Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pain is inexhaustible. It's only people that get exhausted…“ Bolest jako hybná síla všeho. Ať už ta vnitřní, otevírající staré jizvy a živící démony a nebo ta vnější, která rapidně urychlí přístup k informacím a potřebám. Jak by řekl Takashi Miike, slova vytváří lži, ale bolesti lze věřit.. Temný písař Nic Pizzolatto hraje jiný zápas, ale liga je to stejná. Komplikovanost jeho příběhů není o nedostatku respektu směrem k divákovi. To divák musí projevit respekt směrem k příběhu, který mu to pak vrátí měrou vrchovatou. Hlavní herecké kvarteto brilantní, přesto si dva zaslouží vyzdvihnout. Vince Vaughn jako gangster s rovnou páteří a pevným stiskem svůj trénink na Brawl in Cell Block 99 pojal velmi zodpovědně a Colin Farrell si nejednoznačností Raye Velcora dokázal říct o nenávist, lítost i pochopení. Jejich společná scéna v kuchyni u ranní kávy či hovory v klubu, kde podle hudebního repertoáru nechodí hosté načerpat optimismus, byly pro mě jedním z mnoha malých vrcholů série. A teď vstříc trojce. Jméno Saulnier šponuje má očekávání.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

24.12.2015 : Pro mě možná lepší než první, a to už je co říct. Je naprosto skvělé, že obsadili herce takovéhle poměrně nízké prestiže (tehdy se vraceli na výsluní) a dokázali, že umí hrát, když je to třeba. Respekt. Jsem zvědav, koho obsadí do třetí řady :) Snad Nicka Cage :D :D (jo to tehdá bylo zbožné přání, naštěstí se zvládl do jisté míry vrátit i tak) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii lehce chaotické, méně zajímavé a režijně ne tak výrazné. Nepříjemné množství omáčky, lehce nevyvážené tempo, přehršel postav, méně emocí. Ale stále nadprůměrný seriálový kus. Navíc pořád šlo o dobu, kdy zkratku VOD skoro nikdo neznal, série obsazené oscarovými áčkovými herci byly tou dobou stále v plenkách. ()

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to jistý. Nic Pizzolatto je v současnosti nejlepší scenárista detektivních příběhů. Odvyprávěných košatou formou, s mnoha dějovými linkami, které se nakonec dokonale spojí. Přitom ani nezapomíná na jímavé osudy jednotlivých postav (Farrell a jeho vztah k synovi!). Ta atmosféra odcizené průmyslové konglomerace, přímo stvořené pro kriminální delikty, byla k nakousnutí. Episoda 6 – návštěva v bordelhousu pro zámožné – měla skoro až hororový nádech. A herci? Fantastičtí byli všichni, všichni do jednoho, ale stejně bych vyzdvihl dva – Taylora Kitsche, kterému bych přál mnohem více hereckých příležitostí a pak Vince Vaughna, jehož mnohotvárná tvář seděla té nejednoznačné postavě mafiána jak prdel na nočník. Ten ať už hraje jenom vážné role, slušej mu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavních hrdinů je mnohem více a dalo se tušit, že vztahy mezi postavami budou více diváka vtahovat, než samotný příběh. Všichni předvádí špičkové herectví a klobouk dolů před Colinem Farrellem, který svojí roli zvládl prvotřídně jako McConaughey v první sérii a Vince Vaughnem v roli mafiána. Především Vince exceluje a vážnější role mu opravdu sedí, až je škoda ho vídat převážně v komediích. Samotná zápletka se tolik nevrývá pod kůži, neboť v některých momentech působí béčkově a je z jiného ranku, než by po první sérii kde kdo čekal. Od druhého dílů se rozbíhá především pestré drama, kdy každá postava řeší své problémy a celé to graduje do finále, které drtí uvnitř emoce každého diváka a rozhodně po této stránce předčí první sérii. Vizuálně odlišný koncept, technicky opět perfektní a akční scény působí až brutálně realisticky. Hutnou atmosféru, byť jinak se podařilo zachovat a i tato série se může řadit k vůbec nejlepším seriálům. Úvodní písnička je naprosto boží !!!.......90% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Fiktívne mesto Vinci z 2. série Temného prípadu má až pozoruhodne veľa podobných charakteristík ako reálne mesto Vernon – priemyselný charakter a blízkosť LA, typická vodárenská veža, podobné zloženie obyvateľstva, starostovia oboch miest žijú v rozľahlých rezidenciách mimo svojho mesta či záhadná smrť vysokopostaveného mestského úradníka a následné vyšetrovanie celého mestského aparátu pre korupciu a zneužívanie verejných financií. (Rorschach_SK)
  • Posledná epizóda 2. série má 87 minút a je najdlhšou z prvých dvoch sérií. (Stefan_M)

Reklama

Reklama