Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční
  • Drama

Recenze (51)

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Ten den jsem jel poměrně na autopilota, takže nevím proč přesně jsem se ocitl v kinosále na Godzille. Vím, že se mi líbil poměrně skromný plakát, ale to je tak všechno. Nějaká vnější moc mě nahnala do kina. Reálně jsem nečekal nic a dostal všechno. Hezu Godzillu, která má za cíl jen ničit a pustošit. Dobrý drama s postavama, který měly všechny 3 rozměry a já se zajímal o to co s nima bude. Možná až přehnaně melodramatický výkony hlavních postav. Slušnou cgi devastaci, která až na dva nebo tři momenty vypadala reálně pěkně. O tom jestli jsem byl v Jiříkově vidění jsem se byl přesvědčit o deset dní později a musím říct, že to bylo tak dobrý jako prvně. Godzilla, která by fungovala i bez Godzilly. Godzilla, která je dobra i pro nefanoušky Godzilly. Godzilla, která zaslouží všechny metály.

plakát

Vetřelci (1986) 

Na pokračování Vetřelce jsem se řádně těšil, takže při prvním volném víkendu jsem se na ně vrhl. Jediný co jsem o filmu předem věděl je, že je značně akčnější než jeho předchůdce. Natěšen zapínám film a otvírám Radka dvanáctku. Brzy začínám litovat, že jsem si nevzal aspoň flašku myslivce. Vždyť tohle je totální telenovela. Retardovaní pitvořící se mariňáci běhaj mezi papunedeklovejma kulisama a nechávaj se masakrovat xenomorphama. Oproti skromné a komorné jedničce tady všechno vypadá jak z Walmartu. Levně a idiotsky. Levný a idiotský je i finále. Jako vážně? Nic lepšího Camerona nenapadlo? EEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Jediný plusy jsou dobře vypadající facehuggeři, Lance Henriksen jako Bishop a samozřejmě stále sexy pragmatická Rippleyová. Na jedničku to nemá. Jakože vůbec. Ani trochu.... Úplně nejvíc na světě to nesahá jedničce ani po kotníky.  Tohle není ani stejná liga.  Je to úplně jinej sport. Třeba hod hovnem nebo tak něco.

plakát

Párty Hárder: Summer Massacre (2022) 

Jako je to v pohodě, ale narozdíl od jedničky mě to do kolen neposlalo. Na první pohled je vidět vyšší budget, kterej ovšem nezachrání polohluchej scénář, kterej místama smrdí kameňákovským buranstvím (jé tyvole, učitelka řekla “prdel” hahaha) a je KURVA NEJVÍC PŘEDVÍDATELNEJ. Jako největší klad beru vývoj postavy Tomáše, kterýmu člověk ten happy end fakt přeje. Myslím, že i herecky Daniel Žáček urazil od jedničky pořádnej kus cesty a narozdíl od ostatních se viditelně zlepšil.    Mám samozřejmě radost z toho, že film vznikl a  Řezník se tak dostal na plátna kin. Jsem zvědavej na jeho další film a doufám, že bude pokračovat, každopádně holt každej den není posvícení. Karavana jede dál a já si s radostí pustím jakejkoliv jinej jeho film.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Vážně bych chtěl, aby se mi Barbar Conan líbil víc, ale není tomu přáno. Celý to na mě působí jako lepší verze Xeny a nezachrání to ani skvělej soundtrack ani hezky násilný bojový scény. Magie a fantaskno světa Conana Cimeřana mi přijde mnohem líp zachycená v komiksu. Možná jsem měl jen příliš velká očekávání. Převažuje však zklamání a pocit, že dobrý film mohl být výborným. Třeba to při příštím zhlédnutí klapne.

plakát

Bony a klid (1987) 

střih - relax don't do it - střih - relax don't do it, relax, relax - střih - when you want to go to it - střih.  Abych nebyl úplně zlej, tak tam na pikosekundu zazní "Karel nese asi čaj".

plakát

Mazací hlava (1977) 

Na jedné straně stojí výborná hudba (jak od UGFC), skvělé efekty a hra se světlem. Na druhé straně stojí dějová nevýraznost a příliš malé "absurdno". Nemyslím si, že film musí nutně mít děj k tomu, aby byl dobrý nebo divácky uspokojivý, ale Eraserhead nabízí takový halabala plot, který možná má nebo naopak nemá hlubší význam a právě to šetření nějakou větší souvislostí filmu ubírá. Je to zvláštní, protože film je to zajímavej, líbil se mi, vyvolal ve mě emoce a nevadilo mi, že jsem ho nejspíš zcela nepochopil, ale zároveň mi to fakt dekel neodpálilo. Celkově mi přišlo, že se koukám na nějaký Švankmajerovský derivát, což je ve výsledku dobré hodnocení, protože ho jen tak z paměti nevymažu.

plakát

Reefer Madness (1936) 

Nuda a šěď, kterou zachránil jen živej dabing. Jen ten zmirňoval čirou nudnost, kterou film nabízel. Ještě jednou bych chtěl dodat, že to je neuvěřitelná nuda. Komickej scén je tam jako prstů na ruce Djanga Reinhardta.

plakát

Verotika (2019) 

Biják, kterej dokázal zobrazit i Katrinu Jade jako fádní a nudnou. Filmový ekvivalent posledních 15 let Glennových nahrávek.

plakát

Hypnotická bulva (1960) 

Poněkud utahané a přiblblé. Nejvíc cením ty scény, který byly asi tak 5x delší než měly bejt, aby detektiv Dave pochopil oč kráčí. Holt každej nemůže bejt na tý lepší straně Gaussovy křivky. Film příjemně oživila otrlá interaktivní projekce, díky který jsem zapomněl, že plot twist jsem světoborně odhalil v prvních 10 minutách. Myslím, že uděláme-li si kruh lidí, jež překvapil závěr filmu a kruh lidí, které překvapil coming out Freddieho Mercuryho a spojíme je, tak dostaneme plnohodnotný kruh. Plus dávám za docela pěkné zohavené tváře.

plakát

Beetlejuice (1988) 

Dobrý filmový nápad je zcela zabit ukvapeným koncem.