Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ladislav Hojer sa čoraz viac zbližuje s vyšetrovateľom Jiřím Markovičom a priznáva ďalšiu vraždu, tentoraz v Brne. Vyšetrovatelia mu najprv neveria, ale na svetlo postupne vychádzajú hrozné detaily, ktoré všetkých šokujú. (Voyo)

Recenze (41)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevím. Jako jo, furt to má temnou atmosféru, humor se přesunul do černohumorné hladiny, herecké výkony super. Ale koukat v podstatě jen na hodinový výslech? Vždyť ani z toho Brna tam nebylo nic vidět. A to divné slovo, když je jídlo dobré, jsem jako Moravák také slyšel poprvé v životě. Prostě mne děsí, že na to stále samé budeme koukat ještě další 3 hodiny. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvim dile jsem si rikal: Maj vraha, o cem chtej jeste tocit celou miniserii! A vono jo. Peclive a v podstate minimalisticky vystavena atmosfera, ktera krok po kroku utahuje srouby. Jako clovek by se mel nudit, ale prave ta atmosfera a koncert Lnenicka versus Uhlik s korenim Neuzila, Misika  ba i toho advokata nedava vydechnout. Mrazive chladny V Kotech jeste tvrdi muziku, naproti tomu angazovani  Skameneho je (opet) krokem vedle. Velice se mne dotyka a oslovuje  az duchovni linka biblicke "lasky k nepriteli." Jenom bych uvital, kdyby jak to rict okrajove pripady byly podrobneji vykresleny a rozebrany. Ok, 5 proc si jeste necham do zasoby. 9.5/10. PS Ma recenze cislo 600! ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy mi bylo fyzicky vyloženě špatně. Autenticita jednotlivých obrazů je naprosto reálná. Atmosféra více než hutná. Hlavní hrdina v podání Petra Uhlíka je přímo mega slizký úchyl. Perfektně zahraná nepřiznaná sexuální parafilie, kde neschopnost navázat intimní vztah běžným způsobem, nabobtná do obludných rozměrů aktivního deviálního sexuálního chování. Skvěle předvedená metoda jednotlivých výslechů, kde udržet emoce na uzdě, muselo být pro vyšetřovatele nadlidským výkonem. Jinak by se jim pachatel "neotevřel" a oni by se nejspíše nikdy nedopátrali konečného čísla počtu obětí. A to navzdory tomu, že tito pachatelé svoje činy páchají v podobném módu, se stejným, nebo velmi podobným stereotypním rukopisem. V případě sexuálního sadisty je to o to horší, že jako obvykle, nezačínají sexuálně motivovanou vraždou, ale pokusem a dokonaným znásilněním. Nebezpečnost a zvrácenost jednotlivých ataků narůstá postupně, prostě klasická progrese, u sexuálního sadisty běžná. Za mne prozatím to nej, co jsem s podobnou tématikou v rámci komerčního seriálu viděla. Je to zatím jasný adept na Zlatý glóbus. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Sledovat herecký výkon Petra Uhlíka je skutečný pošmak. Velmi povedená kombinace ingrediencí, které mám tak rád. Není zde nouze o černý humor ani vraždy nevinných obětí, které měly jen tu smůlu, že se rodičům povedly a jejich vzezřením padlo do oka zdejšímu úchylákovi. Zdejší vsuvečka s Vildou nebyla tentokrát zase tolik temná, ale svojí odlehčeností mě bavila. Moc mi do tohoto seriálu nepasuje Mišík, ale to může být jen můj problém. Jinak super a atmosféra dané doby s každého záběru příští do všech světových stran. Nejpovedenějším momentem dílu je bezpochyby přiznání se k sežrání dělohy. [79 %] ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřovatelé se dozvídají o další vraždě. Ta byla mnohem horší. Nejen, že oběť byla zabitá a ubodána, ale vrah si odnesl suvenýry v podobě prsou a genitálií. Ty si dal doma do lednice a uspokojoval se nad nimi. Poté je uvařil jako ovar a s křenem a hořčicí, je, jak sám řekl, sežral. V tu chvíli pohledy vyšetřovatelů strnuly hrůzou, protože věděli, že před nimi není jen vrah a neinteligentní sadista, ale především sériový vrah, násilník, nekrofil a kanibal. Atmosféra i herecké výkony byly v tu chvíli fenomenální. A nejen v tu chvíli, ale po celou dobu. Představitel hojera, tak předtím klobouček, protože ten ho hraje neskutečně. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama