Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Ti druzí

Ti druzí (2001)

Alejandro Amenábar! Mladý španělský režisér, který si vzal britské herce a francouzský kapitál a vytvořil tento horor typu „nic není vidět a stejně se člověk bojí“. A to je, spolu s geniálním koncem filmu a výbornou Nicol Kidman, největší devízou filmu. Výborné ozvučení, kdy jde slyšet probíhání duchů na schodišti kdesi za vámi. Když jsem film viděl poprvé, vůbec jsem netušil, o co půjde. Byl to „krok naslepo“. O to víc jsem byl po jeho shlédnutí překvapen - v pozitivním slova smyslu. I vzhledem k tomu, že jistě nebyl finančně náročný.

Ples příšer

Ples příšer (2001)

První, co mě na celém filmu zaujalo, byla klidná atmosféra vytvořená především zvolenou hudbou. Ta se prolíná celým filmem. Příběh zvolna přirozeně „probíhá“ a spěje k velmi zajímavému konci (zcela v duchu celého filmu). Skvělý herecký výkon B. B. Thorntona snad už ani nepřekvapí. Zejména toho, kdo viděl jeho hereckou exhibici SLING BLADE. Dobře mu sekunduje Hale Berry. V malé, leč pro celý film velmi důležité, roli se mihne též hip-hopová hvězda Puff Daddy. Film o rasismu, o vztahu otec – syn a mnohem více.

Putování tučňáků

Putování tučňáků (2005)

Něco úchvatného, něco fantastického. Příběh života a smrti, který se vymyká všemu, co jsem měl možnost dosud vidět. Kamera a hudba jsou dechberoucí. Měl jsem možnost vidět francouzskou jazykovou verzi a mohu ji doporučit.

Tatínek

Tatínek (2004)

Pěkně natočený dokument, který přebije leckterý celovečerní film. Rád se na něj někdy znovu podívám.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Dokonalý filmový zážitek na konci dvakrát podtrhne doslova emocionální smršť, která se jen tak nevidí. Clint Eastwood dokáže během 20 sekund vykouzlit mrazení, slzu v oku, aby nakonec diváka (stále během těch 20 sekund) rozesmál humorem, kterým film baví celé (téměř) dvě hodiny.