Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení herci (9)

Philip Seymour Hoffman

Hoffman je pro mě "pan Herec". Ochotník Zounar se kdesi vyjádřil, že pochybuje o smyslu herectví. No, o smyslu Zounarova herectví pochybuju taky. Ale rozhodně nepochybuju o smyslu toho Hoffmanova. Podle mého vyniká aboslutně ve všem, v čem jsem ho viděl - včetně filmařských demencí typu "Bezva polda". Zatím u mě jednoznačně vede jako člověk, který prakticky "udělal celý film" Owning Mahowny.

John Goodman

Nejlepší výkony Johna Goodmana jsou imho přímo spjaty s tvorbou bratří Coenů. Big Lebowski, Barton Fink, Bratříčku, kde jsi? Výborný též jako Babe ve stejnojmeném filmu, Larry v Počítání mrtvých a řadě dalších. Goodmana prostě "můžu" :)

Ron Perlman

Génius malých rolí s tváří, která potvrzuje pravdivost Darwinovy teorie. Představitel Hellboye, kterého ani nemuseli moc líčit a jeden z mých nejmilejších filmových škaredů.

Jeff Bridges

Jeff Bridges, známý též jako El Duderino. Role pro kterou se narodil a tím si vysloužil jeden velevýznamný klikanec na csfd. :)

Jackie Chan

Jackie Chan má v podstatě tři druhy fanoušků: 1)latentní fandové – jsou intelektuálové, kteří se na Jackieho filmy dívají jako každý jiný, ale ve svém oficiálním životě „neviděli ani jednu z těch blbostí a už vůbec ne tu, jak tam někoho seřeže štaflema“. Na csfd dávají ze zásady jednu hvězdu nebo odpad, aby se nezpronevěřili svému image. Často se tváří, že film viděli čirou náhodou v televizi, když si chtěli odpočinout od četby Dostojevského 2)ortodoxní fandové, kteří uznávají pouze Jackieho předhollywoodskou éru – všechno, co natočil po Rachotu v Bronxu je pro ně slátanina. Ačkoli stupidita některých hongkongských Chanovek je mnohonásobně horší než stupidita Medailonu nebo Tuxeda. 3) umírněná skupina, které přijímá v pohodě Jackieho filmy jako příjemnou oddechovku – bez ohledu na to, v jaké zemi se natáčelo. Uvědomují si, že jde především o kaskadérské výkony, o to, jak se Jackie zase vyblbne vymýšlením šílených choreografií...spíš než aby měl film nějaké kinematografické kvality. Já patřím do té třetí skupiny. Jackieho mám rád a nestydím se za to :)

Morgan Freeman

Morgan Freeman je v každém filmu...Morgan Freeman. Ať hraje psychologa, psychopata, vraha, detektiva nebo stříbrnou koloběžku. No a? Stejně ho mám rád, kluka ďubkovanýho.