Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (253)

plakát

Çöp Adam (2022) (seriál) 

Něco úplně jiného a v podstatě velmi odvážného. Překvapivě mnoho dílů plných dost zajímave napsaných dialogu. Ale v kostce lze shrnout asi tak, že z námětů psychiatrů může vzejít jen psycho a ne každý zvládne sledovat postupně se prohlubující závislost a iracionální jednání ke kterému může vést. Je až překvapivé kolik dílů jsem vydržela sledovat a nepřišlo mi to vůbec špatné ale zároveň mne nenapadá nikdo v mém okolí, komu by se tento seriál mohl líbit. Snad také už nepatrim do skupiny, která potřebuje odbornou pomoc....

plakát

Bir Sevdadır - Episode 11 (2024) (epizoda) 

Zatím opravdu poměrně slabý seriál, který možná osloví jen turecké publikum. Nicméně hlavní hrdinka má neuvěřitelně krásné oči pod brutálně výrazným obočím a není úplně nezajímavé sledovat jak se daří zdatnému  představiteli utapnutych zakomplexovanych bratrů uchopit roli čistého záporaka. Dokukan Poslat na rozdíl od ostatních celkem září.

plakát

Hudutsuz Sevda - Episode 27 (2024) (epizoda) 

To co vypadalo zpočátku na hezke zbojnicke osvěžení klasické romanticko-akcni šablony postupně sklouzlo do šedého standardu u kterého mne baví pouze postava Leventa a sex appeal Mehmeta Korhana Firata, kvůli kterym serial castecne jeste sleduji

plakát

Kül Masalı - Episode 7 (2024) (epizoda) 

Čím hlouběji do lesa tím více stromů. Totoho hesla se drží scénář notně zapleteneho lehce detektivního i lehce chaotického seriálu a nejedná se o telenovelu, kterou lze sledovat od libovolného dílu. To co zpočátku vypadá jako dost možná nepovedená seriálová verze Mrtvé a živé se postupně mění a zaplétá a ani nevadí poměrně úsporná výprava a průměrné herecké obsazení. Lze sledovat už jen ze zájmu, zda scénáristům dojde dech a nebo klesne sledovanost vse se rozplizne do nějakého ukvapeného závěru který vše rozsekne. Zajímavy je poměrně velký prostor pro vedlejší postavy.

plakát

Dönence (2023) (seriál) 

Prilis velka koncentrace autistu, prilis mnoho nesmyslu ve scenari, prilis kratke sukne a sortky, prilis kladni i zaporni hrdinove, prilis velka reklama na Focu... dohromady celkem blabol snazici se o zpristupneni vazneho tematu integrace a zivota rodin s detmi, ktere uplne nezapadaji do vetsinove spolecnosti.

plakát

Ne Gemiler Yaktım (2023) (seriál) 

Berk Hakman v tomto krátkém a kompaktním seriálu opravdu exceluje v roli psychopata se stejně zvrácenou matkou v nádherném domě jak z pohádky (nebo hororu). Několik dílů na tema proste lidské soudržnosti která překoná nástrahy osudu, porazí domácí násilí, lhostejnost i zkorumpované úředníky je v podstatě totální klišé, ale tentokrát se dá docela vydržet díky poměrně  zdatným hercům, přiměřeným emocím a scénáři který není vycpaný nekonečnými pohledy a opakováním scén. Obcas není úplně špatne vidět něco co drží pohromadě od začátku dokonce,  pozitivní konec a žádné mrtvé a odcestovale postavy které dostaly jiný job. A tak i když je to dost podprůměr kde nic neuchvati, za Hakmana třetí hvězdu si podle mne zaslouží.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Takový film mi už tak dlouho chyběl.... Jako by se úplně přestaly točit... Jak vyvážené postavy i hudba, jak zahrané, jak inteligentní a příjemný humor i dialogy, jak hezky okleštěné o tu obvyklou hollywoodskou nálož emocí a klišé která dokáže zbořit kde co....tentokrát plný počet bez zaváhání a vubec mi neni lito penez za listky do kina, náklady mi zcela vynahradila třeba scénka na baru v kuzelkarne.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Tak tohle mi přišlo taková ulepena kaše všemi možnými směry, že jsem si paralelně pustila na mobilu druhý film...pak jsem si ale uvědomila, ze mne hodně  rozciluje i zvuková stopa a tak ji vypla postupem casu také. Asi starnu a víc a víc mne unavuji filmy kde se vytrati většina energie na digitál a triky a scénář tak nějak už není potřeba.

plakát

Kanatsız Kuşlar (2017) (seriál) 

Dosti podprůměrný seriál, resp. telenovela s, dle mého názoru, velmi slabým výkonem herců a nešťastným obsazením hlavních postav. Poměrně chabé provedení ústředních postav dosti kompenzují vedlejší postavy jako třeba představitelé  Suata nebo Cemre. Obecně se scénáristům více daří uchopit přerostlé puberťáky mnohem lépe....Trochu lepší 1*

plakát

Napoleon (2023) 

Film pusobi jak litr narvany do pullitru. Kdyby se jednalo o 6 ti hodinovou miniserii tak by mozna i obsahla dejovou linku pro divaka stravitelnym zpusobem. Bitvy hezke a uveritelne bez prehnane levne pocitacove grafiky. i kdyz presentace tehdejsich kacaku u Slavkova jako rozhodujiciho prvku kdy se pul armady utopi v nejake superhluboke obri vodni nadrzi byla vic na efekt nez dokumentujici pravdepodobnou tehdejsi realitu. Ze se setri vsude bylo obcas  znat i na jinak skvele vyprave - recyklace damskych satu po mnoha letech v deji nebo pouziti tehoz skla v ruznych iterierech a exterierech jsou malickosti ktere jsou bohuzel videt.