Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

Tohle je mistrovské dílo. Pro mě nepřekonatelné. Od první do poslední minuty si vychutnávám skvělou atmosféru. Ve filmu neni nic navíc, všechno krásně šlape...Pomyslnou třešničkou na dortu je Kevin Spacey, jeho roli mu "žeru" i s navijákem.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tento film patří mezi mé nejoblíbenější. Nádherná hudba ukotvuje už tak vynikající atmosféru, kterou ještě podtrhují skvělé herecké výkony Tima Robbinse a Morgana Freemana. Doporučuji.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump je hodně zvláštní film. Ani nevím, co se mě a dalším milionům lidí tak líbí. Asi je to souhra náhod, tak jako ve filmu, asi je to tím, že je tam úplně všechno, co tam být může (chybí snad jen přistání na měsíci:). Od té doby si Toma Hankse spojuji s touto postavou a mývám problémy si ji odmyslet při jeho jiných rolích. Prostě je to silný zážitek, který ve vás zůstane hodně dlouho.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

POMO vše dokonale vystihl. Nezbývá, než souhlasit. Jen doplním, že při císařově větě: "Execute order 66" mi přeběhne mráz po zádech. A pamětihodná je jistě i věta v záverečném souboji: "You underastimate my power..."

Kmotr

Kmotr (1972)

Jeden z nejsilnějších příběhů, které jsme kdy mohli na plátnech vidět. Triumvirát Puzo, Coppola, Brando nenechává prostor pro chyby. Atmosféra je strhující, stejně jako v knize. Ačkoliv považuji pokračování za ještě lepší, patří i originální Kmotr k mým nejoblíbenějším filmařským počinům.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Hlášky Julese a Vincenta jsou pro mě nesmrtelné, stejně tak celý příběh zlatých hodinek. Tenhle skvost už Tarantino nepřekoná.

Muž v ohni

Muž v ohni (2004)

Skvělá kamera. Tím myslím opravdu geniální. Moc se mi líbí kontrast mezi lehce sentimentální první polovinou a dosti drsným závěrem. Vyzdvihnout musím rovněž hudbu a režii.

Avengers

Avengers (2012)

Tak to byla pecka! Pěkně postupně. Akce - 100%, příběh - 80%, efekty - 100%, hudba, zvuk - 90%. A teď k hrdinům, Captain America - 60%, Black Widow - 80%, Thor - 80%, Hawkeye - 90%, Iron Man - 100%, Hulk - 100000%. Skutečně skvělý koktejl, který je chuťově vyvážený a nějakou tu mušku v něm klidně spolknete.