Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Dokumentární
  • Historický

Recenze (14)

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Poslední facka (2024) (epizoda) 

Huhňa Neužil, za zásluhy(kdoví čí?)obsazený  Mišík i slušný Lněnička sekundují brilantnímu Uhlíkovi výbornému Kotkovi a parádnímu Isteníkovi. A ani slaboučký Prachař nedokáže úplně pokazit socialistickou atmosféru.

plakát

Tajemství a smysl života (2023) 

Samozřejmě 5*****. Jestli má něco filmová produkce kromě oddechu přinášet, jsou to témata k diskuzi, zamyšlení. I pro lidi, kteří na tento film volí hodnocení "odpad". Z celého srdce přeji všem, kdož zatím nepochopili poselství tohoto filmu, aby se jim co nejdříve zadařilo, nejlépe v nejbližších 100.000 životech. Je o v zájmu všech. I mém, off course. A děkuji pane Vachlere.

plakát

RINO - Příběh špióna (2016) 

Kniha je samozřejmě obsáhlejší a pro toho, koho zajímá špionážní svět, mnohem zajímavější. A taky si odpustí zbytečnou grafiku, v tomto případě projekcí různých fotografií a dokumentů přes obraz nebo plakátů při demonstraci.

plakát

V létě ti řeknu, jak se mám (2022) odpad!

Rozhodně nemám nic proti koprodukcím, proti hercům z Rumunska ani třeba Gruzie, Mongolska či odkudkoliv, ale tohle byla síla. I díky předabování slovenských herců, kdy pak huba lítala mimo zvuk všem mimo Hofmana jsem měl nutkavý pocit vypnout po 5 minutách. Vydržel jsem asi 12. Odpad! je tedy neobjektivní, ještě jsem si taky mohl jít někam stěžovat, kdybych dokoukal celé. Strašné. Kdo na tohle dává prachy???? Nežijeme si tu tak špatně, když se mohou natáčet takovéto nesmysly.

plakát

Příběhy vesmíru (2022) (seriál) 

Mohl by z toho být velmi pěkný seriál o vesmíru. Nebo o přírodě, divočině v Africe. Takhle je to matlanec. Záběry krásné, ale celé to je velmi rozkročené a pro diváka nepřehledné.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Ale jo, až na sladkohoupej závěr je to lehká komedie do letního kina. Větší ambice mít nemůže a ani nemá. Klidně znova, potěšilo.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Remake na budovatelské filmy z let padesátých, tepání buržoustů a měšťáckých manýrů. Akorát v bledě modrém. Ale taktéž bez vtipu, bez šťávy. Ani jednou jsem v kině nezaslechl ani lehounký smích, popravdě spíš trapné až k pláči. Za Polívkovou 1 *.

plakát

Chladnokrevný odkaz (2019) 

Jak projebat solidní materiál. Jean Reno, pěkná sparingpartnerka, nádherná příroda....a výsledkem: sračka. Film na mne působil tak, že ho na závěr sestříhali tak o 1/4 a to zcela náhodně. A náhoda tomu chtěla, že to místy nedávalo smysl a museli jste zapojit hodně fantazie, abyste rozuměli motivaci a činům postav. Na druhou stranu, kdyby tenhle škvár trval ještě o půl hodiny déle a to ve stejné "kvalitě", asi bych to vypnul. 20% za snahu Rena.

plakát

Zločin na Zlenicích hradě (1971) (TV film) 

Zajímavá středověká detektivka na způsob románů Vlastimila Vondrušky. Zajímavá zápletka, děj měl spád. Škoda závěru, ze kterého jsem měl dojem, že autor spěchá pro honorář. Nedotažené a laciné, když vrah vyzradí pár vteřin před smrtí všechny souvislosti. Moc se mi líbil P.Kostka, který působil, mezi ostatními středověkými výkony, jakoby civilně.

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

Dlouho jsem se domníval, že Severní pól nic nepřekoná. Další hry z dílny Svěrák/Smoljak byly pro mne odvarem Severního pólu. Až přišel Záskok. Pravda je, že ve hře Záskok si záskok za Zdeňka Svěráka nedovedu představit. Uznávám, že tato hra stojí na jeho Prácheňském. Prostě: "Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat". A samozřejmě zdatně sekundují pánové Brukner, Penc, Čepelka a Šimon za skvělé nápovědy Karáska v podání Jana Kašpara. Fakt nechápu, kam na ty fóry chodí. Bavil jsem se skvěle. Nemohu jinak než 5*. 100%