manonfire

manonfire

aaron winter

8 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 12 17 22
    • 23.1.2012  01:30
    Černá zmije (TV seriál) (1983)

Říká se, že první vyhrání z kapsy vyhání. Tahle první série to potvrdila ve formě jakési antiteze tohoto tvrzení. Slabý začátek a pak už jedna vtipná následující série za druhou. 40%

• 17.1.2012  03:16
    Hale and Pace (TV seriál) (1988)

Jako když rozbalíte balík s křehkým obsahem. O co cennější je výběrový tovar uvnitř(a že si ty nejlepší scény takové označení zaslouží) o to více bude všude kolem vaty a zmuchlaného papíru. Škoda. 60%

• 17.1.2012  03:04
    Bylo nás pět (TV seriál) (1994)

Ono jich sice bylo pět, ale v podstatě je to nehorázná one man show Oldřicha Navrátila ......toho nešlo nemilovat. Vzpomenout musím i Dagmar Veškrnovou. Tak krásnou studii maminky jsem ještě neviděl....No a pochopitelně maestro Nárožný. 80%

• 11.1.2012  01:32
    Zrození Planety opic (2011)

V severních čechách dochází k něčemu takovému i ve skutečnosti. 40%

• 24.12.2011  23:00
    S politiky netančím (TV pořad) (1995)

Tohle je pro mne dokonalé ztvárnění trapnosti. 0%

• 19.12.2011  23:30
    Father Ted (TV seriál) (1995)

Naprosto nečekaná bomba, která vám namísto střepin rozseká mozek a další vnitřnosti záplavou neskutečně debilního(bravurního) humoru. U mě aspirant na nejvtipnější sitcom vůbec. 100%

• 14.12.2011  02:53
    Hamlet (1996)

Ve chvílích zoufalství byl Branaghův Hamlet tak vtipný, hravý a myšlenkově plodný, že jsem měl místy chuť film zastavit a zatleskat té kouzelné, hořkosladké kreaci. Dialogy i monology byly fantastické, ovšem to je věc Shakespeara, jeho překladatelů...nikoliv filmařů. Pro mne první Hamlet, první Branaghova adaptace klasika a celkově silně pozitivní dojem. Ikdyž jako herec mně Kenneth přesvědčil bez jediné pochyby, zatímco u režie bych potřeboval 242 min. verzi a ne toliko zřejmý a až příliš citelný střih. Taktéž konec my přišel poněkud uspěchaný. Branagh herec 100%, Shakespearovi dialogy 100% Celkově ovšem za 80%

• 7.12.2011  00:00
    Wallander (TV seriál) (2008)

Příběhy nikoliv tak pestré a originální jak se cítí....Jéééénže tohle je totální výhra excelentní formy nad průměrným obsahem. A ikdyž takové hodnocení značí pochvalu i výtku zároveň, tak Wallandera je těžké si nepřipustit k srdci. Nejen že obrazové pasáže jsou až artově laděné, ale hlavně tak silný a působivý detektiv, který je přitom tak slabý, uplakaný, až naivně zdrcený krutostí vrahů, stejně jako svým tragickým osobním životem.......se prostě nejen nevidí, ale asi tady ani nikdy nebyl. Kenneth Branagh.....wow. Snad nejlepší herecký výkon v seriálové tvorbě od dob Gironeho Gaetana Carridiho. Neskutečné procítění. Branagh, Branagh, Branagh. Tohle je herectví! 80%

• 3.11.2011  02:41
    Nezvratný osud 2 (2003)

Trumf nad jedničkou. Nápadité a cynicky sadistické. Scéna hromadné dopravní nehody výtečná. Tu snad trumfnul jen pád letadla v Knowing a tanec jéřábu v T3. 70%

• 16.9.2011  13:55
    Královská hra (TV film) (1980)

Potencionálně nudné téma se mi pozdávalo být naopak jako silné a byl to dobrý odhad. Podle mě jedna z nejlepších inscenací, klasicky obsazená "Kufaltovským" triem Munzar, Hrušínský a Haničinec. Přestože je Munzarova role jednoznačně hlavní, musím říci že party dalších dvou herců mi přišly mnohem zajímavější. Hrušínský zde měl možnost zminimalizovat svou již tak minimalistickou "režii výrazů" na minimum...ovšem jeho pohled vždy při příchodu k šachovnici, kdy ve zlomku vteřiny zanalyzoval, zda proti němu soupeř provedl skutečný tah, či jen pohyb po šachovnici......byl přesný, vysoustružený v naprostou přesvědčivost. O celkové jeho ódě na povýšenost .......povýšenou nad lidskost kol něj až v nelidskost .....nemá cenu mluvit. Přesto musím říci, že nejvíce mě tentokrát zaujal Petr Haničinec. Tentokrát ale místo obvyklé jemu výrazové agrese....plakal a jeho zoufání mě naprosto dostalo. 90%

• 15.9.2011  04:17
    Disturbia (2007)

Představte si osazenstvo Beverly Hills 90210 na stopě vrahovy z filmu sedm. Že to k sobě nejde? To si pište, že ne. Carrie-Ann Moss si z chutí zahrála roli natolik zbytečnou, že se jí vyrovnal snad jen onen "nenásilně" vloženej multikulturní korejec.30%

• 15.9.2011  04:13
    Super 8 (2011)

Hloupé, levně podbízivé, nedomyšlené, špatně trikově natočené. 20%

• 15.9.2011  04:03
    Generál Eliáš (TV film) (1995)

V těch málo komentářích zde nikdo ani nezmiňuje Vladimíra Brabce. Tak to je pánové těžký omyl vašich komentátorských schopností. Podobně jako v případě Hrušínského Emila Háchy je toto zásadní a osudové téma. A když sledujete trojici Munzar, Brabec a Němec.....asi by to nešlo vybrat lépe. 80%

• 2.9.2011  01:50
    Drtivý dopad (1998)

Pokud jde o mne, tak asi takto: Armaggedon 20% vs Drtivý dopad 80%.

• 4.6.2011  15:53
    Sedm statečných (1960)

Není to konkurent "Tenkrát na západě", protože je to jakoby úplně odlišný subžánr. Proti podstatně drsnějšímu Leoneho dílu, je tento western trochu limonádovější, ovšem má zase jiné klady, uvolněnější atmosféru, líbivější charaktery, je také jakýmsi guru všem týmovkám(při vší úctě k samurajům) Můj oblíbenec byl rukavičkář Lee. Nejsilnější postava Roberta Vaughna. 80%

• 4.6.2011  03:38
    Tunnel, The (2011)

Jako už po několikáté, snaha aranžovat to na dokument(ne jen jako sekundární ozvláštnění, ale jako hlavní formální způsob komunikace s divákem.) je neskutečně trapná a od časů Blair witch by snad mělo jít filmařské tabu. Opravdu ty úvodní vážné poznámky o autentických záběrech, archivech policie, přerušené hovory pro dojetí pozůstalých "neherců" a další dokumentární kašička je směšná a celkový pohled na film potápí. Jinak jde o klasickou katakombickou naháněčku přes ruční kameru a po této stránce film plní účel a mě osobně bavil. Na druhou stranu, tady se stačí držet vzorce ala "Pád do tmy" a zase tolik zkazit se u toho nedá. 40%

• 2.6.2011  04:47
    Rodinná oslava (1998)

Tak tohle byla síla! Síla drtící diváka seversky perfekcionistickou autentičností formy, která pak v kombinaci s ústředním tématem zplodila elitní dílo. Skutečně se nedalo nevzpomenout Ingmara Bergmana. Nepřekvapuje mne, že film označil za vynikající. PS: Hlavně si počkejte na přípitek.90%

• 1.6.2011  23:17
    Lví král (1994)

Kvalitní Disney, nic více. Ovšem "Can you feel the love tonight" a zejména "Circle of Life", jsou něčím tak geniálním, že se to řadovému skladateli nepodaří za život. Eltonovi prý pro druhou z těchto skladeb stačilo 20min. 60%

• 1.6.2011  02:18
    Severní blata (2006)

Tohle téma genetiky, přenašečství a provinění je tak silné, že nechápu proč s tím nikdo nepřišel dříve. Naopak mě nepřekvapuje, že se do toho pustili islanďané, kteří si třeba s rakovinou prožili své. Ikdyž jsem čekal, že se z filmu vyklube přesně toto a nejsem tedy unešen nějakým náhlým prozřením, musím říci, že tenhle film je sakra nadstandart. 80%

• 16.5.2011  02:20
    Hanna (2011)

Totální zklamání. Tací skvělí herci, ale proč v tomhle filmu? Autor námětu si hrál na Lewise Carrolla a vystavil svou militantní podobu Alenky neskutečným podivnostem, adekvátním světu za zaječí norou. Hlavně aby tam bylo všechno najednou a nic nebylo ani trošičku normální....Jenže tento autor námětu není Carroll a režisér není Terry Gilliam. Výsledek je tragická zprcanina. Ericu tak takhle teda ne. 20%

• 25.4.2011  20:50
    Život pod vodou (2004)

Řada velmi uznávaných a kvalitních herců se sešla navzdory jiným svým projektům, či rodinným povinostem, aby spolu s režisérem Wesem, (jenž si získal vizitku neotřelého režiséra se sklonem tvořit filmy s přesahy mezi žánry, dodávající jim specifické kouzlo nikoli snadno postřehnutelné....a proto tolik lákavé pro potencionální fanoušky příjemně zvláštní invence)....aby natočily v podstatě velmi slabou sračku, bez skutečně vtipných momentů, plnou jen naprosto nesmyslných (nikoliv příjemně bizarních) situací. Nemělo to nic jiné, než obvyklé kamenné dialogy Billa Murraye komentující unaveně(nikoliv hluboce) vztahy mezi otcem a synem, starším mužem a mladší ženou, či mezi sexuálním vztahem a pevnou láskou ke své ženě. Bill Murray si svou polohu glosátora hraje stále stejně, po svém a je to prostě jeho ochranná známka, ovšem zde(a nejen zde) se ukázalo, že zase tolik k řečnění toho k dispozici nemá. 20%

• 25.4.2011  20:36
    Fantastický pan Lišák (2009)

Má to masku něčeho inovativního, ale když se na to podíváme střídmým pohledem, tak je to další film, který těží z faktu, že se zvířátka chovají jako lidé, chodí do práce, jezdí na motorce apod.. Když to umocníme tím, že panu Lišákovi do úst(tlamy) vložíme jemný cynismus a nadsázku se kterou komentuje klasické rodinné a manželské spory typické pro homo sapiens, vznikne jakýsi pocit vtipného divna, zvláště konfrontujeme li tyto prvky chování s obvykle zvířecími postupy, jako dávení kuřat, norování apod. Průměrná komedie, misty příjemná, místy vtipná méně, než si dokázala povšimnout. 60%

• 22.4.2011  22:54
    Macabre (2009)

Shareefa Danish to celé jednoznačně táhla, matriarchát jako prase a její hlas při permanentním "Astrid" zněl natolik hnusně, že bych šel radši s pugétem na návštěvu k Jeffrey Dahmerovi, než poslouchat tuhle hrůzu. Co říci k filmu?No malinovkou se zrovna nešetřilo. Kdyby se u téhle psychorodinky zastavili cestou z Jakarty do Třeskoprsk hrdinové Čtyřlístku, nepřežije ani Bobík. A ten se uměl ohánět. 60%

• 21.4.2011  02:04
    Bota jménem Melichar (1983)

Nemohu si pomoci, ale nejvíce se mi zde líbila Michaela Kreslová v roli kamarádky hlavní hrdinky, Radky. Hlavně její permanentní mdloby, nebo hláška "Jak to ví??"....Podobně jako v případě Sylvi Julinové(Kopretiny pro zámeckou paní), mě i u Míši trochu mrzí, že tyhle vtipný a komediálně velice nadaný holčiny si střihly jednu jedinou roli. 80%

• 21.4.2011  01:46
    I Spit on Your Grave (2010)

Scény týrání nepůsobí amatérsky, ovšem o sofistikované mučení diváka atmosférou skutečně zákeřného zla adekvátní třeba snímku Funny Games U.S.A., si nechte zdát(nebo radši ne.) SPOILER: Slečnu s nápadně hezkou tváří a hýžděmi napadne banda primitivů, jejichž motiv je zřetelně sexuální, ač vše maskují jakýmsi domnělým povyšováním jejich oběti vůči jejich statutům bodrých venkovanů. Druhá část pak je čistě o dívenčině oprávněné, přec vyzněním reglační pomstě. Zubožená dívka umučená pomalu k smrti, se čerstvě po čtyřnásobném koitu, zachrání skokem do Cidliny, kde na jeden nádech vyčká pod hladinou, dokud její trýznitelé neodpeláší k tradiční modlibě před večeří. Po několika dnech a plachých seznamovacích pokusech aligátorů, vyleze po vzoru darwina na břeh a protože pomsta se má podávat za studena, přežívá několik týdnů sběrem kořínků a bobulí v úkrytu opuštěné vydří nory. O to nečekaněji pak zaútočí, zmáčí zloduchům ksichty v louhu, nechává jim vyklovávat oční bulvy spřáteleným lesním ptactvem atd. Takže tohle ne. 40%

• 19.4.2011  23:48
    Collector, The (2009)

Mě se ten motiv, kdy se zloděj nevědomky vloupá do baráku, ve kterém se děje mnohem útrpnější zlo, než je to kradačské.....mě se tenhle motiv náhody, kdy je zloděj nucen upřednostnit své lepší já...v podstatě hodně líbí, a dokážu si jej představit i v jiných mantinelech, než jaké mu poskytl tento, přeci jen dost přehnaný film. Pasti slušné, tempo rovněž, třeba pointa však už byla těžce nadbytečná. 60%

• 19.4.2011  23:40
    Nezvaná (2009)

Obvyklý motiv macechy a písklete jemuž nikdo nevěří, natož ne čerstvě zamilovaný taťka, je vystřídán motivem ještě tradičnějším.....schizofreníí, kdy klaďas celou dobu nevědomky loví své druhé já. Takže celkově originální je paradoxně pouze to, že se oba tyto motivy setkaly v jednom snímku a jeden nakonec přetrumfnul druhý. 40%

• 19.4.2011  23:35
    Descent: Part 2, The (2009)

Přesně ten způsob očekávaného "nastavení" , držící se osvědčených mechanizmů, opakující osvědčené motivy a i přes svou solidnost v rámci žánru, je svou podstatou odsouzené k setnutí minimálně jedné hvězdy. 50%

• 19.4.2011  23:21
    Paranormal Entity (video film) (2009)

Vzhledem ke zřejmému čerpání z předchůdce je tahle Paranormal Parazity pochopitelně velice příkře hodnocená. Na druhou stranu za svým předchůdcem popravdě v podstatě nezaostává, a atmosféru si rozhodně udržuje velice podobnou a tudíž, alespoň pro mě, slušnou. Ani bych nečekal jméno společnosti pod filmem podepsané. 60%

• 19.4.2011  23:15
    Tucker & Dale vs. Zlo (2010)

Tyler Labine byl skvělou volbou, stejně jako jeho nechtěná chráněnka v podání Katriny Bowden. Jinak ale byl příběh dost schématický a předvídatelný. Prostě jste tušily, že mladí budou další a další shodou náhod padat jak hrušky, na konto dvou nevinných dobračisek. Takové to schéma "Čtyři vraždy stačí, drahoušku" Po této stránce se jedná o velice průměrnou parodii na studentské eliminačky. Ústřední trojice klaďasů, však film držela v oblasti dokoukatelnosti.50%

<< předchozí 1 2 3 4 6 12 17 22