Reklama

Reklama

Zajímavosti k filmům (5)

Rozpuštěný a vypuštěný

Rozpuštěný a vypuštěný (1984)

Při druhé návštěvě Hlaváčka (Marek Brodský) v nevěstinci, při rozhovoru s majitelkou nevěstince (Jaroslava Adamová), lze vidět, že „eskymák“ sestupující po schodišti má pod kožešinovou parkou oblečen mundúr vojáka. Se vší pravděpodobností se tedy jedná o jednoho z dvojice vojáků, kteří při příchodu Hlaváčka k nevěstinci z něho odchází.

Stará puška

Stará puška (1975)

Němečtí vojáci ve filmu používají „převlečáky“ v kamuflážním vzoru, který německá armáda ani jednotky SS nebo jejich spojenci v r. 1945 nepoužívali. Použitý vzor kamufláže asi nejvíce odpovídá německému povalečnému vzoru „amoeba“ pattern (amoebatarn).

Stará puška

Stará puška (1975)

Julien (Philippe Noiret) má v závěru filmu na sobě americkou parku vzor M65, která v r. 1945, kdy se děj filmu odehrává, ve výzbroji americké armády nebyla.

Django

Django (1966)

V čase 1:20:47 je v záběru na rozbahněnou cestu vidět část otisku terénní pneumatiky.

Master & Commander: Odvrácená strana světa

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003)

Před poslední bitvou oznamuje Killick (David Threlfall) lékaři Stephenovi (Paul Bettany), že má v hrníčku 3 kostky. Vzhledem k tomu, že má na mysli se vší pravděpodobností cukr, jedná se o chybu. Film se odehrává v r. 1805 a kostkový cukr byl patentován až v r. 1843 Jakubem Kryštofem Radem – ředitelem dačického cukrovaru. Teoreticky by se ovšem mohlo jednat jen o chybu v českém dabingu.

Reklama