Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (41)

plakát

Amy (2015) 

Je velmi jednoduché a pohodlné někoho rychle odsoudit jako feťáka, který si za všechno může sám. Zkusit se na věci podívat i z druhé stránky, již ovšem vyžaduje určitou námahu. Amy byla velká umělkyně s darem od Pána Boha a zároveň dívkou, co prostě jen toužila dělat sovu muziku, prožívat lásku a žít svůj život naplno (což také i dělala). Bohužel se nechala obklopit lidmi, kteří s vidinou vlastního prospěchu z velké části zapříčinili předčasný a tragický konec jejího života. Stejně tak jako drsné a kruté prostředí světového showbyznysu.

plakát

Portrét dívky v plamenech (2019) 

Nádherný, půvabný film, skvěle natočený od začátku až do konce. Každý prvek sedí na svém místě - záběry na bílé bretaňské útesy, neklidné moře, velký dům a vzájemné pohledy dvou dívek, které se do sebe zamilují. Všechno zde má svůj vývoj a důvod, proč tomu tak je. Jedná se o postupný proces vzniku hlubokého lidského citu. Láska, která nikdy nezanikne, přestože spolu mohou strávit pouze několik málo dní... Zakomponování příběhu o Orfeovi a VIvaldiho Bouře atmosféru ještě umocňují. 2x Kino Lucerna.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Po postupném pročítání přibývajících místních komentářů mi bylo jasné, že se pohled na film rozdělí na dva tábory. Každý z nich čekal nejspíš něco jiného. Nemá cenu zde rozebírat dopodrobna, co tam mohlo a naopak nemělo být. Toho je tu již dost. Mně se film moc líbil. Rozhodně mi nevadila délka filmu, tři hodiny uběhly jak nic. Vnímám to jako solidní pokračování jedničky, ve stejném stylu. Ano, možná to mohlo být celé daleko epičtější a Pennywise tam mohlo být víc. Jako celek to ale funguje, stejně tak jako vzájemná chemie mezi herci ztvárňující dospělé děti z Derry, kteří byli btw. vybráni velmi dobře. Bál sem se trochu i konce, ale ten mě naštěstí nezklamal. Zdá se, že co člověk, to názor. To(hle) je ale dobrý.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Legenda Queen znovu ožívá. Silný, emocemi nabitý příběh o jedné z největších kapel v hudební historii a o jednom z nejlepších frontmanů, kteří kdy žili. Některé věci a události jsou pro film přizpůsobeny na úkor reality, ale má to spád, je to dobře technicky zvládnuté no a když se přidá perfektní herecký výkon Rami Maleka, tak zkrátka jiné hodnocení než ***** nepřipadá v úvahu. Opravdu se na film podívejte.

plakát

Sestra (2018) 

Po přečtení místních komentářů a recenzí jsem šel do kina s lehkým skepticismem a neočekával jsem od snímku mnoho. Z výsledku jsem však byl mile překvapený. Prostě se mi to líbilo. Ano, dalo se to komplexně uchopit i jinak, nicméně cest, kterými se lze vydat, je více. Ano, příběh je celkem jednoduchý, nicméně tato absence je vykompenzována perfektním zpracováním prostředí, postavy démona, hudby a děsivé atmosféry. Za mě to bylo dobře sesynchronizované, mělo to spád a občasná hororová klišé celkovému zážitku nikterak nevadí. :)

plakát

Eric Clapton: život ve dvanácti taktech (2017) 

Neskutečná síla od začátku až do konce. Velmi kvalitně zpracovaný dokument zabývající se jedním z největších hudebníků v dějinách. Živoucí legenda je zde představována jako člověk, který hodně trpěl a musel překonat mnoho překážek, především v boji sám se sebou. Ale dokázal to. Díky muzice a díky obrovské vnitřní osobnosti. Byl jsem dojatý a myslím, že tento snímek velmi dobře doplňuje autobiografickou knihu o tomto mágovi, ačkoliv kniha je více obsáhlejší. Blues never dies.

plakát

Přítelkyně z domu smutku (1992) (seriál) 

Velmi působivý příběh z chladného prostředí Ruzyňské věznice. Tenhle seriál měla moc ráda moje maminka a dlouho jsem jej neviděl. Vynikající herecké výkony, výborně natočené, má to atmosféru. Běhá mi z toho ale mráz po zádech. Příběh o tom, jak přežít a nalézt spojence v místě, jehož hlavním úkolem je zbavit člověka lidské důstojnosti a postavit jej na okraj společnosti. Velký obdiv všem lidem, kteří neztratili víru v sebe a svou pravdu.

plakát

U mě dobrý (2008) 

3 hvězdy za film a čtvrtá je za nádherný hudební motiv, který snímek doprovází :-) Jinak se tohle dílo docela podařilo, především druhá část má ten správný náboj a spád, ale celkově moc dobré!

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Nový Spider-Man mě docela mile překvapil. Ve filmu nechybí napětí, příběh je celkem slušně zpracovaný, takže i přes to, že film trvá přes 2 hodiny se člověk nenudí a nechybí ani humor a nějaké ty emoce. Je to v celku trochu jinak pojaté než předchozí filmy o pavoučím muži. Pár věcí mi ale dost vadilo, nejvíce snad scéna s jeřábama, to tam opravdu neměli dávat (důvod, proč dávám 3 hvězdy, jinak bych dal 4), protože to z toho dělá naprosto obyčejný, americký, hloupý blockbuster a to si tenhle snímek nezaslouží... Grafické zpracování je výborné a Andrew Garfield je super. Už se těším na pokračování.

plakát

Predátoři (2010) 

Celá věc nebyla tak špatná, akorát mi tam prostě něco chybělo. Na Predátora jedničku ani na dvojku to teda nemělo, protože hodně věcí bylo prostě jen okopírovaných. Zase ale bych řekl, že to bylo lepší než AvP 1 a 2... Jinak džungle udělaná super, dobrá atmosféra, jen tomu chybí trošku rozvinout příběh a ten souboj Predátora a Hanza, ten byl trošku směšný :) ... No nic, doufám, že příště to bude krapet lepší...