Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 526)

plakát

Po krk v extázi (2004) 

Docela slušná gangsterka s Danielem Craigem. Matthew Vaughn byl hned od začátku schopný režisér. Celé se to točí kolem velké zásilky ukradené extáze. Jak ji sehnat pro sebe a zároveň ji prodat za slušnou cenu? Film se samozřejmě točí kolem víc věcí, ale drogy jsou hlavní. Dojde i na nějaké podrazy. Britské prostředí je pěkné a obsazení taky ujde. Škoda, že tu všechny hvězdy neměly dost prostoru. Většinu si pro sebe ukradl Craig. Konec mě trochu překvapil. "Zpřelámu ti hnáty!"

plakát

Vice (2018) 

Neskutečně zajímavý film. Dozvěděl jsem se tam spoustu věcí. Bohužel je dost podhodnocený. Každému asi tohle téma nesedne. Christian Bale se do role Dicka Cheneyho neskutečně položil. Mapuje to jeho život od počátků politické kariéry až po samotný konec. Celou dobu měl ostré lokty a dělal si věci tak nějak po svém. Jeho funkce prezidenta už je kapitola sama o sobě. Pokud je to pravda, tak je to vážně síla, co se tam tehdy dělo... "To není práce viceprezidenta. Teď už je."

plakát

Legenda o vášni (1994) 

Wetsernový romanťák s Bradem Pittem a Anthonym Hopkinsem. Film se odehrává na začátku 20. v Americe a jsou v něm určité časová skoky. Okrajově se věnuje se velkým tématům jako je 1. světová válka nebo prohibice. Stejně je to ale hlavně o osudové lásce, která prostě neprobíhala tak, jak si hlavní postavy přály. Prostě Bradovi a Julii Ormond nebylo přáno. Škoda, že jsem s ní neviděl víc filmů. Brad se k ní choval jak vůl a během své cesty za poznáním sebe sama, procestoval celý svět. Film se i okrajově věnuje indiánům a jejich diskriminnaci v tehdejší době. "Byla to hezká smrt."

plakát

Ad Astra (2019) 

Na tento film jsem se dost těšil. Sice je dost jiný, než jsem čekal, ale zklamaný z něj nejsem. Možná mi tam vadila občasná absence respektování fyzikálních zákonů nebo pár děr ve scénáři. Taky jsem čekal ke konci nějaký zásadnější zvrat, protože mě tam nic moc nepřekvapilo. I tak je tam ale pár povedených akčních scén. Děj se odehrává ve vzdálené, kdy lidé postupně kolonizují Sluneční soustavu a vydávají se až na její okraj. Brad Pitt hraje astronauta, jehož otec tuto misi kdysi podnikl, ale už se z í nevrátil. Je tedy pověřen úkolem, aby se pokusil svého otce kontaktovat. Časem ale vyplují na povrch nové okolnosti a Brad se rozhodne vzít věci do vlastních rukou. Konec mě možná trochu zklamal. Škoda, že tu Liv Tyler nedostala víc prostoru jako Bradova bývalá žena. I Tommy Lee Jones tu je jen málo. "Kapitán byl napaden!"

plakát

Týpci a zbraně (2016) 

Ani jsem v to moc nedoufal, ale snímek mě mile překvapil. Dvojice Teller a Hill se k sobě docela hodí. Trochu mi to připomnělo Obchodníka se smrtí. Pokud je to podle pravdy, tak je to vážně síla. Film je o dvou mladých klucích, kteří se kolem roku 2005 díky Bushově změně ohledně přidělování armádních zakázek neskutečně napakujou. Jak už to tak ale bývá, kdo má moc chce ještě víc. Berou si větší zakázky a přichází komplikace. Ne vše je legální a občas jde i o život. Chamtivost je nakonec rozdělí. Vše se ale nakonec nějak vyřeší. "Bůh žehnej Cheneyho Americe!"

plakát

Noc patří nám (2007) 

Kvalitní snímek od Jamese Graye. Trochu mi to připomnělo Skrytou identitu. Obsazení je taky dost dobré. Joaquin Phoenix se ve společnosti sympatické Evy Mendes z podsvětí dostává mezi policii. Jeho bratra policajta hraje Mark Wahlberg. Nakonec si uvědomí, že rodina je víc a vydá se správnou cestou. Mafie mu to ale vůbec neulehčuje a život jeho i jeho blízkých je neustále v ohrožení. Dost se mi líbil konec. "Najednou si připadám jako pírko."

plakát

Syn temnoty (2019) 

Nakonec to nebylo tak špatné. Překvapuje mě dost nízké hodnocení. Možná od toho byla moc vysoká očekávání. Jak by to asi vypadalo, kdyby na Zemi přistál zlý Superman? To se nám snaží ukázat tento film. Začátek je pomalejší, a pak to začne, jedna velká vyvražďovačka. Možná to není moc originální, ale minimálně si ten kluk umí dost dobře hrát na svatouška. Kromě Elizabeth Banks tu žádné hvězdy nenajdeme. Ruka Jamese Gunna tu moc patrná není. "Vždycky budeš maminčin chlapeček."

plakát

Útěk (1972) 

Docela drsná gangsterka se Stevem McQueeenem. Ali MacGraw byla vážně kočka a dost se k sobě hodili. Jako manželé vykradou banku v Texasu, a pak se vydávají na nekonečnou cestu do Mexika. Jde po nich jak police, tak gangsteři, takže to vůbec nemají jednoduché. Prožijí si i menší manželskou krizi. I přes všechnu tu smůlu ale nakonec dosáhnou svého cíle. Ve filmu je místy dost brutální akce. McQueeen je tu v nejlepších letech. Stojí za vidění. "Ruce vzhůru"!

plakát

Babadook (2014) 

Dost psycho horor. Je vidět, že australská tvorba se od té hollywoodské dost liší. Je to prostě jiné než ostatní horory. Příběh se zaměřuje na zoufalou matku, která se není schopná smířit se smrtí manžela a nezvládá výchovu svého hyperaktivního syna. K tomu ji ještě v domě začne strašit onen Babadook. Málokdo by se z toho nezbláznil. Okolí ji odstřihlo, a tak se Samovou pomocí s touto nestvůrou bojuje sama. Konec je trochu netradiční... "Nemáš žádného tátu!"

plakát

Vanilkové nebe (2001) 

Vynikající sci-fi snímek s Tomem Cruisem. Nespolehlivý vypravěč opět zabodoval. Sice máte pocit, že vás tahají za nos, ale nevíte, jak moc. Sci-fi je to ale až ke konci, většina filmu se drží na romantické lince. Tom Cruise jako boháč prožije těžkou autonehodu. Odnese si z ní zjizvený obličej, který nechce moc nikomu ukazovat. Ani to ho ale neodradí od toho, aby sbalil dívku svého srdce. Příjemná Penélope Cruz se k němu dost hodí. Časem ale zjistíme, že věci nejsou úplně tak, jak by se mohly zdát... Ve filmu najdeme i mnoho dalších známých hereckých tváří. "Davide, probuď se."