Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (17)

Le Mans '66

Le Mans '66 (2019)

Podle Matta Damona musel Christian Bale před začátkem natáčení shodit téměř 32 kg. Bale totiž předtím musel naopak hodně přibrat kvůli roli Dicka Cheneyho ve snímku Vice (2018), za kterou byl mimochodem nominován na Oscara, a tak měl poté pouze 7 měsíců na to, aby nabranou váhu kvůli roli hubeného automobilového závodníka Kena Milese shodil. Damon se Balea údajně vyptával, jak se mu všechna ta kila podařilo shodit, na což mu Bale odvětil, že „prostě nejedl“. Damon prohlásil, že je ohromen Baleovou takřka mnišskou disciplínou.

Kingsman: Zlatý kruh

Kingsman: Zlatý kruh (2017)

Lanovkové scény se natáčely na otočné lanovce Skyway Monte Bianco, která byla otevřena v roce 2015 a vede ze stanice ve středisku Courmayeur (1 370 m) na horu Pointe Helbronner (3 462 m) na italské straně Mont Blancu.

Sully: Zázrak na řece Hudson

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)

Vyšetřovatelé, kteří se případem v roce 2009 zabývali, si začali na film krátce po jeho uvedení stěžovat. Nelíbil se jim totiž způsob, jakým je režisér Clint Eastwood zobrazil. Konkrétně jim vadilo vyznění filmu, které působí tak, že se tehdy snažili kapitána Chesleyho Sullenbergera šikanovat a z celého neštěstí vinit. Podle jejich slov to není pravda. Šéf tehdejší komise Robert Benzon to glosoval slovy: "Ti pánové už byli dávno národními hrdiny, nesnažili jsme se nikoho ztrapnit. Nejsme KGB ani gestapo."

Sully: Zázrak na řece Hudson

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)

Letoun, se kterým kapitán Sully v roce 2009 nouzově přistál na řece Hudson, byl Airbus A-320. Odstartoval z letiště v New Yorku a měl namířeno do Charlotte v Severní Karolíně. Na palubě bylo celkem 155 lidí, z toho 5 členů posádky a 150 pasažérů.

Fargo

Fargo (2014) (seriál)

Stejně jako ve filmu (1996), z něhož seriál vychází, začíná každá epizoda textem „Tohle je skutečný příběh. Popsané události se staly v Minnesotě roku 2006. Na žádost přeživších byla všem změněna jména. Z úcty k zemřelým je všechno ostatní vyprávěno tak, jak se to skutečně stalo“. Toto tvrzení je smyšlené ve filmu i v seriálu. Výkonný producent Noah Hawley se rozhodl pokračovat nápadu bratrů Coenových, což mu dovoluje "vyprávět příběh novým způsobem".

Nepřítel

Nepřítel (2013)

Režisér Denis Villeneuve v rozhovoru pro Huffington Post řekl: "Pokud se na tento film podíváte znovu, uvidíte, že všechno v něm má svou odpověď a význam." (Zdroj: slate.com)

Hon za ledem

Hon za ledem (2012)

Snímek získal prestižní ocenění Environmetal Media Association pro nejlepší dokument roku 2012.

Hon za ledem

Hon za ledem (2012)

Dokument obsahuje scénu odlomení kusu ledovce Jakobshavn Glacier v Grónsku, která trvala 75 minut, což je nejdelší a zároveň největší případ lámání ledovce, odborně telení ledovce, který byl kdy zachycen na kameru. Z ledovce se odlomila masa o objemu asi 7,4 kubických kilometrů, přičemž bortící se kusy ledu dosahovaly výšky 90 až 120 metrů.

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)

Režisér Kevin Smith, s nímž Ben Affleck spolupracoval na několika filmech, reagoval na Benovo obsazení do role Batmana na svém Twitteru následovně: "No dop*dele... Ben Affleck je nový Batman!!! Víte, co to znamená? Znamená to, že jsem viděl Batmana nahého!!!"

Newsroom

Newsroom (2012) (seriál)

Text, který si moderátor Will McAvoy (Jeff Daniels) pobrukuje v 1. epizodě 2. série s názvem "First Thing We Do, Let's Kill All The Lawyers", je z písně "Friday" od zpěvačky Rebeccy Black.

Železný Schwarzenegger

Železný Schwarzenegger (1977)

Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm.

Železný Schwarzenegger

Železný Schwarzenegger (1977)

Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah.

Hlad

Hlad (2008)

Michael Fassbender zhubl kvůli roli Bobbyho Sandse téměř 18 kg. V závěrečných scénách filmu váží herec méně než 60 kg. Pomyslný rekord však drží Christian Bale, který kvůli roli ve filmu Mechanik (2004) zhubl 28,5 kg na konečných 55 kg.

Sám ve stěně

Sám ve stěně (2009)

Alex Honnold, který se v dubnu 2008 proslavil sólovým přelezem cesty Moonlight Buttress (V, 5.12+, 9 délek) v Národním Parku Zion v Utahu opět posunul hranici lidských možností, když ve svých 24 letech ve stejném duchu zdolal jako první cestu Regular Northwest Face (VI, 5.12a, 23 délek) na yosemitský Half Dome.

Toy Story 3: Příběh hraček

Toy Story 3: Příběh hraček (2010)

Scéna, kdy Buzz vysvětluje zajatým hračkám pravidla, podle kterých se mají řídit, aby se vyhnuly zavření na noc v bedně, odkazuje na obdobnou scénu z filmu Frajer Luke (1967).

Reklama