, pouze tehdy jeli sdíleno´´ a to je sakra pravda. U mě 100% PS: Ten Hirschovo výkon byl obřích rozměrů a je obrovská ostuda, že za to oscara nezískal... Sám jsem od nikoho tak mladého nikdy podobný výkon neviděl. Tleskám a vždy tleskat budu.

Crash

Crash (2004)

Muzika, režie a výkony jednotlivých postav, jejichž životy se krásně prolínají - SKVĚLÉ! Spousta dojemných scén (hořící automobil, útok majitele obchodu na zámečníka, sblížení se Sandy Bullock s uklízečkou) to jsou chvíle, na které se prostě nikdy nezapomíná.