Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 645)

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

jakmile přistoupíte na ta nereálná (= až moc extrémní) pravidla fungování veškerého dění na škole, dostanete silné drama o šikaně, jejím tolerování a marnému boji proti ní z pozice utlačovaného.. kvalitní 4*

plakát

Má je pomsta (2002) 

syrová podívaná natočená stylem, který se naprosto míjí s mým filmovým vkusem.. snad mi Oldboy sedne víc..

plakát

Mizerové (1995) 

hodně špatné.. tohle že natočil ten Michael Bay, který dal o rok později světu bezchybnou Skálu? Mizerové nejsou ani vtipní, ani napínaví, celá zápletka je neskutečně profláklá, chemie mezi Smithem a Lawrencem moc nefunguje a Téa Leoni se celý film tváří stejně.. z dvojky mám po tomhle zážitku celkem strach..

plakát

Nevinnost (2011) 

rozhodně moc zajímavý počin Honzy Hřebejka, který se nebál natočit na své poměry hodně netradiční film.. ústřední zápletka a všechno okolo ní je zpracováno na výbornou, moc mi ale nesedla ta dějová odbočka v závěrečné půlhodině.. takže ty nejslabší 4*

plakát

Hodiny (2002) 

drama o ženách utápějících se v každodenní depresi opravdu není můj šálek čaje.. nebo jsem v tom měl hledat něco víc?

plakát

Volavka (2002) 

hodně velké zklamání, zejména v porovnání se Scorseseho remakem, který jsem viděl ani ne před dvěma týdny.. Volavka mi přišla z hlediska postav, emocí a celkové působivosti zpracování o třídu, možná o dvě třídy horší.. mám zároveň pocit, že nevidět Skrytou identitu, tak bych se ve většině děje ztrácel, jelikož se filmu příliš nedaří přehledně divákovi ujasnit, kdo je kdo.. slaboučké 3* P.S.: hrozně mi vadila hudba, nevím proč..

plakát

Ghost in the Shell (1995) 

několik náznaků geniálních myšlenek a nápadů utopených v moři nezodpovězených otázek a celkové nepřehlednosti.. je hrozně těžké se v tom všem aspoň trochu zorientovat a ještě těžší je pokusit se to pochopit.. nejsem fanda anime a po zhlédnutí tohohle filmu se na tom nic nemění..

plakát

Zkrocená hora (2005) 

ze začátku hodně fajn, jenže pak se to někde okolo poloviny zvrhne do tuctové drama-romanťárny, která je trochu zajímavá jen díky tomu, že jde o dva homosexuály.. závěrečná patnáctiminutovka mi pak přišla úplně mimo mísu a celá podívaná díky ní vyšuměla s hořkou pachutí v ústech tak nějak do ztracena.. P.S.: hudební vložka Petera Griffina (ze seriálu Family Guy) k tématu: Peter's Cowboy Song :)

plakát

Těžká váha (2005) 

povedený boxerský film, který táhne jistý Russell Crowe a zdatně mu sekunduje Renée Zellweger, která mi zde ale z nějakého důvodu docela vadila.. celkově téhle dojemné podívané vlastně nemám moc co vytknout, jediný problém jsem měl s tím, abych snímku uvěřil celé to "James J. Braddock = hrdina z lidu, idol národa, symbol naděje" - to se totiž podle mého tvůrcům na plátno příliš přenést nepodařilo.. přesto jisté 4*

plakát

Rozbitý svět (2012) 

nenápadné, ale pozoruhodné britské drama se zajímavým obsazením (Tim Roth, Cillian Murphy) a spoustou postav, které si stihnete i za tu krátkou chvíli oblíbit (nebo naopak), takže pak v závěru, když jde do tuhého, téměř nedýcháte.. alespoň u mě to tak platilo.. silné 4* P.S.: mladá Eloise Laurence v roli Skunk je výborná :)