Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (7)

plakát

Anatomie pádu (2023) 

(To nejlepší z roku 2023: Zahraniční film) Nepříliš originální volba pro absolutní vrchol letošního roku? Nepochybně! Anatomie pádu je ale tak úchvatný kus filmařiny, že nemůžu jinak. Netradiční rodinné drama s prvotřídním obsazením a atmosférou, která snadno konkuruje řadě současných thrillerů. Boží film.

plakát

65 (2023) 

(To nejhorší z roku 2023: Zahraniční film) Myslel jsem si, že nebude těžké napsat jeden odstavec k jakémukoliv filmu. Šedesát pětka mi ale potvrdila, že vymyslet něco delšího než "Byla to nuda" je občas veliký oříšek. Svou hlavu tedy nebudu dále zatěžovat a napíšu už pouze jedno. 65 je odpudivě nezáživné béčko.

plakát

Úsvit (2023) 

(To nejlepší z roku 2023: Tuzemský film) Je den pátý mé retrospektivy a cítím se naprosto pod psa, abych napsal něco opravdu promyšleného. Víte, při čem jsem se ale takhle blbě necítil? Při sledování Úsvitu! S tak svěží režií a bezvadnou Eliškou Křenkovou v hlavní roli by to ani nebylo možné.

plakát

Cool Girl! (2023) 

(To nejhorší z roku 2023: Tuzemský film) O letošním coming-of-age Jeremy Tichého bych dokázal napsat esej. Něco takového samozřejmě dělat nebudu, ale Cool Girl! chybuje tak často a tak školácky, že jsem se na něj s radostí podíval podruhé. Lahodně triviální, směšné a matoucí. Guilty pleasure roku.

plakát

Labor (2023) 

(To nejlepší z roku 2023: Queer film) Hanna, Cyd, Chloe. Trojice neskutečně charismatických postav deníkového dokumentu, který sleduje jejich zkušenosti s prostitucí. Komplexně, stylově a především queer as fuck! Přesně tak, jak si to San Francisco, jedno z historicky nejvýznamnějších LGBT+ měst, zaslouží.

plakát

Minulé životy (2023) 

(To nejlepší z roku 2023: Debutový film) Celine Song napoprvé stvořila něco opravdu obdivuhodného. Drama silně autobiografické a přesto obecné. Dokonale zkonstruované a přesto nepáchnoucí kalkulem. Jestli bude její připravovaný snímek The Materialists natočen se stejným citem a precizností, tak se máme na co těšit.

plakát

Povaha lásky (2023) 

(To nejlepší z roku 2023: Film hoden pozornosti) Protiklady se přitahují. To je jádrem téhle romantické komedie z Québecu. Díky svému situačnímu smyslu pro humor, lehce satirickému tónu a klipovité režii se však klasickým rom-comům vymyká. Sympaticky hravý film o limitech monogamie.