Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Baccano!

Baccano! (2007)

Chci pokračování! Takové množství skvělých postav si zaslouží více prostoru než pouhých třináct dílů! Nedivil bych se, kdyby s nějakým pokračováním mé hodnocení tohoto díla stouplo, protože kromě krátké délky jde ve všech aspektech o skvělou záležitost (jen občas začne člověku lézt Isaac s Mirií trochu na nervy :).

Kovboj Bebop: Lovec odměn

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998)

Skvělé odpočinkové anime. Hlavnímu příběhu se věnuje jen pár dílů a ostatní díly se obvykle věnují nějakému "lovu". CB obsahuje i díly humorné (můj nejoblíbenější je jedenáctý díl, kdy je loď napadena "neznámou" hmototu z vesmíru). Hlavní devizou CB pro mě byla vynikající hudba Yokko Kanno. Skvělé napsané hlášky hlavních postav pak jen doplňují příjemné vyznění celého díla (některé sofistikované žvásty, které plácá Ed za neustéleho mávání rukou, jsou prostě úžasné).

Fullmetal Alchemist

Fullmetal Alchemist (2003)

Tento seriál byl prostě skvělej. Každý díl měl něco do sebe a příběh dokázal jak pobavit, tak dojmout. Za jedinou nevýhodu považuji, že vrchol seriálu přišel v dílech 20 až 22 (nechci spoilovat, ale kdo viděl asi ví, jaké díly myslím). V porovnání s tím byl samotný konec trochu slabší odvar.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Přestože to ke konci druhé sezóny vypadalo na velké zhoršení, třetí sezóna je zase parádní. Mě osobně IT crowd baví víc než Linehanův Father Ted i než Black Books.

Ima, soko ni iru boku

Ima, soko ni iru boku (1999)

Z anime seriálu, které jsem měl možnost zhlédnout, zatím jeden z nejlepších. Ačkoli zpočátku mi připadal hlavní hrdina značně nesympatický, v novém prostředí Hellywoodu se ukáže jeho morální síla. Nepřipouští si, že by se stal součástí totalitního systému, který používá malé děti jako vojáky k ovládnutí okolních zemí a je ochoten kvůli druhým podstoupit různá mučení. Seriálu myslím velmi prospěla třináctidílná forma, díky které zde není tolik hluchých míst, jako často bývá u anime s 26 díly. Síla "Now and then, here and there" tkví i v hojně používaných statických záběrech, které společně s jednoduchým zvukovým podkreslením dokáží navodit hodně depresivní atmosféru. PS: Nevhodné pro děti, přestože o dětech...