Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Barbarovi Conanovi jsem přicházel na chuť dlouho. Stal se mým nejoblíbenějším fantasy filmem (dokud nepřišel Pán prstenů). Je to jeden úžasný obrazově-hudební monument o pomstě a lásce, ve kterém jsou dialogy potlačeny jen na nejnutnější posunutí děje. A taky je to film, kterému navždy zůstanu vděčný za to, že mě přivedl k filmové hudbě. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Co tě nezabije, to tě posílí." Stone-ov scenár obsahoval povodne viac príšer, no rozpočet by bol príliš vysoký a tak sa John Milius, ktorého čakanie a odkladanie projektu už unavovalo vrhol do toho sám. Špecialista, fanúšik mečov a predlohy roztrhal pôvodný scenár a upravil si film do podoby akú dnes môžeme vidieť. Conan je nie len skvelý film, ale aj klenot vo svojom žánre. Jeden s tých filmov, ktorému nie je čo vytknúť. James Earl Jones je tak odporne slizký až je to geniálny záporák. Kostýmy, masky, výprava, dekorácie, či Valeria vyzerajú ešte do dnes vynikajúco a Arniemu s dlhými vlasmi to vlastne aj celkom ide. Zábery kde Conan a Subotaiom utekajú po plániach a popri tom hraje geniálna hudba sú vynikajúce doteraz. Basil Poleduris zložil skvelý soundtrack, ktorý pridáva filmu aspoň + 15%. To, že sa vo filme moc nehovorí, robí z neho nádherný fantasy historický (skoro) videoklip. Skvelá réžia a skvelé záverečné finále, ktoré je asi rovnako dobre, ako keď Conan prehovára k bohovi. Skrátka stará dobrá klasika ze vším všudy. Obľúbený soundtrack: Riddle Of Steel - Riders Of Doom, The Gift Of Fury, Atlantean Sword, Theology - Civilization, The Tower Of Set - Snake Attack, The Tavern, The Wifeing, Conan Leaves Valeria - The Search, The Kitchen - The Orgy, Orgy Fight, Funeral Pyre, Battle Preparations - Battle of the Mounds (Part 1), Battle of the Mounds (Part III) - Night of Doom, Orphans of Doom - The Awakening. „Crome, nikdy jsem se k tobě nemodlil, nemám na to dar. Nikdo, ani ty sám, si nebude pamatovat, jestli jsme byli dobří, nebo zlí lidé, za co jsme bojovali, nebo proč jsme zemřeli. Jediné, na čem záleží, je, že dva stáli proti řadě nepřátel, na tom záleží! Udatnost tě, Crome, těší. Splň mi tedy jedno přání - dopřej mi pomstu! A jestli neposloucháš, táhni do horoucích pekel!” 100% - 5* ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1982 sa režisér John Milius podujal natočiť filmovú adaptáciu bájneho mystického hrdinu Conana. Rozhodol sa na plátna kín preniesť kultový fantasy príbeh. Do titulnej úlohy obsadil tridsaťpäť ročného kulturistu Arnolda Schwarzeneggera. Bol to dosť riskantný ťah. Herecké schopnosti a artikulácia tohto nabúšeného Rakúšana boli mierne povedané tak trocha smiešne. Typologicky sa však na túto rolu hodil dokonale. Veľký, svalnatý chlap s divokým pohľadom a rešpekt vzbudzujúcou mimikou. John Milius to zvládol ukočírovať tak, že minimalizoval jeho text a pokusy o nejakú hereckú dramatičnosť. Takže zostala len drsná póza, akcia a svaly. Z Arnolada Schwarzeneggera sa mu podarilo urobiť Conana. Dobrý dojem z tohoto filmu umocňuje aj množstvo bodno-sečných rán, nejaké tie urezané hlavy a striekance krvi. Na svoju dobu tam boli celkom kvalitné triky a plusom je aj hnusný slizký záporák v podaní Jamesa Earla Jonesa. Keď to tak všetko zhrniem dokopy, tak mi vychádza, že je to podarená štvorhviezdičková fantasy. **** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kultovní zástupce žánru Sword & Sorcery jemně šmrncnutý subžánrem Sword & Steroids aneb démonický herpetolog James Earl Jones ztrácí hlavu pro jednoho anaboliky vyhnaného barbara z posilovny, …pardon Cimmerie. Mimochodem, Conana měl původně hrát Laurence Olivier, ale kvůli chybějícím dvěma centimetrům na objemu hrudníku při castingu neuspěl.. Jak to říkal ten Nietzsche? Co tě nezabije, to tě posílí? Před léty jsem byl směrem k Miliusovu filmu plný obdivu, nyní však bohužel sklesle uznávám, že ve srovnání s ne tak vousatými fantasy, kde dobývá a vládne HerKulles Sorbo, ten kvalitativní rozdíl není zas až tak propastný a jdu se šmahem ve svém zklamání připoutat ke Stromu žalu. Poledouris, nepoledouris.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem hltal conaní knížky, jeho filmový svět mi k srdci tolik nepřirostl. Posledních pár let jsem ale viděl v kině hned 2x (dík Alamo Drafthouse & Aero) a tak ho zpětně lépe docenil. Jednička obstojí nejen jako jednoduchá mačo fantasy zábava, ale taky jako přesahová pastva když jste cinefil, s reálnou uměleckou hodnotou. Nezaměnitelný arnoldovský charisma a srandičky, interakce postav (často šukacích) hezky bez okolků a la opičák, mocný soundtrack a ikonický záběry putování stepí. Optimálně zkrátit o půl hodinky, toť jediný kaz k dokonalosti. Co je v životě to nejlepší? "To crush your enemies, to see them driven before you, and to hear the lamentations of their women!" ♪♫ ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Režisér John Millius, jenž byl proslulý také svými krajně pravicovými názory, měl vzadu na režisérském křesle napsáno "Generál Millius". (lekr)
  • Při natáčení scény s ukřižováním skutečně kroužili nad hlavami štábu supi. Jeden z nich tehdy na místě zemřel a na plátně tak vidíme Conana (Arnold Schwarzenegger), jak kouše do krku skutečné zdechliny. Proto také byli stále nablízku zdravotníci s připraveným kloktadlem. (Kriklan49)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama