Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři mladé hrdinky, tři velké sny a jedna soutěž, která může všechny tyhle sny splnit. Klavíristka Anet (Kristal Shine), atletka Marta (Dominique Alagia) a tanečnice Tina (Anna Šulcová) stojí na startovní čáře dospělých životů. Mají své touhy a naděje, ale do jejich příběhů se také promítají rodinné problémy či milostné trable. Každá z trojice dívek se přihlásí do soutěže Cool Girl s nadějí, že vítězství by mohlo pomoci nasměrovat jejich život správným směrem. Postupně však zjišťují, že k tomu, aby si člověk uvědomil svou hodnotu, je třeba především věřit v sebe sama. Film vznikl na motivy stejnojmenné úspěšné knihy Leny Valenové. (Donart Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

HanzoBureshi odpad!

všechny recenze uživatele

Ach ty zlaté časy s Horst Fuchsem, protože tohle byl opravdu hodně dlouhý teleshopping. Už podle prvních recenzí bylo jasné, co divák dostane. Příběh tu byl skoro nulový, většinou mi přišlo, že se tu jen odříkávají dialogy z textu bez špetky nějakého hraní a postavy mi přišly duchem mimo. Každá dějová linka má ending jako z pohádky. Nejvíce mě položila dějová linka s Mexikem. Ani nevím, co je hlavním cílem tohoto díla. Je to jen celovečerní reklama, která divákovi vůbec nic nedá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

" Teď když máš amputovanou nohu, tak spolu nebudeme chodit.." za tenhle vtip nemůžu dát míň než jednu hvězdu, jinak tento český film o třech influencerkách, které hrají doopravdové influencerky, které jedou na soutěž cool girl, jejíž smysl a smysluplnost mi úplně unikl, mi nějak nedopřál filmový zážitek dle představ. Snad bych přehlédl, že to celé působí Magnuskovsky, s hloupými dialogy, ochotnickými výkony ( ikdyž některé nové tváře osvěžující ), jenže nemůžu přehlédnout, že je to od první do poslední minuty ukrutná konstantní nuda. ()

Reklama

jigsaw44 odpad!

všechny recenze uživatele

Geniálne a originálne vo všetkých smeroch. Minimálny až žiadny productplacement (hlavne BubbleTea a jedna nemenovaná drogeria tam vobec nie sú). Lepší príbeh a dialogy by nenapísala ani AI. S týmto vysokým hodnotením sa to určite zaradí medzi skvosty českej kinematografie. Snád bude čoskoro dvojka, lebo toto je TOP FILM, tak by si to zaslúžilo pokračovanie. Samozrejme ironicky. ()

AgnesDee odpad!

všechny recenze uživatele

Šla jsem do tohoto filmu s tím, že to bude kokotina, a to jsem taky dostala. Nemám si v podstatě na co stěžovat. Myslela jsem si ale, že by to mohl být (teoreticky) takový ten film, na který se můžeš podívat, když ti je třeba zle, nebo (v případě holek) máš menzes, a nebude to taková tragédie. Ach, jak jsem se mýlila! Ale vlastně, čemu se sakra divím? Tento film není nic jiného, než slepenec náhodných scén tří různorodých, ale vlastně naprosto stejných, dějových linek, přičemž jim chybí to nejdůležitější - DĚJ! Sledujeme tři mladé holky, které jsou obrazem stereotypních klišé protagonistek z amerických filmů, ale jsou napsané "po česku" - tedy nudně. Jedna je ambiciózní naivní holčina, která má potřebu přitahovat pozornost. Druhá je "ta jiná" - jinými slovy drzá kravka, která si věci domýšlí a musí všem dokazovat, jak moc je od ostatních odlišná za pomoci proslovů o tom, jak máme být všichni sví. A třetí je chudinka, která miluje moderní korporátní povrchnost a absolutně neovládá finanční gramotnost, takže svou (už tak na dně) rodinu přivádí ještě víc na mizinu svou potřebou kupovat si ten nejdražší make-up a vidí svět pouze přes sociální sítě, které hned na začátku filmu obhajuje. Až do poslední třetiny filmu se reálně nic neděje. Film má být o holkách, které se z rozdílných důvodů chtějí dostat do soutěže a vyhrát peníze, ale ta soutěž se odehrává až v poslední třetině filmu. Navíc ta soutěž působí, jakoby ji tvůrci vymysleli během jednoho jediného nudného odpoledne. Není žádným způsobem kreativně podaná ani nijak zajímavá. Vlastně další nudná talentová soutěž. Dokážu si představit, že kdyby se tento koncept dostal do rukou schopného scenáristy a dramaturga, tak by ten film měl úplně jiné grády. Mnohem radši bych sledovala film celý odehrávající se během soutěže, kam by se krásně dala propašovat kritika podobných soutěží a lidí, kteří mají tu potřebu se pro pár šupů ztrapňovat před divákama, kteří na to sice často nadávají, ale zároveň to neskutečně podporují ať už vědomě, nebo ne. Možná je na tomto principu postaven Squid Game (neviděla jsem to, takže neumím posoudit, a nebo další filmy s podobnou tématikou), ale nemyslím si, že by to bylo něco špatného, pokud by to bylo inteligentně podané. Tohle je však extrémně nudná promarněná hodina a půl vašeho života, která se dá prožít mnohem líp - třeba sledováním mnohem lepšího filmu než je tento. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Podle trajlerů jsem čekal pohodovou, mírně podvratnou blbinu s fajn herci a s lehkým girl power poselstvím. Ale jak se film rozjel, připadal jsem si jako bych seděl v letadle, které někdo unesl a teď s ním stoupá někam do stratosféry. Respektive do satirosféry - nejen, že to bylo mnohem vtipnější, nápaditější a ulítlejší, než jsem čekal, ale je to i skvělá feministická satira, brutální i citlivá zároveň. Ano, polopatická a místy stereotypní, ale konkrétně v Česku, kde je feminismus sprosté slovo, bych si fakt nestěžoval na to, že film tohle téma tak pře(d)žvýkává. Že jde jedinečný a originální počin, bylo jasné už z traileru. Ale teprve ve filmu poznáte, že je to i velmi chytrá a dospělá satira. Děti většinu vtipů nepochopí a už teď lituji rodiče, jak budou muset odpovídat na otázky jako "Mamííí, a co je to ten influencer?". Vizuální nálož je to intenzivní (možná až moc, jsem rád, že to má pod dvě hodiny). ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Na filmu se podílelo 900 komparzistů. (ČSFD.cz)
  • V akční scéně z fiktivního filmu „Špiónka“ byly použity tyto zbraně: pistole CZ75D, Star model B Walther P38, revolver Smith & Wesson M&P, útočné pušky M4 a Galil SAR, samonabíjecí puška M1 carbine. (Martyn.86)
  • Hlavní herečky měly tříměsíční herecký workshop. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama