Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Romantický
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Dobrý den, Babylónie (1987) 

Miluji tento film pro jeho poetiku i syrovost, a je mi líto, že ho televize vynechávají.

plakát

Jednou v Karlových Varech (1975) (TV film) 

Televizní film podle románu Setkání v Karlových Varech týkající se problematiky zavlečených českých dětí v období 2. světové války. V zámožné západoněmecké rodině přísedícího nacistického soudu vyrůstá jako jejich dcera Heda Arndtová, která netuší, že je jedním z dětí, gestapem odebraných českým matkám a zavlečených do říše k "převýchově". Obklopena velkou péčí a přepychem vyrůstá v pravou německou dívku a stává se i vynikající herečkou. Jako představitelka hlavní role přijíždí na Mezinárodní filmový festival do Karlových Varů. Zde žije její pravá matka, provdaná Melanová. Postupně se setkává s příslušníky rodiny Melanových - lékařem, průvodcem i lázeňskou sestrou, kteří nikdy nepřestali pátrat po zmizelé dceři paní Melanové. Podle jednotlivých indicií zjistí, že Heda je hledaným dítětem. Před Hedou stojí velké rozhodnutí. Je postavena mezi dva protikladné světy a dilema, jak se zjištěnými fakty žít dál. Film je, samozřejmě, hodně zkrácen - a bohužel je ve větší míře i vynecháno i prostředí Karlových Varů, nicméně v roce uvedení do TV - 1975 - připomněl stále neuzavřené lidské utrpení a bolesti způsobené válkou. Doporučuji přečíst knihu.

plakát

Jantarová komnata (2012) (TV film) 

Dnes jsem film shlédla poprvé jako odpolední oddechovku a co na mě na něm nejvíc zaujalo? Že někdo v určitých chvílích soundtracku vykrádal Zimmerovu muziku k filmu Šifra mistra Leonarda. Ta je totiž tak specifická, že mi v paměti utkvěla.

plakát

Svět podle Putina (2017) (seriál) 

S odstupem dvou let se můžeme na Stoneovo dílo podívat novým pohledem a to i s ohledem na změny v politice celého světa. U prezidenta Putina jednoznačně hodnotím vizi do budoucna, nekonečnou chladnokrevnost s schopnost nenechat se vyprovokovat a i pevnost v názorech. To mnoha politikům (včetně a hlavně našim) chybí. Dokument je, dle mého názoru, velmi vypovídající a ráda jsem se na něj znovu podívala. Mnohé se naplnilo, a musím říct, bohužel.

plakát

Jak přicházejí sny (1998) 

Téma filmu se mě osobně dotýká, shlédla jsem ho a proplakala. Je to Wardovo vyjádření jednoho snu a představy, jaké je to tam, odkud se ještě nikdo nevrátil. Všichni můžeme jen barevně snít a váhat a dohadovat se a mít naději.

plakát

Návrat muže z bažin (1989) 

Trochu drama, trochu akční, trochu červená knihovna - každý si v tomto filmu najde svůj kousek. V době svého vzniku to byl neotřelý nápad a opravdu koukatelný film. Když teď vychází v levných DVD, možná ho má v plánu zařadit do svého vysílání některá z TV. Rozhodně by zájemci o shlédnutí byli. A nebylo by úplně od věci dát nejdříve 1. díl.

plakát

Nebožtíci přejí lásce (1972) 

Pohodový film výtečně obsazený natočený v krásném prostředí a navíc pohladí po duši všechny dámy, které mají nějaké to kilo navíc. V mládí jsem ho pro nevěru odsuzovala, až léty jsem pochopila.....

plakát

Forrest Gump (1994) 

Myslím, že už tady bylo řečeno o Forestu Gumpovi všechno. Vnímám tento film jako poukázání na to, že nejsou "kvalitní a méně kvalitní" lidé, ale že někdy má každý šanci ukázat, co v něm je. Skvělý herecký výkon Toma Hankse - jeho prosťáčka mu věřím a bonbonieru ochutnávám s ním.