Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní, vkusně oblečený a zdvořilý hrdina beze jména (DANIEL CRAIG) je dokonalý profesionál. Při svých obchodech s kokainem a extází vydělal nejvíce na tom, že se snažil chovat nenápadně a mít po celou dobu čisté ruce. Nyní se rozhodl s obchody skoncovat, opustit svět zločinu, drog a násilí a zařídit si s pomocí peněz, které se mu podařilo nashromáždit, klidný a spokojený život. Ještě předtím jej však čekají dvě drobné služby pro jeho bosse Jimmyho Pricea (KENNETH CRANHAM): musí najít ztracenou, drogově závislou dceru mocného zločince Eddieho Templea (MICHAEL GAMBON) a dojednat prodej obří zásilky extáze s nekontrolovatelným nýmandem (JAMIE FOREMAN), který si hraje na mnohem většího gangstera, než jakým ve skutečnosti je. Nic se ale nedaří podle plánu a to, co původně vypadalo jako rutinní transakce, je ve skutečnosti dokonalý chaos. Na povrch vyplouvají skrytá spojenectví a situace se postupně mění v boj o moc, který sahá z londýnských drogových doupat až do nejvyšších kruhů britské společnosti. Náš hrdina si brzy uvědomí, že je součástí mnohem většího soukolí, než si kdy představoval - a že vyskočit z rozjetého vlaku není zdaleka tak jednoduché, jako do něj nastoupit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Neprahnu po filmech s překupnickou tématikou, u tohodle filmu jsem netrpěla a dokonce jsem ho dokoukala s tím, že jsem se bavila. Skvělá hudba, svižný děj, zápletka míjí zápletku, až se do toho člověk zamotává,ale budiž. Zajímavé střihy, dobré obsazení a charismatický Daniel Craig je prostě borec v každé roli, tudíž tady to nebylo výjimkou. Sienna Miller je tu spíš ozdobou, ale proč ne. Co se mi líbí, že režisér je schopen natočit dobře tento žánr a vedle toho stejně kvalitně pohádku, Kick-Ass a nové X-Meny, to považuju za velkou přednost. Plán, poslední scéna i písnička to dovršily, takže já nemám co dodat, snad jen: ,,Když se narodíš, stojíž za hovno, vyjdeš do světa, stojíš za větší hovno, postoupís trochu výš, stojíš za menší hovno, až jednoho dne, kdy stojíš ve zředěné atmosféře, úplně zapomeneš, jak vůbec hovno vypadá ... jako po patrovém dortu (Layer cake)." ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela slušná gangsterka s Danielem Craigem. Matthew Vaughn byl hned od začátku schopný režisér. Celé se to točí kolem velké zásilky ukradené extáze. Jak ji sehnat pro sebe a zároveň ji prodat za slušnou cenu? Film se samozřejmě točí kolem víc věcí, ale drogy jsou hlavní. Dojde i na nějaké podrazy. Britské prostředí je pěkné a obsazení taky ujde. Škoda, že tu všechny hvězdy neměly dost prostoru. Většinu si pro sebe ukradl Craig. Konec mě trochu překvapil. "Zpřelámu ti hnáty!" ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce zaslúžených 80%, ale menej by bolo EŠTE nezaslúženejších. Režisér Matthew Vaughn nie je druhý Guy Ritchie. Jeho štýl je iný, pokojnejší a to je mi bližšie/sympatickejšie. Vaughnov pohľad do sveta britských gangsteríkov (žiadne veľké zvery, ale ani nie až také nuly, ako v INTERMISSION) mi celkom sadol, hoci srdcovka to nikdy nebude. Navyše, mám rád kontroverzných (anti)hrdinov, sympatických hercov a dobre napísaný monológ a to všetko PO KRK V EXTÁZE má. Akiste jej v tom ohromne pomohol budúci Bond, šľachovitý Daniel Craig. Láme ženské, leje chľast a aj keď má k zbraniam averziu, pre vystrelený projektil nejde ďaleko. Zdatní partneri (agresívny Afroameričan Morty, uhladený bitkár Gene), vriaca voda, žehlička... podarená snímka. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Já si Layer Cake velice užíval, neboť jsem velkým fanouškem žánru. Layer Cake navíc nabízí geniální rozuzlení příběhu, které opravdu nečekáte. Tohle je perfektní film, který musí vidět každý fanda žánru. Stejného názoru byli zatím všichni, kteří se na film dívali se mnou. Podívejte se na něj... Budete jej milovat! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nyní po kompletní filmografii (psáno 2010) již mám jakýs takýs přehled, a dokáži myslím napoprvé rozeznat Vaughnovu režii. Ten chlápek moc rád používá rychlou (ne nepřehlednou) kameru, nenápadně si ve svých scénách pohrává s filtry, a k těm nejadrenalinovějším záběrům pokaždé přiřadí správnou orchestrální audio masáž. Počkám si na nové X-Meny, no a po nich se mistr režisér snad konečně podívá do mého žebříčku nejoblíbenějších filmařů. L4ayer Cake je jinak o něco zábavnější verzí Ritchieho SPaV, a i když jsem z něj na konci nebyl zdaleka tolik unešen, moc se mi to celé líbilo. Hlavně Sienna, tuhle holku bych v černém sexy kostýmku vážně mohl... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (18)

  • Byt Craigovy bezejmenné postavy se nachází na adrese 7 Queen’s Gate Mews, Kensington, London SW7 a jeho dřívejším majitelem byl sám Guy Ritchie. (Eldrick)
  • V scéne, kde si hlavný hrdina (Daniel Craig) berie zbraň od Genea (Colm Meaney), má ľavú ruku položenú na nohe, v ďalšom prestrihu ju má ale pri ústach a po ďalšom prestrihu ju má opäť položenú na nohe. (redwik)
  • Film je natočen na motivy knihy „Layer Cake“ od J.J. Connollyho. Kniha má 344 stran, oproti tomu první verze scénáře měla stran 408. (Frankooo)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Statham po krk v extázi?

Statham po krk v extázi?

13.11.2013

Režijní debut dnes uznávaného Matthewa Vaughna Po krk v extázi byl svižně natočenou gangsterkou, která pomohla Danielu Craigovi získat roli Jamese Bonda. Jeho bezejmenný hrdina se vrátí na plátna kin… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

Craig, Daniel Craig!

Craig, Daniel Craig!

15.10.2005

Několikaměsíční vleklé spory na téma, kdo bude dalším Jamesem Bondem, jsou u konce. Stane se jím Daniel Craig, momentálně známý díky tomu, že je Po krk v extázi v úspěšné gangsterce Matthewa Vaughuna… (více)

Reklama

Reklama