Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

Nadšení dětí překoná i nejtěžší překážky jako je Jouza a Černá kronika, a když jim pomůžou duchové, tak se dílo podaří. Starý ale pěkný.

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Fajn komedie při které jsem se mnohokrát zasmál a také proto 5x*! Vedle dospělých herců je obdivuhodný i výkon dětí, což pro režiséra je vždy výzva!

plakát

Old Boy (2003) 

Nějak mě to nenadchlo, rozdá si to brácha se sestrou, ale někdo to ví a rozkecá to, takže ségra si raději vezme život. A její brácha naplánuje dokonalou pomstu, ale podle mě to všechno zavinil sám, tak si měl hodit mašli on.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Možná spíš pro děti? Trochu zamatečné a ztřeštěné. Zvlášť v bojích s těmi zlými někdy není jasné, co se děje a je tam zmatek. Dobře pojaté pasáže s rodinou i ve škole.

plakát

Madla z cihelny (1933) 

Opravdu starý film, se spoustou technických chyb, ale stále o pohádce, kterak chudá dívka ke štěstí přišla. Jestli se kdysi ty chudé dívky na tento film dívaly, je jasné po čem asi tak mohly toužit.

plakát

Marley a já (2008) 

Jako komedie mi tento film moc nepřipadal. Zasmál jsem se asi jednou nebo dvakrát a jakožto chovateli několika psů, mi přístup páníčků a chování psa vtipné vůbec nepřišlo. Takoví lidé by psi snad ani chovat neměli. Ale co hodnotím kladně je ta fáze v životě rodiny, kdy přijdou děti a kdy žena většinou je na prášky a dává to manželovi najevo a manžel pak samozřejmě reaguje tak, že je někdy raději v práci než doma. Opravdu zahrané skvěle. I u nás byl pes vždy plnohodnotným členem rodiny a jeho skon je vždycky dost bolestný, takže závěrečné scény, kdy Marley umírá mi nepřišli přehnané.

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Za mě slušná pohádka, co jsem cenil nejvíc byly poměrně originální zápletky, tedy po nikom se ten děj neopičil a já se docela dobře bavil. Originální byla chytrá princezna co studovala i práva a ekonomii a také fajn vodník, který sice trochu škodil, ale byl i spravedlivý, když přiznal, že kováře a i jeho samotného zachránil jeho sok v lásce a jeho společníci.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Tragédie v Marsdonu (1991) (epizoda) 

Mrcha jedna se vdala za manžela jenom pro prachy a neustále se ho pokouší zabít, až se jí to podaří a vše vypadá jako přirozená smrt. Jenomže jede kolem Poirot a ten má oči jako ostříž.

plakát

Spáči (1996) 

Docela drsné. Já zažít to co ti kluci, asi také budu myslet na pomstu a asi se nelze divit, že někteří z nich se dostanou na šikmou dráhu.

plakát

Promlčeno (2022) 

Film mě příjemně překvapil. U českých filmů si nejsem vždy jistý co mohu očekávat, ale film Promlčeno nezklamal. Nezklamal díky velmi zajímavému ději a také díky vynikajícím hercům mezi kterými samozřejmě vynikal Karel Roden. To co ze začátku vypadá jako jeden případ, kdy dojde k přiznání k vraždě, najednou se objeví další spojitosti a objevují se další případy a film postupně graduje.