Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (451)

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Možná by stačilo říct, že tvůrci nebyli většinu času při smyslech. Naprostá šílenost, ve které se objeví dva kameny komunikující v absolutním tichu nebo falešné titulky uprostřed filmu. To všechno obklopeno spoustou dalších bizarních věcí a wtf scén. V tomto směru už je to celkem za hranou a začíná se objevovat pocit trapnosti jako u béčkových parodií na hollywoodské trháky. Jeden koblih vládne všem. V tomto kontextu nelze pochopit oscarové žně a netvářit se přitom kysele.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Nejslabší díl nové i staré trilogie. Nepomohlo ani setkání se starou generací, protože je to jen recyklace všeho viděného z předchozích filmů. Na ostrově se vše pokazí jako vždycky a T-Rex zvítězí jako vždycky. Strašná nuda, žádná inovativní myšlenka ani nápad. Vyčerpanost nejen tvůrců, ale i herců, je do očí bijící.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Dost mi to připomíná Jupiter Ascending, ale nemyslím to jako pochvalu. Už trailer naznačoval, že to nebude nejchytřejší film na světě, tak jsem aspoň doufal v pěkně vypadající akční scifi. Po obrazové stránce to po většinu doby ujde, jenže přitom na povrch vyplouvá velká bolest všech monumentálních spektáklů poslední doby. Snaha zachytit plný a živý vesmír vždycky sklouzne k ukázce nespočtu různých planet, které nejsou pro vyprávění vůbec důležité. Zde je to umocněno medajlonky verbované posádky, která stejně nedostane žádný prostor. Navíc těchto "sedm" statečných se spojí, aby ochránili vesnici a bojovali proti armádě vesmírného království, proti které samozřejmě nemají žádnou šanci. Celé je to hloupě napsáno a příběh se povedlo pohřbít ještě než vůbec začal. Dalo se to zachránit přestřelkami, ale ty jsou hodně slabé. Žádné krytí, samé otočky a zpomalovačky. Výsledkem je tak klasická barevná Snyderovina, bohužel bez překvapení.

plakát

Napoleon (2023) 

Kvalitní řemeslo, ale příběhově to trošku drhne. Postavy a vztahy minimalisticky přízemní. Ani u samotného Napoleona jsem za více než dvě hodiny nespatřil žádný vývoj. Vadí to? Ano, ale naštěstí jsou zde ještě monumentální bitvy a ty se povedly. Bitva u Slavkova byla pro mě nejpůsobivější.

plakát

Králík samuraj: Usagiho sága (2022) (seriál) 

Zvláštní a divný příběh. Samuraj, ninja, zlodějka a válečník se snaží zabránit invazi z jiné dimenze nebo či co.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

První dvě série se věnují Escobarovi, jehož příběh bohužel znám docela dobře, takže to bylo dost často o čekání na nějaký důležitý moment. Což bylo hmatatelné ve druhé sérii, kdy se jen čeká na Escobarovo dopadení a to opravdu doslova. Jo bylo to dlouhé a chvílemi nudné. Třetí série a kartel z Cali, pro mě neznámá historie, a najednou to má grády. Více hlavních postav, více napětí, více zábavy. Neuvěřitelný kontrast oproti druhé sérii, kde jsem se musel do posledních dílů nutit. Kolumbie zkorumpovaná země narkobaronů. Masakr.

plakát

Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023) 

Začátek svěží, ale ke konci tomu už docházela šťáva. Udržet tempo ze začátku a celé to zkrátit by filmu určitě prospělo. Gal Gadot se na podobné role asi hodí, jenže by to nesměl být takový bezkrevný výkon jako tady.

plakát

Psí kusy - Carl's Date (2023) (epizoda) 

Postavy mám rád z filmu, ale tohle bylo velmi slabé a dlouhé nic. Nebylo to vtipné pro děti ani pro dospělé. Viděno před filmem Mezi živly.

plakát

FUBAR (2023) (seriál) 

Být Arnold ve své nejlepší formě bylo by to na jasných pět hvězd. Škoda že se velké akční hvězdy hollywoodu pouští do seriálové tvorby až v důchodovém věku, přijít tohle aspoň o 10 let dříve... Střih a chytře postavená kamera dokáží zamaskovat hodně, ale akční pasáže už přebírají jiní. Hlavní zbraní, kterou seriál disponuje, je nezaměnitelný Arnoldův přízvuk a jeho trefné hlášky. Vtipné scény a situační gagy tomu dost pomáhají. Je vidět, že Arnold si stále užívá každou scénu a vteřinu na obrazovce. To je vlastně všechno. Někomu se to zdá být málo, ale mě to bavilo.

plakát

Temný případ - Série 2 (2015) (série) 

Ze začátku až moc postav a každá se svým tragickým příběhem jaká to náhoda. Pomalé a nudné, celé se to zlepší až po boží přestřelce. Dokonce i to vyšetřování případu se konečně začne víc řešit, ale pořád hraje prim náhoda. Příběh košatý jenže scénaristicky nezvládnutý, i když závěr notně šlape na plyn, další drobné chyby to pořád kazí. Takže po naprosto dokonalé první sérii je tohle bohužel slabší kousek, přestože herecké obsazení slibovalo hodně.