Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

MORION 

všechny recenze uživatele

Ohromujúci šesť dielny dokumentárny seriál pochádzajúci z dielne BBC, ktorý je zároveň najdrahším dokumentárnym seriálom (v prepočte za minútu) všetkých čias. (2005) Síce sa ešte stále nedá hovoriť o absolútnej dokonalosti, ale pri zohladnení roku natáčania a vtedajšie možnosti je po technickej stránke veľmi vydarený. O tej obsahovej sa pri dokumentoch BBC snáď ani netreba vyjadrovať. V súčastnosti roznodne najlepší dokumentárny seriál na danú tému! ()

Jerrysus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nenašel zalíbení v dokumentech, ale z těch co jsem viděl je tenhle prostě a jednoduše vynikající! Skvěle počítačem vytvořená těla obyvatel druhohor, zakomponovaná do úžasných prostředí, která na člověka působí dojem jako kdyby právě opravdu sledoval záběry 65 milionů let staré. K sérii je i vcelku dobrý dabing.Nejedná se ovšem o dabing, kde monotónním hlasem nějaký dědouš vypráví už tak dost nudný příběh, ale celý jeden díl série obsahuje skrytý příběh nějakého druhu dinosaurů a během toho se člověk dozví i pár dost zajímavých informací. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To najlepšie o dinosauroch. Krásny seriál. Tento dokument môžem vrelo odporučiť širokej verejnosti. Pomocou výbornej počítačovej grafiky a úsilia mnohých paleontológov vzniklo mimoriadne pútavé a oslňujúci dielo o živote prehistorických plazov. Celkový dojem navyše umocňuje príbehová línia jednotlivých dielov. BBC skrátka znovu ukázala svoju vysokú kvalitu tvorby. Každý diel je zameraný na nejaký druh, v ktorom ho potom opisujú. Osobne ma tento dokument veľmi zaujal, vizuálna stránka je na koniec tisícročia skvelá a veľmi zaujme predovšetkým priaznivcov druhohorných zvierat. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že pre dnešnú efektami nadupanú filmovú tvorbu už nič prevratné, avšak vo svojích rokoch sa jednalo o prelom v televízných dokumentoch. BBC ako vždy zabodovala a svojím originálnym prístupom k tradičnej téme strhla na seba zaslúženú pozornosť. Určite treba vidieť, a to rozhodne nie len kvôli strhujúcemu vizuálu, ale aj vďaka výživným a objektívnym vedeckým informáciám.... ()

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl malý, měl jsem dinosaury neskutečně rád. Snažil jsem se o nich vědět co nejvíc. Kupoval jsem knížky a neustále četl nové a nové informace o těchto pozoruhodných tvorech, ale stále mi to ještě nestačilo. Jednou jsem si v televizi vyhlédl Putování s dinousary a po zhlédnutí prvního dílu jsem pak nevynechal ani jeden. Skvěle počítačově zpracovaný seriál, který mám opravdu rád. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)
  • V díle Kruté moře (Cruel sea) se uvádí, že Liopleurodon měřil až 25 metrů a vážil 150 tun. S tím však většina vědců nesouhlasí, jeho skutečná velikost se dosud s jistotou neví, ale odhaduje se mezi 7–15 metry. (Segoves Kelt)
  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama