Reklama

Reklama

Covington Cross

(seriál)
Velká Británie / USA, 1992, 10 h 50 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pseudohistorický příběh vypráví o obyčejné šlechtické rodině ze 14. století. Sir Thomas Grey (Nigel Terry) je rozvážnou hlavou rodiny z anglického Covingtonu. Manželka mu dávno zemřela, má tři syny a jednu dceru a problémů s nimi víc než dost. Navíc je tu ještě baron John Mullens (James Faulkner), jenž se snaží sira Thomase zničit a převzít jeho majetek. V nedalekém hradu žije Elizabeth (Cherie Lunghi), již sir Thomas miluje. Do už tak nelehkého života zasahují mnohé události, jež bývaly na denním pořádku, jako hon na čarodějnice, morová epidemie nebo nezbedné děti. (monolog)

(více)

Recenze (55)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na CC jsem se chystal mnoho let, protože námět je nepochybně perfektní. Herecké obsazení je výborné (i co se českého dabingu týče), a Britům ty středověké seriály prostě jdou, takže ani tady nemám co vytknout. Jen to na mě prostě po celou dobu nějak nezabíralo. Až ve druhé polovině je ovšem několik opravdu výborných epizod, a finále je vyloženě parádní a i správně dojemné. Čekal jsem, že se z toho stane třeba i můj oblíbený seriál, ke kterému se budu rád vracet, ale bohužel. Sympatické a příjemné středověké dobrodružství, které bych ve své době nepochybně žral, ale na čtyři to prostě nevytáhnu. Lepší průměr, ale za pozornost tenhle seriál i tak rozhodně stojí, neboť kultovní je právem! 65%. ()

Salavard 

všechny recenze uživatele

Jako malý klučina jsem tohle měl strašně rád a musím říct, že si klidně znovu pustím tento lehce pseudohistorický seriál i dneska, patří k totiž k mým velice oblíbeným. Můj oblíbenec a jmenovec Richard a jeho sourozenci, celá rodina, všichni jsou skvělí. Jejich příběhy, starosti, lásky, zklamání, obětavost. Je mi jasné, že to není zrovna realisticky znázorněná typická středověká rodinka, přesto jsem si všechny postavy oblíbil a velice rád se k nim vracím. Pohodový, rodinný seriál bez množství akce a násilí. Takových se dneska už moc netočí a je to škoda… ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě točilo začátkem 90. let. Odfláknutá nízkorozpočtová sračka - telenovela ze středověku - odehrávající se na dvoře hradu Covington Cross. Ve zkratce - haranti starýmu lordovi vždy udělají nějaký průser a on to pak za ně musí jít (poté co sežere Šalamounovo hovno) žehlit. Nejvíc se mi líbil díl, jak někam do nitra Anglie přijede Saracén, kterej se sem dotrmácí z Palestiny kvůli pomstě a na prahu podhradí dostane od místní lůzy na držku :-) ()

KorenGeorge 

všechny recenze uživatele

Britský seriál, který jsem jako dítě bezmezně miloval a těšil se každou neděli v 20:00 na nový díl. Příběhy Sira Thomase Greye a jeho povedených čtyř ratolestí nabízely vždy plno dobrodružství, humoru, 'lekce z historie' a morálního ponaučení. Ačkoli jsou příběhy nereálné a jedná se v podstatě o středověkou dobrodružnou soap operu, nikdy seriál nekoketuje s trapností a přílišnou přehnaností, která je tak typická pro seriály americké. Výborný byl také zákeřný záporák baron John Mullens, ve kterém nebyla snad špetka slušnosti. Z Thomasových dětí jsem měl nejradši nejstaršího a nejmoudřejšího Armuse a nejlepší epizoda byla pro mě ta se soudem, jméno už si nevybavuji . Normálně bych Covington Cross hodnotil velmi slušnými třemi hvězdami, z nostalgie ale ještě 1 přihazuji. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Náměty epizod jak z Beverly Hills 90210, jednorozměrné charaktery a naprostá odtrženost od doby, ve které se seriál odehrává, jak v dobových reáliích, tak různých drobnostech. Například když mnich vypráví, jak vymyslel hranolky (asi si tvůrci byli líní zjistit, že brambory pocházejí z Ameriky...). Přiznávám, že ve 14 se mi to líbilo a nestydím se za to, ale od té doby už nějaká doba uběhla. To nejlepší, co bych stále ocenil, byla účast zde opravdu krásné Chloe Anett (alias Krisí Kočanská z RD), Darwinžel jen v jednom díle. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Kulisy vesnice vytvořené pro tento seriál byly použity také pro Gelfskou vesnici z 6. série seriálu Červený Trpaslík (od r. 1988). (PB2)

Reklama

Reklama