Reklama

Reklama

Putování tučňáků

  • Francie La Marche de l'empereur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každým rokem, tisíce tučňáků císařských opouští jistotu jejich hlubokého oceánu a putují stovky mil přes zrádný a odpudivý antarktický ledovec, aby se mohli rozmnožovat. Hrdinné odolávají teplotám hluboko pod bodem mrazu a nesčíslným dobrodružstvím. Podívaná na jejích putování očima Luca Jacquetse je plna humoru, plná odvahy malých tvorů vzdorovat drsné přírodě, plná záhad a tajemství. Putování císařů je výpravný snímek o jejich hrdinné námaze pro přežití (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Upřímně francouzský film příliš nevyhledávám, ale musím uznat, že v umění vytvořit z obyčejného přírodovědného dokumentu flák na velké plátno, zašli Frantíci ze všech nejdále a těžko by hledali konkurenci (k tomu se samozřejmě váže i slušná dávka pathosu). Garantuji každému pochybovači, že po shlédnutí Putování bude tučňáky bezmezně obdivovat a žasnout nad jejich odhodláním - příroda je ostatně plná podobných zázraků, stačí jen mít otevřené oči. Pouze si nejsem jist, jestli bude divák stejně nadšený i z roztomile vlezlého komentáře, který film provází (viz. zmiňovaný pathos)... ;) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný dokument, dobré zábery striedajú úchvatné zábery a stále dookola. Putovanie vtákov sa mi páčilo oveľa viac. Trošku mi vadilo nadabovanie tučniakov. V kľude to mohlo ostať bez slov, len s nádhernou hudbou. Každopádne treba vidieť dokumenty takéhoto typu teda umelecké dokumenty a Putovanie tučniakov nieje žiadnou výnimkou. 80% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5... Tučniaci sú tí najlepší komici pod slnkom, už len pozerať sa na ich chôdzu je zážitok... :) Veľmi pekný, výborne natočený, poučný aj zábavný dokument s fantastickými "hereckými výkonmi"...PS: Inak neviem čo tu niektorí točia o nejakých dialógoch tučniakov. Ja som tam okrem nádhernej hudby a naratívneho komentára Morgana Freemana nemal žiadne "dialógy tučniakov v ľudskej reči"!!!!! Ale ako tak kukám IMDB tých verzií je neúrekom a možno sa nejakému dabingovému magorovi zachcelo dokument "vylepšiť"... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Putování tučňáků není dokumentárním filmem a nepřesvědčí mě o správném kategorizování ani množství cen, jež v dokumentaristickém žánru tento filmový opus obdržel. Tvůrcům se podařilo přímo zaútočit na celé široké spektrum divácké obce chytře zvolenou kombinací roztomilosti oblíbených zvířátek, v podávání výtvarného kýče pitoreskního života a s nebojácně a snad i přepjatě zvýrazňovaným patosem existencionálního dramatu. Byl to mistrovský tah, film je působivý a pracovní podmínky pro filmování musí vzbuzovat obdiv a zasloužené uznání. Na osvětu s cílem k přiblížení extrémní zoologii neznalé veřejnosti lze pohlížet s nedůvěrou. Na druhou stranu, v rámci konzumního životního stylu, kde nemohou býti kladeny příliš přehnané nároky na talent a uměleckou tvorbu, jde o jedno z vrcholných děl. Impozantní téměř po všech směrech, obzvláště po obrazové. Skutečný dokument bych přivítal s otevřenější myslí, zde zůstává nejasný pocit klamavé lsti. Inu, proč ne, když již jen svou povahou to znamená úspěch. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Od prvnich zaberu je jasny zamer autoru podat zpravu o tom, jak je zivot tucnaku neskonale slozity az smrtelne vycerpavajici. Bez pochyby se neda uprit vytrvalost a snaha o ty nejparadnejsi zabery nad kterymi se tvurci piplali tolik casu, ze si ho netroufam odhadnout. Presto preze vsechno si roztomili tucnaci s odstupem me srdce na plno neziskali a musi se spokojit v uvozovkach jen se slusnym vysledkem, protoze National Geographic nabizi nemene dechberouci zabery kazdy den, byt nadstandardne se jevi zajimavy hudebni podkres a namluveni filmu. Priroda udivuje kazdym dnem. 65% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Rychlost větru místy dosahovala hodnoty až 150 km/hod. V těchto případech musela být kamera zatěžována, aby neodletěla. (Witta)
  • Natáčení probíhalo 13 měsíců v drsných podmínkách Antarktidy, při teplotách kolem -30° C. Z toho 9 měsíců byli všichni v absolutní izolaci od okolí. (Witta)

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Reklama

Reklama