Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Aftersun

Aftersun (2022)

Filmové drama Aftersun pojednává o dovolené otce s dcerou a jejich každodenní strasti a radosti. Film má pomalé tempo, ale to snímku vůbec neškodí ba naopak. Líbí se mi ta autentičnost a to jak na mě celý film působil. Na první pohled se může zdát, že je to jen obyčejná rodinná dovolená, ale myslím si že tento počin má mnohem větší poselství než se na první pohled může zdát. Tento artový snímek od režisérky Charlotte Wells mi dal opravdu hodně i když to asi nebude úplně pro každého. Tento typ filmů musíte pochopit a zároveň hltat každý okamžik. Zkrátka a dobře vnímat každou sekvenci z tohoto příběhu a hlavně si na něho vyhradit svůj čas a věřím, že pro filmové fajnšmekry to bude masterpiece, stejně jako tento film působil na mně. Jsem strašně rád, že jsem se k tomuto skvostu dostal a mohl jsem prožít dovolenou spolu s Paulem Mescalem a Frankie Corio, kteří jsou mimo jiné spolu naprosto boží. Nevím co víc bych k tomuto filmu vytkl, je to zkrátka a dobře výborné. Zcela jistě doporučuji!

Maják

Maják (2019)

Tak perfektně zpracovaný snímek jsem už dlouhá léta neviděl. Samozřejmě film to není pro každého, tempo je sice pomalé, ale za to vám atmosféra vleze hluboko pod kůži. Za mě jeden z těch lepších mysteriózních hororových počinů, které jsem kdy viděl. Klobouk dolů Robertu Eggersovi, tedy režisérovi tohoto skvostu.

Devadesátky

Devadesátky (2018)

Příběh sleduje dospívání malého Stevieho počas devadesátých let. Musím pro Hilla zvednout palec nahoru, protože toto se opravdu povedlo na jedničku. Přesně takhle jsem si devadesátky představoval stereo, holky a skejťáci na každém rohu ve skate parcích. U celého filmu jsem prostě relaxoval a každý moment z filmu jsem naprosto žral. Sunny Suljic je naprosto boží a v tomto snímku se to jenom potvrzuje. Naprosto to miluju a doporučuju všem, kteří se narodili po roce devadesát. Já to ještě díky bohu stihl, i když na úplný závěr. Doporučuju všem!

Čarodějnice

Čarodějnice (2015)

Moc pěkně natočený snímek. Měl jsem z tohoto filmu po celou dobu tak zvláštní pocit, protože film je opravdu co se týče vizuálu opravdu odpudivý. Co se však atmosféry týče, tak musím říct že mi opravdu tuhla krev v žilách, zkrátka husí kůže po celou dobu sledování. Robert Eggers u mě opět zabodoval. Herecký ansábl se vyvedl, no a co se týče prostředí kde se snímek natáčel, tak opravdu bych zrovna do těchto končin nechtěl zavítat. Musím říct, že toto se opravdu povedlo. Více takových ártových počinů.

Lady Bird

Lady Bird (2017)

Tento nezávislý film o dospívání tzv. Lady Bird se mi moc líbil. Nevím proč ale tak nějak ten film mám rád a vůbec mi nevadí. Takový ten film který si pustíte na zahnání nudy u večerního čaje a brambůrků u televize. Není to vůbec špatné Saoirse Ronan já žeru a Timmy Chalamet je skvělý ať hraje kdekoliv opravdu. Za mě dobrý.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Co k tomuto snímku napsat? Přemýšlím.. jen ve zkratce.. ty volee, to byl zas pro jednou skvělý film, se skvělým obsazením a hudbou. Lituju, že jsem na film nepřišel dříve, protože chápu proč je to klasika. Snad nejlepší film o fetkách co nedají den bez heráku. Zatraceně dobře zahrané v čele s Ewanem McGregorem. Danny Boyle je dobytek, ale to jsem už zjistil v povídkovém snímku Acid House, který se mi mimochodem líbil neskutečně, proto jsem taky narazil právě na Trainspotting, který je zase o laťku výš. Neskutečně mě to bavilo. Do budoucna se chci dostat i ke knížce.

Soumrak mrtvých

Soumrak mrtvých (2004)

Shaun of The Dead pro mě bude vždy snad nejlepší zombie komedii vůbec. Edgar Wright si obecně s Cornetto trilogii dal neskutečně záležet. Ať už jde o typický britský humor, nebo o samostatné gagy, které jsou opravdu k popukání. Samozřejmě, film nebude opět pro každého. Za sebe chci říct, že britský humor je specifický a ne každému sedne. Ale Pegg s Frostem tvoří neskutečně boží dvojci.