Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (760)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak ještě jednou - karma ohřívá vodu, nepohání komediální seriály. Ano, je to tak dementní, že se občas nevyhnu tomu, že se musím zasmát - jak jinak než cizímu (Earlovu) neštěstí - ale pro kristovy rány, lidi, čtyři sezóny pořád toho samého? To nezvládne ani Jason Lee, kterému postava úlisného pablba, který se rozhodl polepšit, sedí jako ulitá. Sice to pořád nemaže jeho zločin proti lidskosti jménem Alvin A Chipmunkové (kde mu navíc přitěžuje speciální recidiva), ale jde to. Bohužel všechno a především všichni tu jdou tak za hranu toho, čím jsem ochoten trávit část svého času vyhrazenou zábavě, že mi z toho bylo až na blití, protože tu máme nepřetržitý záměrný "idiot plot", korunovaný silikonovo-kolagenovou blbkou Jesse Jane, pardon, Jaime Pressly. Rekvizita v podobě retardovaného bratra Ethana Supleeho je pro mě už jen klinická smrt humoru - a to přitom je, jak nás poučil doktor Reiniš v Choking Hazardu, humor na účet hendikepovaných vtipný skoro vždycky. Co na tom, že obdobného, ale podstatně nebezpečnějšího, dementa hrál už v American History X, takže podobně jako Jason Lee herecky opravdu boduje, cu fíl je cu fíl, a tomuhle seriálu se já prostě klanět nedovedu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Přeci jen dám plný počet. A to proto, že po téměř shlédnutých dvou sériích si díly stále drží skvělý humor a skvělé zápletky. Sice už to není taková legrace, ale pořád jsou to dvě série nabité prčou a skvělými postavami. V každé dvacetiminutové epizodě se toho stane tolik, že má divák pocit jakoby sledoval celovečerák. Earl, Joy a Darnell nemají chybu. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Super seriál. Je to taková oddechová pohodička. Když je člověk unavený a příjde domů po celém dni, tak je skvělé si dát jídlo a k tomu si pustit tento seriál a pobavit se u toho:-) Seriál se mi líbí protože jako celek může i inspirovat k lepšímu chování, ale to jak zábavným způsobem je to podáno je ještě lepší. Líbí se mi vypracování postav, zvlástě mluvím o Randym a Krabákovi, jsou to takové dvě postavy které tomu dodávají to co se mi na tom líbí. Například Randy čas od času "vyplodí" nějakou absolutní hloupost, a to ten seriál krásně vyplňuje. 90% :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si vtipnejsi hranej americkej serial za poslednich par let. Zatim jsem videl komplet dve serie a diky bohu, ze vznikaj dalsi dily, potoze tohle je zkratka narez. Jason Lee snad v zivotni roli, k tomu jeho partak bratr Randy v podani Ethana Supleeho a spousta vedlejsich uchylnejch a vtipnejch postav, jako treba uchylnej Timothy Stack. Earl je takovej ten mega flakac ve stylu Lebowskiho, ale jeho postava pritom neni looser, coz je dobre a Randy jako skoro retardovanej bratr ho skvele doplnuje. Jinak kazdej dil ma nakej mega for a ty nejlepsi dily jsou mega vtipny cely a to je vetsina dilu. Navic humor pripomina Kevina Smithe a toho fakt muzu, takze se serial s nicim moc nesere, vetsinou vzdy vidime co Earl proved, kdyz byl jeste zlej a takovy uchylarny, co vyvadel, ty jen tak nevymyslite. Akorat skutecne vyjimecne se stane, ze to sem tam sklouzne k moc moralizovani, ale neni to nic strasnyho. Proste nejoriginalnejsi a nejvtipnejsi komedialni serial za hodne dlouhou dobu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem takřka celou první sérii a vyjma nápadu s odčiňováním hříchů a několika málo vtipů, které bych ovšem spočítal na prstech jedné ruky, jsem si nevšiml ničeho, kvůli čemu bych měl dát více než tuhle jednu hvězdu. Bohužel, Earle, jsi příliš velký idiot na to, abys mi mohl být sympatický. A tvému seriálu chybí jen nahraný smích. Trapné. ()

Galerie (401)

Zajímavosti (51)

  • Podpis, který měla Joy (Jaime Pressly) na břiše, patřil skutečně Larsi Ulrichovi, bubeníkovi ze skupiny Metallica, který souhlasil, že se sám podepíše, protože je fanouškem seriálu a líbilo se mu, že Earl (Jason Lee) dost často nosí trička Metallicy.. (Rimer545)
  • Ačkoli byla 4. řada seriálu ukončena slovy „pokračování příště“, stanice NBC produkci seriálu v květnu 2009 ukončila. 20th Television pak práva k natočení pokračování nabízela stanicím Fox, ABC, TBS a TNT, ale všechny odmítly, protože by nebyly schopné splnit stanovené podmínky. (Skarface)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama