Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (51)

plakát

Skrytá čísla (2016) 

Podobně jako u Bohemian Rhapsody se trochu zdráhám zařadit film do škatulky životopisu/dokumentu (na to mi přijde trochu moc plochý) a spíš bych ho zařadil mezi feel-good filmy, natočené podle skutečných osob/událostí. Kažopádně, za mě dobrý námět, skvělá hudba a svižné vyprávění – ty dvě hodiny utečou jako voda.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Až příliš idealizovaný životopis, který si i některá životní fakta značně ohýbá a přizpůsobuje, aby to lépe zapadalo do příběhu. To by samo o sobě až tak nevadilo, ale nemůžu si pomoct – z celého filmu je až příliš cítit, jak moc Brian May a Roger Taylor tlačili na filmaře, aby výsledné vyprávění nezkřivilo nikomu z Queenů byť jediný vlásek. Nicméně po řemeslné stránce není co vytknout a při závěrečných scénách z Wembley vstávají chlupy na těle. Za mě tři hvězdičky plus jedna za rekonstrukci vystoupení na Live Aid. Spíš než dokument či životopis čekejte feel-good movie a nebudete zklamáni.

plakát

Muzzikanti (2017) odpad!

(Spoiler) Dve veci jsou na tom filmu pozitivni: 1) Nejodpudivejsi postava zemre, navic za znacne bizarnich okolnosti (ale to neni zas tak prekvapive, cely film je strasny bizar); 2) mikrorole Alberta Cerneho coby buskera je uplne zjeveni, na plose asi 10 sekund projevi vic muzikantstvi, nez kolik je v celem zbylem filmu dohromady (a to nejsem fanousek Charlie Straight ani Lake Malawi). Jinak je film nesourodou smesici absurdnich scen, ktere by fungovaly dobre jako parodie, kdyby nebylo znat, ze je to mineno vazne. Hudba je dobra leda tak pro fandy vesnickeho rocku, ostatne tech je u nas bohuzel stale dost...

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Určitě jeden z těch povedených filmů Terryho Gilliama. Imaginárium není bez chyb, ale je tak svébytným dílem, že stojí za několikeré zhlédnutí a také za vyzdvihnutí v konkurenci generické hollywoodské produkce. Takže 4 + 1 hvězdička Terrymu za odvahu. Málem bych zapomněl -- Tom Waits je ÚŽASNÝ!

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Tarantino si u mě hodně polepšil, protože po delší době natočil slušnou podívanou s několika geniálními momenty.

plakát

District 9 (2009) 

Pro mě zatím možná nejlepší film roku! Tedy, aspoň do doby, než přijde Imaginarium dr. Parnasse. :) Naprosto strhující tempo, které vám zejména v první pseudodokumentární polovině nedá čas ani přemýšlet, co se bude dít v příští minutě, a tak jste neustále udržováni v napětí a překvapeně sledujete, co že se na plátně děje. --- Po přečtení recenze Kamila Fily na aktualne.cz trochu váhám nad vyzněním filmu. Ano, taky mě zarazila stylizace černochů do role gangsterů, ale na druhou stranu -- v tomto filmu jsou darebáky všichni pozemšťané a není zde místo pro úzkostlivou korektnost typu "hlavního hrdinu sice nebude hrát černoch, ale dáme tam černošského kamaráda, který mu zachrání život".

plakát

Křidýlko nebo stehýnko (1976) 

Z Křidýlka nebo stehýnka někdy až moc stříká francouzská hrdost na domácí kuchyni, ale koneckonců, co je špatného na dobrém jídle! Mimochodem, umělé jídlo mně osobně nevadilo: Pokud ho berete jako nadsázku, nemůže vám uniknout jistá nadčasovost tohoto filmu. ;)

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Být to o takových 20 minut kratší, je to pětihvězdičková bomba. Takhle jen čtyři hvězdičky, za ten zbytečně natahovaný konec. Jinak není co vytknout, skvělý (britský) humor a ještě lepší (britská) hudba. (Ostatně, snad jediný okamžik, kvůli kterému má smysl koukat na posledních 20 minut, je -- pozor, spoiler -- scéna s potápějící se lodí, do níž hraje Whiter Shade Of Pale od Procol Harum.)