Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené seriály (6)

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Zavilá milovnice Next generation se ze mě stala takřka během pár minut, když jsem v televizi zahlédla náhodou jeden z prvních dílů první série. Pak už jsem nevynechala žádný. Líbí se mi střídání poloh, které jakoby si celý tým chvílemi až zkoušel. Není to jen čistá sci-fi, jsou tu díly vyloženě akční, jiné dobrodružné, jiné veselé a jiné dramatické. Téměř vždy je nad čím se zamyslet a přitom skoro nikdy nejde o prvoplánové moralismy. U StarTreku Next Generation jsem se prostě nikdy nenudila. Vždycky se musím usmívat, když čtu, jak si Patrick Stewart pořádně vybalil kufry až po třech měsících natáčení, protože nevěřil, že se bude líbit. Líbí, a to nejvíc ze všech kapitánů! A totéž platí i pro ostatní představitele hlavních postav.

Případy bratra Cadfaela

Případy bratra Cadfaela (1994)

Moc hezký seriál ze středověké Anglie. Přečetla jsem i několik knih a zaskočilo mě, jak jsou proti seriálu nezáživně, nebo spíš krkolomně napsané. Derek Jacobi má samozřejmě na úspěchu seriálu lví podíl. Je výtečný!!!

Covington Cross

Covington Cross (1992)

Britský seriál z Anglie ve 14. století. Už jenom to je pro mne důvodem se dívat, protože když se Britové opravdu snaží, umějí tu historii opravdu pěkně. V tomto konkrétním případě je kladem nejen příjemné herecké obsazení, ale i jistá dávka humoru v inteligentně psaných scénářích. Výsledkem je sice nijak omračující, ale rozhodně velice dobře koukatelný seriál.

Dobrodružství Sherlocka Holmese

Dobrodružství Sherlocka Holmese (1984)

Televizní seriál s Jeremym Brettem jako Sherlockem Holemsem je můj zamilovaný. Viděla jsem pár jiných Holmesů,a le bohužel. Dle mého názoru je Jeremy Brett pro Sherlocka Holmese tím, čím je Sean Connery pro Jamese Bonda.(Ne, nespletla jsem se. Míním to opravdu takhle a ne naopak.) Myslím, že většina dílů se vyloženě zdařila a vůbec není na kšodu, že scénáře psali různí autoři. Styl zůstal stále stejný,a to je moc dobře. Co se - k mé obrovské potěše - zdařilo zachovat, byl suchý a "lehce" sarkastický Holmesův humor, který je mi nesmírně blízký. Prostě, ano, toto je přesně můj šálek čaje.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989)

Sakrblé, co o tomhle seriálu napsat a neopakovat přitom to, co na něm opěvují ostatní. Inu, řeknu to jednoduše. Tak jako má Sherlock Holmes svho jediného a pravého představitele, tak je díky Davidu Suchetovi získal i malý Belgičan. V porovnání se Sherlockem Holmesem, má pravda, policista na penzi, krapet větší úmrtnost klientely, ale holt, co se dá dělat. Sele ví. Jestli se mi u Holmese líbí, jak občas nemilosrdně deptá své okolí, pak u POirota se mi naopak přímo sadisticky líbí, jak okolí a prostředí občas deptají jeho. Ať už je to zahnojená venkovská cestička, Jappovy karbanátky nebo nestejně vysoko zastřižené kotlety. Jedinou výtku, kterou bych měla, mohu vznést tak maximálně k autorce knih: Je topatrně s podivem, ale lidé se zabjíje mnoha způsoby. Ne pouze jedem. A existuje spousta druhů jedů, ne pouze arzen. ;-)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Nejsem milovník seriálů z lékařského prostředí. Nebaví mě. A nejsem milovník válečných seriálů. Nebaví rovněž. Ovšem M*A*S*H, M*A*S*H, to je něco jiného. Nelze ho nemilovat. Je tak pestrý, jak jenom deset let natáčený seriál může být. Lze v něm nalézt vše. Od kýče až po umění. Od bezuzdné legrace, až po vysloveně vážná a mnohdy stále aktuální a platná témata. Osobně mám nejraději sestavu s plukovníkem Potterem a Charlesem. Obzvláště s Charlesem. Je to moje neojblíbenější postava. Soucítím s ním. Mým zcela nejoblíbenějším dílem je samozřejmě závěrečný dvouhodinový film. Ovšem hend vedle něj je ten, v němž zakopávají truhlu s věcmi, které symbolizují válku v Koreji. Jenom máloco mě kdy dojalo tolik, jak Radarův medvídek... Stal se pro mě symbolem tohoto seriálu.