Reklama

Reklama

Covington Cross

(seriál)
Velká Británie / USA, 1992, 10 h 50 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pseudohistorický příběh vypráví o obyčejné šlechtické rodině ze 14. století. Sir Thomas Grey (Nigel Terry) je rozvážnou hlavou rodiny z anglického Covingtonu. Manželka mu dávno zemřela, má tři syny a jednu dceru a problémů s nimi víc než dost. Navíc je tu ještě baron John Mullens (James Faulkner), jenž se snaží sira Thomase zničit a převzít jeho majetek. V nedalekém hradu žije Elizabeth (Cherie Lunghi), již sir Thomas miluje. Do už tak nelehkého života zasahují mnohé události, jež bývaly na denním pořádku, jako hon na čarodějnice, morová epidemie nebo nezbedné děti. (monolog)

(více)

Recenze (55)

Salavard 

všechny recenze uživatele

Jako malý klučina jsem tohle měl strašně rád a musím říct, že si klidně znovu pustím tento lehce pseudohistorický seriál i dneska, patří k totiž k mým velice oblíbeným. Můj oblíbenec a jmenovec Richard a jeho sourozenci, celá rodina, všichni jsou skvělí. Jejich příběhy, starosti, lásky, zklamání, obětavost. Je mi jasné, že to není zrovna realisticky znázorněná typická středověká rodinka, přesto jsem si všechny postavy oblíbil a velice rád se k nim vracím. Pohodový, rodinný seriál bez množství akce a násilí. Takových se dneska už moc netočí a je to škoda… ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě točilo začátkem 90. let. Odfláknutá nízkorozpočtová sračka - telenovela ze středověku - odehrávající se na dvoře hradu Covington Cross. Ve zkratce - haranti starýmu lordovi vždy udělají nějaký průser a on to pak za ně musí jít (poté co sežere Šalamounovo hovno) žehlit. Nejvíc se mi líbil díl, jak někam do nitra Anglie přijede Saracén, kterej se sem dotrmácí z Palestiny kvůli pomstě a na prahu podhradí dostane od místní lůzy na držku :-) ()

Reklama

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se řadí k těm, na které se vždy čas od času rád podívám. Připomíná mi doby mé docházky na základní školu, kdy jsme všichni obdivovali Richarda, Armuse a Cedrika a kdy jsme milovali Eleanor :-D Dnes, s odstupem doby vidím, že je škoda "odlehčeného" pojetí seriálu, který tak neodpovídá dobově ani chováním postav. Přesto se jedná o slušnou zábavu a pro vyplnění dlouhého odpoledne můžu jen doporučit ;-) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Z hlediska historické autentičnosti naprostá blbost. Ale jako pohádka pro náctileté a výše, super. Sympatičtí obyvatelé z Cavington Cross, rytíři bez bázně a hany, podlý zlosyn, krásné ženy, dobrodružství, kde pravda, láska a ušlechtilost ducha vždy zvítězí. Přidáme li slušnou výpravu a vizuál, hodíci se hudbu a občas i špetku humoru, dostaneme seriál, který pobaví. Je sice naivní až běda a s přibývajícími díly mu i lehce dochází dech, ale těch 13 epizod to ještě utáhlo. Takže za mne 3 hvězdy za seriál a jednu navíc z nostalgie z doby, kdy jsem jako puberťák hltala tento seriál v televizi. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na CC jsem se chystal mnoho let, protože námět je nepochybně perfektní. Herecké obsazení je výborné (i co se českého dabingu týče), a Britům ty středověké seriály prostě jdou, takže ani tady nemám co vytknout. Jen to na mě prostě po celou dobu nějak nezabíralo. Až ve druhé polovině je ovšem několik opravdu výborných epizod, a finále je vyloženě parádní a i správně dojemné. Čekal jsem, že se z toho stane třeba i můj oblíbený seriál, ke kterému se budu rád vracet, ale bohužel. Sympatické a příjemné středověké dobrodružství, které bych ve své době nepochybně žral, ale na čtyři to prostě nevytáhnu. Lepší průměr, ale za pozornost tenhle seriál i tak rozhodně stojí, neboť kultovní je právem! 65%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Kulisy vesnice vytvořené pro tento seriál byly použity také pro Gelfskou vesnici z 6. série seriálu Červený Trpaslík (od r. 1988). (PB2)

Reklama

Reklama