Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (760)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Seriál plný paradoxů. Tím prvním je to, že největším hvězdou není hlavní postava, ale ženská od rány Joy, která neustále hláškuje a stírá ostatní. Earlův seznam a víra v karmu jsou zajímavými motivy, které minimálně na chvíli donutí diváka zamyslet se nad sebou samým. Aby seriál jen nemoralizoval, tak se pravidelně vrací do doby, kdy Earl ještě nežil podle karmy, takže o zábavu je postaráno. Filmový look dává zapomenout na studiové sitcomy z velkých amerických měst a ukazuje také vidláckou část USA. Právě prostředí zapadlého městečka Camdem je velkým tahákem. Dalším paradoxem je, že takový Randy s nediagnostikovanou demencí nebo geniální Darnell jsou ve svých partech zoufale málo vtipní, zatímco guest stars v podobě tupých obyvatel jsou famózní. U mě vede vylítý hovado Tim Stack a Ribisiho mačo Ralph. Randy je navíc nejvtipnější, právě když si hraje na inteligenta. Prostě paradox za paradoxem. Nejlepší epizody jsou v prvních dvou sériích. Třetí se mi od začátku zdála jako parodie na Prison Break a tvůrci mi to v jedné epizodě, která tento seriál okatě vykrádá od první minuty, také potvrdili. Trošku zklamáním bylo, že když konečně Earlovi příhráli ženskou, tak neměli koule na to změnit zaběhlý formát. Nejslabším článkem party je pak Catalina, na kterou se sice hezky kouká, ale kvůli hloupému vývoji postavy se po čase ukáže jako naprosto zbytečná. Největším úletem je cliffhanger na konci čtvrté série, po které seriál dostal stopku, to jsem nepobral. 1 - 2. série: 70%, 3. série: 60%, 4. série: 65%. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Nádherné a humorné životní etapy Earla, Randyho, Joy, Darnella a dalších. Moc povedená komedie po všech směrech. Seriál je i citově zabarvený a vypravuje o napravení dříve špatného člověka. | 1.série(90%), 2.série(90%), 3.série(85%), 4.série(90%) > Průměr: 89% (5*) | ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Earl setřel los s výhrou 100 000 dolarů a srazilo ho auto, 10 vteřin štěstí bylo pryč, stejně jako výherní los. V nemocnici mu manželka podstrčila k podpisu rozvodové papíry a krátce na to si vyslechne v TV radu od Carsona Dalyho „Věřím, že co se má stát, to se stane. A tak se taky snažím žít. Děláš dobré věci a dobré věci se stanou i tobě. Děláš špatné věci a ty se ti pak vrátí. Karma.“ A v tu chvíli mu to dojde, sepíše seznam co kdy komu provedl a v okamžiku, kdy začne napravovat první špatnost, mu jeho šťastný los přistane u nohou. Potvrzení, že zvolená cesta dobra je ta správná. Karma. Není to sice humor přesně podle mého gusta, ale zvykla jsem si velmi rychle. A to jakým způsobem Earl řeší zjevně nenapravitelné záležitosti, to vážně nemá chybu např. „Vzal jsem vám syna na dva roky a jediný způsob, jak vám ten čas vrátit je dát vám další dva roky na tomhle světě.“ nebo „Vzal jsem ti jedinou příležitost dát touchdown. Musím ti ji vrátit“ Zdá se Vám to nemožné? Tak Earl a jeho karma vás přesvědčí, že to není problém. A mimochodem, tahle karma a k ní seznam osobních svinstev, které je potřeba napravit, to není vůbec špatný nápad a nejenom pro seriál. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Středoamerické buranství v přímém přenosu. Co zde nejvíce oceňuji, je ta dokonalá vykreslenost postav, která do jednoho není kladná, ani žádným americkým ideálem, jaké známé ze všech těch opulentních amerických sraček na pokračování. Navíc zde probleskuje taková ta srdečnost jednodušších lidí, čímž je mi to docela blízký. A humor, který je zde alfou a omegou, tak ten je na Oscara. Earl a Randy jako duo imbecilů v dokonale propracovaném seriálu o touze napravit své hříchy, je zkrátka vynikající nápad a skvělý tah na branku... teda, na bránici diváka a asi nejen z USA, ale i z Česka. Na druhou stranu mi trochu vadí, že se tak nějak drží furt při zdi a je stále více slušnější. Tak snad z toho nakonec nebude nějaká jehovistická agitace pro nerozhodné demokratické voliče. Jason Lee a první sezóna za těch pět hvězd ale stojí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám štyridsiatku na krku. Celý život som prežil ako povaľač, drobný zlodej a špekulant. Vyviedol som veľa vecí, ktoré zaťažili moju karmu. Svojimi výčinmi som si ju zaprasil až tak, že keď sa jedného dňa na mňa usmialo šťastie a vyhral som v lotérii sto tisíc dolárov, vzápätí ma zrazilo auto a výherný tiket sa stratil. Zmizol. Vtedy som usúdil, že je to karma. Moja nečistá karma si vybrala svoju daň. Treba ju znova očistiť. Spísal som si dlhý zoznam skutkov, ktoré musím odčiniť alebo sa za ne aspoň úprimne ospravedlniť. To zaručene pomôže. Pevne pri mne stojí môj jednoduchý, ale verný a dobrácky, brat Randy. Zato moja bývalá manželka Joy, s asistenciou svojho súčastného partnera Darnella, sa mi snaží moje rozhodnutie všemožne skomplikovať. Mám to skrátka ťažké, ale zvládnem to. Mimochodom, „Volajú ma Earl“. Earl Hickey. ***** ()

Galerie (401)

Zajímavosti (50)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama