Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (112)

plakát

Dragon Ball (1986) (seriál) 

Pro mě to je maximální nostalgie. Sledoval jsem to už jako malý na satelitu, naučil se na tom německy a mnohem později jsem četl i mangu kde jsem se pro změnu vylepšil v angličtině. Teď jsem si to po mnoha letech střihl španělsky. :) Ze začátku je to dobrodružný komediální seriál - nutno dodat, že perverzní. Dnes už by něco takového cenzurou jako pořad pro děti neprošlo. Jak to postupně pokračuje, soustředí se to více na boje a ke konci už to jsou skoro souboje a lá Dragon Ball Z. *** 1. První hledání Dragon Ballů - 80 % *** 2. Trénink s Kame seninem a první Tenkaichi Budokai - 90 % *** 3. Red Ribbon Army - 60 % (díly s Tao Pai Pai a s Karinem za 100 %!!) *** 4. Uranai Baba - 80 % *** 5. Druhý Tenkaichi Budokai - 90 % *** 6. Picolo Daimao - 100 % (přeskočte pasáže s ledovém labyrintu - nudný a zbytečný filler!) *** 7. Trénink s bohem a třetí Tenkaichi Budokai - 90 % *** 8. Svatební šaty.... přeskočit, naprosto zbytečný filler. *** Nejlepší části: pokaždé, když někdo dělá Kame-hame-ha :-D

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Bum bum! Vrrrrrr! Íííí. Plesk, bum! Prásk!!! Ratatatatata. Beng. Vžuuuum! Super zábava. Na pětku to nemá, ale ani chvíli jsem nelitoval peněz vydaných za lístek do kina. Nejlepčí akční pasáže jsou Kavkaz a Abú Dhabi. Poslední a závěrečné LA je slabší - zachraňuje to jedině The Rock. Ten je prostě boží. Mé IQ během sledování kleslo o 20 bodů, ale křenil jsem se u toho jak malý.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Haters gonna hate, o čemž svědčí mnohé komentáře. Běžte se bodnout. Je to skvělá zábava stejně jak předchozí díly. Komu se líbily, ten si užije i tenhle díl. Těším se na čtyřku.

plakát

Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 

Název slibuje něco, co ve skutečnosti není tak úplně pravda. Přesto potlesk překladatelům - díky názvu mě film zaujal a šel jsem na něj do kina. Nebýt názvu, asi bych ho přehlédl, což by byla obrovská škoda. Je to super gangsterka, ve které je velké množství hodně zvláštních momentů, které se prostě vidí jen v severských filmech (sbírání hovínek?? wtf??). Norská krajina je úžasná a mám chuť projet se ve sněžném pluhu.

plakát

Interstellar (2014) 

Trailery mě nechávaly úplně chladným (nuda) a délka filmu (skoro 3 hodiny!!) mě taky děsila. Bál jsem se, že se tak po hodině začnu v kině nudit, vrtět se v křesle a koukat kde co lítá. Nakonec jsem čuměl jak puk na plátno, protože tam to teda lítalo. Nová Vesmírná odysea to fakt není (na to je tam až moc vysvětlovacích scén pro "obyčejného diváka"), ale to jsem ani nečekal. Nolan opět boduje. A neodpustím si srovnání: je to lepší než Gravity :)

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Skvěle jsem si to užil. Roboti a obří monstra nejsou zrovna můj šálek kávy a když Del Toro odešel od Hobbita, aby natočil tohle, říkal jsem si, jestli se náhodou nezbláznil. No možná trochu. Křenil jsem se u toho jak debil, tak moc to bylo dobré. Lituji, že jsem to neviděl v kině. Na dvojku si sto pro zajdu. Jen malá výtka....ten prostřední souboj mi teda přišel o dost lepší, než ten závěrečný.

plakát

Angry Video Game Nerd: The Movie (2014) 

Tři hvězdy a to jen proto, že to je AVGN. Moc jsem se nenasmál, film mi přišel zbytečně dlouhý a ne zrovna zábavný. Je to docela zklamání. Šílenosti vyznívají spíše rozpačitě, než zábavně. Není to...není to prostě ono. Ale dobře - dvě hvězdy za snahu a další hvězdu za to, že to je AVGN. Škoda že James nevěnoval svou energii a čas raději kratičkým epizodám svého super seriálu, než tomuhle filmu.

plakát

Tři mušketýři (2014) (seriál) 

Dávám slabší čtyři hvězdy. Je to nenáročný akční seriál k odpočinu. Scénáře jsou děravé, s historií to moc společného nemá, ale hlavní postavy jsou sympatické a v seriálu je i hodně krásných žen. Některé epizody jsou slabší (čtyřka), jiné zase velice povedené (sedmička, desítka). Mušketýři pálí z mušket jako kovbojové na divokém západě, pak zase mávají o sto šest meči, mezi akcí provádí kriminální pátrání jako detektivové a do toho všeho hláškují. Nechybí nějaký ten románek, zrada, temná minulost, kardinálovy intriky a tak podobně. Určitě se mrknu i na druhou sérii.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

(může obsahovat mírné spoilery) Veškerou kritiku na Hobita tak trochu chápu, ale srovnávání s prequelovou trilogií Star Wars není na místě – taková hrůza to prostě není. Hobit je totiž poměrně nevděčná kniha k zfilmování. Je hodně epizodická a atmosférou připomíná spíše pohádku. Kdyby to Jackson natočil přesně podle knihy, dopadl by film katastrofálně. Jackson se proto snaží trochu více oživit postavy, dát jim hlubší příběh a docílit tak ucelenějšího a epičtějšího vyprávění. Podle některých je to vata, podle mě by bez toho působil příběh jako vykastrovaný. Co funguje v knížce, ve filmu by prostě nešlo. Bard, Turiel, Gandalfovo putování – bez toho by to nebylo ono. V knížce se s Bardem skoro vůbec neseznámíme. Tolkien nevěnoval Bardovi vzhledem k jeho úloze v příběhu dostatek prostoru. Jackson to napravil. V knize se trpaslíci ani nepokusili se drakovi postavit. Jackson to napravil – ne sice úplně ideálně a přesvědčivě, ale snaha tu byla a chápu, k čemu ta „zbytečná“ akce na konci byla. Nevýhodou filmu je, že Bilbo ustupuje do pozadí. První díl se točil okolo toho, jestli je Bilbo hoden výpravy trpaslíků a jestli nebude jen přítěží. Na konci se prokázal jako kompetentní člen a tak ve druhém díle Bilbo ustupuje jiným postavám. Kdo četl knížku, ví, že ve trojce by měl Bilbo opět zazářit. Humor je výtečný – Bombur v sudu, Killi a Turiel („Neprohledáte mě? Co když něco schovávám v ….“), pašování trpaslíků do Bardova domu… Akční složka je spíše jen na efekt, hrdinům skoro nehrozí žádné nebezpečí, jsou nezranitelní a souboji jen tak proplouvají (občas doslova) – nevadí mi to zde tak, jako v prvním díle (postřelený Killi buď pochválen). Šmak je doposud nejlepší drak ve filmové historii a kdo říká, že ne, ať shoří v jeho plamenech. Lokace jsou nádherné, město Dale je úplně luxusní. Hudba skvělá. Dvojka je o něco lepší než jednička – možná to je tím, že jsem věděl co čekat a neměl jsem přehnaná očekávání. Lepší čtyři hvězdy.

plakát

Old Boy (2003) 

Premisa je výborná. Po zajímavém a mysteriózním začátku následuje sem tam pár zajímavých scén a dobrých nápadů, které vyústí v naprosto neuvěřitelné rozuzlení. Neuvěřitelné v negativním slova smyslu. Nechápu, proč je všechno tak teatrální, přehnané, epické a mega dramatické – kazí mi to dojem z filmu a ubírá mu to na uvěřitelnosti. Nerozumím chování postav a to mi vadí. Později jsou některé lapsy v chování postav sice vysvětleny, pro mě však zcela neuspokojivým způsobem – to znamená vysvětleny prostřednictvím debilní pomocné berličky. Ani ta však nevysvětluje úplně vše. Pointu jsem tušil, jen jsem čekal, jak (a jestli) k ní film dopracuje. Old Boy má své kvality a dokážu pochopit, že má tak vysoké hodnocení. Dokázal bych však taky sáhodlouze vysvětlovat, co všechno je v něm špatně. Tři hvězdy z frustrace nad promarněným potenciálem. Poznámka: neviděl jsem remake, ale podle toho co jsem o něm četl, tak by se mi asi líbil víc.