Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (162)

plakát

Kingudamu (2019) 

Vcelku podarek, bohužel při srování s Kenshinem o level níže. Jasný, je to dost o něčem jiném, ale přeci jen jsem hledal něco podobného se super estetikou a bitkami. Tady ale nemám ještě jasno, jestli považuju hlavního představitele za fajn týpka nebo za troubu ;). Přesto musím říct, že na tom něco je a slabší 4 hvězdy si to určitě zaslouží. Bitky i měřítko jsou moc fajn, není prostor se nudit a klady jednoznačně převažují, plus jsou tu slušné přísliby pro další filmy. Je to dost fajn, ale že by mě to úplně strhlo, to zase ne ;)

plakát

Jeho dívka Pátek (1940) 

Viděno na LFŠ 2023. Naprostá paráda. Když Iva Hejlíčková mluvila o kadenci slov, nedokázal jsem si asi ani představit jak rychlé to bude. Zároveň ale nechyběl obsah a výkony obou dvou hlavních představitelů jsou naprosto parádní. Navíc oproti předloze nápad udělat z novináře novinářku a ještě bývalou manželku považuji za naprosto geniální. Viděl jsem na LFŠ vícero různých filmů Howarda Hawkse a byly to často velmi odlišné žánry, nicméně pokud bych pocitově měl vypálit jen jeden z těch 5 filmů, byla by to Jeho dívka Pátek.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Povedej Nolan. Nicméně mě to vyloženě nedostalo, i když konec velmi pěkně gradoval. Rozhodně nebyl prostor se nudit, Nolan má řemeslo v malíčku a herci hrají perfektně (Downeymu bych dal Oscara). Je to holt zivotopisný Nolan s mírně artovými sklony. Určitě lepší než Tenet, ale Dunkerk mám radši. Za mě 85%

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Velká paráda! Damon super, Affleck a ostatní skvěle doplňují. Režie, hudba, všechno bezchybné. Vlastně je ten film, o událostech jejichž vyústění všichni známe, velmi napínavý a neskutečně pohodový.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Bylo to v mnoha ohledech moc fajn. Rocketův příběh mě vzal vcelku dost za srdíčko, ale toho "blbnutí" tu bylo přeci jen moc. Chtělo to někoho, kdo Gunnovi řekne "tohle už je moc". Vlastně z té trilogie je to za mě pocitově nejslabší zářez. Nedokážu se přiklonit podle hvězdiček, za mě 7/10, ale čekal jsem fakt víc a asi to znovu nepotřebuju v nejbližších letech vidět.

plakát

Star Trek: Picard - Season 3 (2023) (série) 

První série fajn, ale ten fan servis z toho koukal trochu moc. Druhá se mi taky dost líbila, i když už jsem si říkal proč pořád Borgové, ale třetí série, přesto že fan servis tady je nejsilnější takto nepůsobí. Všechno je to opodstatněné, dává smysl a je to vlastně emocionální vyvrcholení nejen 3 sérií Picarda, ale vlastně celé Next generation série. Blaho.

plakát

Seveřan (2022) 

Film má velmi zajímavou vizualitu, super casting, syrovou akci, ale to je víceméně všechno. V průběhu filmu se člověk potká s takovým množstvím různých čarodějnic, čarodějů a vizí, že si říká, kdy už zase někdo někoho brutálně rozcupuje, ale právě všemožným vizím se film věnuje snad nejvíc. Někdy v půlce jsem zvažoval vypnutí, ale ten film není vyloženě nepovedený, takže jsem to dojel. Asi bych spíš rád viděl verzi zkrácenou na 30 min., kde bude úvod a pak bitva a pak vyvrcholení a byl bych spokojenej. Slabší 3 hvězdy.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Ještě relativně nedávno bych si ani nedokázal představit, že TOP GUN 2 bude vlastně důstojným následníkem jedničky. OK, možná jsem doufal, že Cruise je blázen a letecké souboje budou fajn, ale ono je to celé mnohem víc než fajn. Vlastně mnohem lepší než jednička prakticky ve všech ohledech. Evoluce se povedla. Cruise nevypadá na svůj občanský věk, všechno je odladěné, děj navazuje a pomrkává po jedničce, ale nevykrádá jak jsme zvyklí (zdravíme Star Wars), prostě je to všechno nesmírně příjemná adrenalinová jízda, která rozhodně stojí za IMAX. Vlastně to líp dopadnout nemohlo. 9/10

plakát

Projekt Adam (2022) 

Fakt pohodovka, která si nehraje na víc než je, zná limity a perfektně pobaví. Ideální rodinný film na pátek večer.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Lepší vizuál (elfové už nevypadají směšně atp.), jednotný a vcelku dost silný příběh. Pro mě rozhodně lepší než první série, kterou bych (nebýt Geralta a následně Yen) minule po prvních pár dílech vzdal. Nakonec se to yplatilo a 1. série za mě slabších 80%, tady bych šel na slabších 90%, protože zlepšení bylo za mě skoro ve všech ohledech, i když některé dějové zvraty nebyly přeci jen dotažené. Těším se na 3. sérii a nechápu hejt recenzentů.