Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární

Poslední recenze (5)

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Právě jsem dokoukal závěr seriáu a nemůžu uvěřit tomu, že jsem ho většinu dost nesnášel. První série je skvělá, feel good komedie, která, abych citoval seriál, není o výhře nebo prohře, ale o tom, aby se hráči stali lepšími lidmi, vypořádali se se světem i se sebou navzájem a zároveň i nám divákům dali něco navíc. První série byla hodna svého názvu, protože je skutečně o Tedu Lassovi, o jeho moudru a vedení týmu. Druhá série začíná stejně, ale po chvíli se začne, spolu se svou stopáží, zvrhávat ve vztahovou dramedy (jak zdejší občané rádi říkají VKVéčka), proti čemuž bych nic neměl, pokud by tak seriál byl nastavený už od začátku, ale on nebyl. A tak dostáváme čím dál tím víc něčeho, co nechceme. Neměřil jsem to, ale přijde mi, že Ted dostává čím dál míň prostoru a je to opravdu o vztazích, které ale dost často vedou od nikud nikam. Odpusťte, ale celý příběhový oblouk Keely je absolutně o ničem, jako postava druhého řádu byla super, ale dostat tolik prostoru si rozhodně nezasloužila, protože prostě nemá co říct a opravdu ruku na srdce, jak to s ní a s jejím milostným trojlístkem skončilo? Posunula se někam? Na rozdíl od ní tu máme Nate, kterému ten přerod ze začátku můžeme věřit, když se z člověka, kterého šikanují a nikdo jiný o něm neví stane z ničeho nic postava v záři reflektorů, samozřejmě to ego nemusí unést a byl to skvělý zvrat, ale v celých dalších dvou předlouhých sériích nemáme čas na to, abychom jeho návrat ke kořenům víc prozkoumali a byl tak věrohodný? Ne, protože musíme zdlouhavě ukazovat, jak chudinka Keely najme svoji buranskou kamarádku, začne si se svojí šéfovou a když jako šéfka PR týmu neudělá to, co po ní jiní PR lidé chtějí (ne, že bych s tím souhlasil), tak jí "vyhodí", aby ji mohla zachránit její bohatá kamarádka... BRAVO!! Ale celý Natův přerod vtěstnáme do pár scén... Ve třetí řadě pokračujeme v nastálém trendu, ještě nafouklejší stopáž pořád prakticky o ničem, i když uznávám, že tu už občas znovu vykukuje nádech první řady a poslední díl je snad komplet zpět ve starých kolejích, bohužel ani tak nezachraňuje celkovou pachuť, kterou ve mně Ted Lasso zanechal. Po hodnoceních jsem se na něj hrozně těšil a první řada nezklamala, pak to ale šlo jen a jen dolů. Prostě nechápu odklon od původní myšlenky a původní stopáže.

plakát

Privát (2024) (seriál) 

Na více než na tři hvězdy to objektivně určitě není, ale baví mě to. Je to správně ujeté a má to svoje kouzlo. Tu větší, tam menší přehrávání tomuhle formátu krásně sedí.

plakát

Boy Kills World (2023) 

Za celou dobu stopaze me film nedokazal vtahnout ani vizualem, pribehem nebo svym humorem. Prijde mi, ze si film nejak nemuze vybrat cim chce byt a ve vsem zustava tak nejak na pul cesty. Souboje jsou choreograficky pekne, ale dost casto neprehledne nasnimane. Humor je velmi predvidatelny, stejne jako dej a jednotlive zvraty odhalite dopredu. Prepaleny vizual a stylovka, kterou se tvurci snazi vytvaret, za me nefunguji. Hodnotim jako mirny nadprumer a premyslim, jestli je mrkev odkaz na Sejmi je vsechny, a jestli zaverecny souboj vypadal jako v Raid jen proto, ze je zde Yayan Ruhian.

Poslední hodnocení (1 149)

Still: Příběh Michaela J. Foxe (2023)

08.05.2024

Jmenuju se Earl (2005) (seriál)

08.05.2024

Steve! (Martin) dokument o 2 částech (2024) (seriál)

08.05.2024

Trhák pana Bowfingera (1999)

08.05.2024

D.Gray-man - Hallow (2016) (série) (S02)

08.05.2024

D.Gray-man - Season 1 (2006) (série) (S01)

08.05.2024

Ted Lasso - Série 3 (2023) (série) (S03)

05.05.2024

Chudáčci (2023)

04.05.2024

Ted Lasso - Série 2 (2021) (série) (S02)

02.05.2024

Reklama