Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Neskutečně autentické. Připadal jsem si jako bych procházel celou válkou splečně s éčkem a byl jeden z nich. Některé díly by samotné předčily většinu válečných filmů. Díl v koncentračním táboře a díl poslední nejlepší zážitek. Musím se přiznat, že poslední vyprávění pamětníků mě rozbulelo jak želvu. Michael Kamen k tomu vystřihl skvělý soundtrack a máme tu jedno z nejpůsobivějších děl v seríálové tvorbě. Poprvé jsem shlédl celou sérii ve věku asi 14 let, v té době se mi líbilo zpracování bojů, efekty, výbuchy a tak podobně. Teď když už jsem starší jsem v Bratrstvu neohrožených našel výbornou režii, herecké výkony, scénáře jednotlivých dílů, ale hlavně jsem v něm našel životní moudrost, přátelství a nutilo mě to zamýšlet se nad válkou. Výhodou seriálu, nebo minisérie, je skutečnost, že je delší než obyčejný film. A díky tomu jsem si k několika postavám mohl vytvořit vřelejší vztah než k jakýmkoliv postavám filmovým. Připadalo mi jako bych byl jeden z nich a všechny jsem je obdivoval, sledoval jejich vývoj, fandil jim a už jsem je nebral jako herce, kteří někoho hrají, pro mě se všichni zúčastnění doslova stali svými postavami (také dáno výběrem méně známých herců). A proto je to můj nejoblíbenější a nejobdivovanější seriál.

Dr. House

Dr. House (2004)

Sice jsem neviděl prvních pár dílů, ale na doporučení ostatních jsem se začal na nově dívat a dobře jsem udělal. Hláškující velmi charismatický Dr. Gregory House v podání Hugh Laurieho je bezvadný. Ostatní vedlejší postavy celkem povedené, asi nejvíce prostoru má černý doktor Foreman, který chytá Houseovi móresy a to je dobře. Jinak řešení různých zdravotních problémů je překvapivě nejméně důležité.

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Tak na tomhle ulítávám už od doby co to dávali poprvý na nově, a to už je hodně repríz zpátky. A baví mě to pořád, obě sou hezké, Lorelai má vtipný poznámky, Luke je super, ale nejlepší ze všech je stejně Kirk. Ten chlap měl už snad všechny zaměstnání co existujou.

Sindibádova dobrodružství

Sindibádova dobrodružství (1996)

Podobně jako ostatní uživatelé, kteří ohodnotili vcelku kladně, jsem i já vyrostl na tomto seriálu a jemu podobných (Hercules). Dá se říci, že je to podobný případ. Zase jsem nemohl vynechat ani jeden díl a zase jsem všemu bezmezně věřil. Pro mě jasný top dětských seriálů a když si pustim úvodní znělku přepadne mě šílená nostalgie, a to si myslí stačí na 4 hvězdičky. Mám ten seriál prostě rád a co se týče kvality, tak to je aspoň ta jedna hvězda dolů.

Herkules

Herkules (1995)

Seriál, který jsem jako malý miloval, a hltal jsem už jenom znělku nemůžu ohodnotit méně než 4 hvězdami. Víc dát ale taky nemůžu, protože kvalitní to pravda moc není. I když Kevin Sorbo se mi v hlavní roli líbil a celkově je to myslím si povedná věc. Společně se Sindibádem můj nejoblíbenější seriál. (xena byla oproti tomu hodně špatná).

Praha, město věží

Praha, město věží (2007)

Po dvou dílech už si dovolím hodnotit za 5***** , protože mě seriál hned zaujal. Dokumenty Bedřicha Ludvíka jsou vždy dobré (písně, které k nim nazpíval taky) a tento je podle mého zatím nejlepší. A jen dokazuje, že šplhání do výšek a pohledy z balonu lidi táhnou. Ať už to předtím byly rozhledny, nebo teď město měst Praha. Některé z věží Prahy naskýtají opravdu úchvatný pohled. Viktor Preiss namluvil dokonale poeticky a já už sem zvědavý do kterých věží nás zavede další díl. PS. po několika dalších dílech bych dal nejradši 6******

Putování s dinosaury

Putování s dinosaury (1999)

Na tomhle seriálu jsem vyrostl. Opravdu výborný dokument (jak už to u BBC bývá), který jsem si zamiloval. Všechny díly jsou výborné, ale k nejlepším patří určitě Balada o Alosaurovi a Doba titánů z jurského období. Když se po letech znovu koukám na tento dokument mám u některých momentů husí kůži. Nejlepší na seriálu je příbeh každé jednotlivé epizody. Vždy tu máme jednoho nebo skupinu dinosaurů, se kterou procházíme určitým obdobím a to se nejvíce povedlo právě asi u Alosaura. Tímto dokumentem odstartovala druhá vlna dinosauří mánie (první byl samozřejmě juráč) a začaly se natáčet dokumenty jak na bežícím pásu, ale kvalitám tohoto jedinečného dokumentu už nikdo jednoduše konkurovat nemohl.