Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Akční

Biografie (9)

Adrian Rawlins (herec)

21.09.2009

Adrian Rawlins se narodil 27. března 1958 v anglickém městě Stoke-on-Trent rodičům Mavis (za svobodna Leese) a Edwardovi Rawlinsovým. O jeho soukromém životě se toho bohužel příliš mnoho neví. Je známo snad jen tolik, že velice obdivuje Roberta De Nira a právě jím se nechal inspirovat k tomu, aby se začal věnovat herectví.Pokud… (více)

Mark Williams (herec)

14.09.2009

Mark Williams se narodil 17. června 1959 v anglickém městě Bromsgrove ve Worcestershire. Navštěvoval střední školu na severu Bromsgrove . Poté studoval angličtinu na univerzitě v Oxfordu na Brasenose College. Po promoci nastoupil k divadelní společnosti Mikron Theatre, se kterou byl tři roky na turné. Ne vždy se však živil… (více)

Julie Walters (herečka)

13.09.2009

Julia Mary Walters se narodila 22. února 1950 v anglickém městečku Smethwick v Západním Midlandu nedaleko Birminghamu. Julie pochází ze tří dětí a narodila se jako nejmladší potomek a zároveň jako jediná dcera do irskokatolické rodiny. Juliino vlastní narození bylo velmi komplikované. Během porodu měla pupeční šňůru ovinutou… (více)

Imelda Staunton (herečka)

10.05.2008

Imelda Mary Philomena Bernadette Staunton se narodila 9. ledna 1956 na severu Londýna. Její matka Bridie (za svobodna McNicholas) se živila jako kadeřnice a její otec Joseph Staunton se živil jako pomocný dělník při stavbách silnic. Oba její rodiče patří mezi první vlnu imigrantů z řad katolíků z irského okresu County Mayo.… (více)

Fiona Shaw (herečka)

06.05.2008

Fiona Shaw se narodila 10. července 1958 v irském městě County Cork a její rodné jméno je Fiona Mary Wilson. Narodila se do nábožensky zaměřené rodiny, a proto byla pokřtěna a stala se z ní katolička. Její otec byl oční chirurg a její matka byla fyzička. Ve svých dětských letech se ráda nechávala oslovovat jako „Fe Fe.“… (více)

Richard Griffiths (herec)

05.05.2008

Richard Griffiths se narodil 31. července 1947 ve městě Thornbaby-on-Tees v Anglii. Jeho otec pracoval jako ocelářský dělník a jeho matka jako úřednice v supermarketu. Dostalo se mu katolické výchovy. Jelikož jeho rodiče byli neslyšící, naučil se v ranném věku znakovou řeč, aby s nimi mohl lépe komunikovat. Ve svém dětství se… (více)

Ian Hart (herec)

13.04.2008

Ian Hart se narodil 8. října 1964 v anglickém Liverpoolu v katolické rodině a pochází ze tří dětí. Jeho vášní je fotbal, je velkým fanouškem týmu Everton FC. Je ženatý a s manželkou Lynne má dceru Daisy (narozena v roce 1996) a dceru Holly (narozena v roce 2001).Poprvé se před kamerou objevil v jedné z epizod televizního… (více)

Sean Biggerstaff (herec)

08.04.2008

Sean Biggerstaff se narodil 15. března 1983 ve skotském městě Glasgow. Má mladší sestru Jenny, která se narodila v roce 2001. Jako dítě žil s rodiči v malé oblasti Maryhill nedaleko Glasgow. Navštěvoval školu v Milngavie a v sedmi letech se přidal k Maryhillskému mládežnickému divadlu (Maryhill Youth Theatre), poté odešel ke… (více)

Christian Coulson (herec)

28.03.2008

Tento britský herec ještě před svými prvními hereckými krůčky navštěvoval školu ve Westminsteru, a to za pomoci akademického stipendia, které získal. V letech 1990-1997 byl členem Národního mládežnického hudebního divadla (National Youth Music Theatre). Christian Coulson vystudoval také Cambridgeskou univerzitu, na které… (více)

Reklama