Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 2
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (163)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zatím docela bída. Dokoukal jsem asi šest dílů. Sám nevím, protože jsem ty trapné scénky a slabé vtípky okamžitě přestal vnímat. Zdá se to jako hravé a perverzní, nač by se člověk chtěl podívat. Nakonec ale velké zklamání.. tak uvidíme, jak se to dál vyvine, jestli se k tomu vůbec kdy dokážu vrátit. N/A% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Groening zkouší nové prostředí, kde by se mohl uchytit. Po oblíbených Simpsonech a Futuramě tu je toto Rozčarování, z něhož jsem poněkud rozčarován. Standardní okoukaná animace mi už přijde omšelá a nezáživná. Humor mi taky nijak nesedl a žádná postava mi není nijak extra sympatická. Takže ani po třech dílech mě to nechytlo a prozatím ho nechávám u ledu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Není to tak kontroverzní, jak jsem čekal, o témata náboženství, středověku či alkoholismu se seriál otírá jen zlehounka. Dokonce se ani přímo neprofiluje jako parodie fantasy, i když referencí je zde dost. Vtipy jsou spíš postaveny na hře slov a jiných očekáváních. Postavy jsou tu prakticky jenom tři, přičemž dvě jsou si svým chováním podobné, ale přesto jsem si oblíbil jak je, tak i ty vedlejší. Ze začátku to vypadalo, že jednotlivé díly na sebe budou navazovat, z čehož jsem měl radost, jelikož by to animák odlišovalo od předešlých Groeningových projektů, ale běžně se přecházely i poměrně zásadní události. Až závěr mi dal naději, že se tomu tak v následující řadě stane. (Netflix) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální. Je to komedie? Ano, neskutečně vtipná, dokonce zábavnější, než Futurama, která oproti téhle čarovnosti příliš spoléhá na humor založený na popkulturních odkazech. Ale tohle je pod závojem vtipu perfektně funkční fantasy, které je podle mě krom Hry o trůny to jediné, co za posledních deset let v tomhle žánru vzniklo v tv a hrozně tomu pomáhá to, že čím dál se postupuje dějem, tím méně jsou jednotlivé díly epizodické a upřednostňuje se celkový děj. Zkrátka je to takový Pratchett na speedu. Jaké lepší doporučení by sakra kdo chtěl. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série není žádný gamechanger, ale slušně pobavila. Sympatické postavy, fajn nápady, nasmál jsem se. Zprvu mi trochu vadila epizodičnost, ale zvykl jsem si. V posledních dílech se sice rozjel nějaký příběh, ale pokud máte za sebou RICKA A MORTYHO nebo BOJACKA, jen těžko vás mohlo závěrečné odhalení překvapit. Každopádně solidní komediální oddechovka. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Ke konci 20. minuty Bean osvobodí i jednu příšeru od bahna a listí. Jedná se o prase, jenž se proměnilo v Merkimera v epizodě Komu chrochtá pašík (2018). Ten se objeví až poté v této sérii jako monstrum, co demoluje domy vesnice v epizodě Kasička (2021). (GejmronCZ)
  • Približne v 22. minúte, keď Bean (Abbi Jacobson) hľadá Lucíka v pivnici, môžeme vidieť v ľavom spodnom rohu obrazovky na vrchu skrine bájny Necronomicon. Jedná sa odkaz na Lesný duch (1981). (DatneZW)

Reklama

Reklama