Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (9)

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Já jako tak nějak chápu to, co tím chtěl autor říct, ale teda kdybych neslyšela ze všech stran, ať si to pustím, že je to úžasný, tak to prostě v první půlce filmu vypnu a jdu si pustit něco jiného. Dosledovala jsem to, protože jsem si nechtěla neobjektivně vytvářet názor jen z části filmu, nicméně to ale můj názor stejně nezměnilo. Vím, že jsme jako lidstvo ve fázi, kdy bychom potřebovali otevřít oči, ale myslím, že takový film to úplně neprovede, pokud to teda měl být jeho záměr. Rozumím myšlence, že to vědcům nikdo nevěří, zlehčuje se to a je to politika, protože je to realita běžného života a dokážu si představit, že by se to ve skutečnosti dělo stejně, ale nějak mi to prostě přišlo nedotažené a nedomyšlené a vlastně ani vtipné když už nic jiného. Většině herců jsem ty role nevěřila, například Leonardo měl asi působit jako neuvěřitelně chytrý vědec, kterému pod tíhou vědomostí hrabe, ale na mě působil, jako že mu prostě jen hrabe. Nevím, třeba to vidím jen jinak než autor chtěl. Taky asi nějak nepatřím do cílové skupiny zmíněného humoru, kdy jsem si akorát říkala, co si to sakra Meryl Streep bere poslední dobou za role a prostě mi to nepřišlo ani jako dobrá komedie. Vím, že dělat si očekávání není dobré, ale tak nějak jsem si myslela, že budu mít alespoň trochu dobrý pocit (a to já nejsem nějak extra náročný divák), ale prostě cítím, že tenhle film měl myšlenkou potenciál k WOW efektu, kdy vás to posadí na zadek a přemýšlíte, což se teda u mě nestalo a uvědomuju si velmi hluboce, že máme my lidi všeho dost i bez takového filmu.

plakát

Nádech pro lásku (2017) 

Tento film zařazuji mezi ty, u kterých jsem vděčná za zhlédnutí. Takových filmů nebývá mnoho, avšak když se mě někdo ptá na názor na takový film a já si přesně vybavuji kdy jsem ho viděla a jak jsem se cítila, ve většině říkám, že k tomu nemám co říct. Takže k tomu nemám co říct.

plakát

Julie a Julia (2009) 

Příjemný film se zajimavým nápadem, který ale dle mého názoru postrádá rozuzlení na konci, bylo by pro mě pochopitelnější kdyby blogerka více pátrala po tom, proč se jejímu vzoru její blog nelíbí. Ale nejsme tu od toho, abychom přepisovali scénář, takže ho zhodnotím jako klidný a pohodový film, kterému Meryl Streep dodává tu správnou energii.

plakát

Vlastníci (2019) 

Po zpracování faktu, že se film vážně odehrává pouze v jedné místnosti, mě nejvíce bavilo ztvárnění základních českých typů osobností. To opravdu podle mě cizinec nevymyslí a tím pádem asi ani nepochopí, neboť nedojde k tak extrémnímu ztotožnění se se zobrazenou situací. Snad každý totiž podobnou schůzi zažil a ví proč se směje.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Unikátní film o přátelství dvou naprosto odlišných mužů. Velmi kladně hodnotím herecký výkon obou hlavních herců a také zpracování hudby. V paměti mi už nejspíš do smrti zůstanou některé humorné scény, které perfektně vybalancují ten spíše smutnější životní příběh. Velmi podstatným odrazovým můstkem při hodnocení filmu je u mě fakt, že si ho opravdu chci pustit ještě minimálně jednou.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Celá serie Saw filmů zaměřených na boj o život, která dle mého názoru není pro každého, poněvadž jsou zde opravdu do detailů ukázány krvavé scény. Já si ji však oblíbila z toho důvodu, že je každý krok a každý posun děje opravdu do detailů promyšlený tak, aby divák nebyl schopen odhadnout, jak film skončí. Přidanou hodnotou je také fakt, že většina částí hry o přežití ukazuje na důležité životní hodnoty, kterými by se měl každý člověk řídit.

plakát

Ladíme! (2012) 

Hudební film založený na soutěžení acapella sborů, který mě velmi mile překvapil. Zařadila bych ho do kategorie oddychových filmů u kterých nemusíte nějak hlouběji uvažovat o poselství a jen se můžete zaposlouchat do harmonických tonů písní. Celý snímek je navíc provázen humornými situacemi, které jsou unikátní i díky skvělému výkonu herců. Hodnotím ho velmi pozitivně a chystám se na další díly.

plakát

Buchty a klobásy (2016) odpad!

Film zdánlivě vypadající jako dětský animák, který dle mého názoru patří mezi nejhorší, které jsem kdy viděla. Jednodušeji ho lze popsat jako slátaninu vulgárních výrazů, trapných vtipů a nevhodných scén. Celý film navíc zakončuje šílená scéna o orgiích, kterou i při zlehčování a vcítění se do role puberťáka, nejsem schopna pochopit. Opravdu si nedokážu představit, kdo takový film ocení, neboť ho lze vyjádřit jednoduchým slovem: PROČ?

plakát

Anděl Páně (2005) 

Originální snímek zaměřený na české tradice, náboženství a humor. Nenahraditelný styl režiséra Jiřího Stracha podtrhuje herecký výkon dvojice Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Celý film je navíc provázen humornými scénami, které rozesmějí jak malé, tak dospělé diváky. Nelze také samozřejmě opomenout skvělou hudbu a legendární melodii provázející celý děj. Celkově patří Anděl Páně k filmům, které mohu zhlédnout opakovaně několikrát do roka a stále mě baví. Opravdu perfektně odvedená práce.