Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Fantasy

Poslední recenze (7)

plakát

Malý Sheldon (2017) (seriál) 

Velice povedený rodinný seriál. Oddechovka, která rozhodně neurazí, pečlivě vyvážené postavy, jejichž charaktery se s postupem času vyvíjí, odkrýváme stále další slupky osobností, až si téměř všechny postavy zkrátka zamilujete. Od cca 3. série už není samotný Sheldon tak dominantní a vůbec to nevadí. Libovolná série by hravě strčila do kapsy většinu dnešní hollywoodské filmové produkce určené pro velká plátna. Pravděpodobně lepší, než samotný TBBT (snad kromě toho, že Mladého Sheldona nemám chuť si pustit podruhé, není to zkrátka ten typ seriálu).4,5/5 (dal bych 4, ale vzhledem k tomu co dnes vzniká musím ocenit konečně nějaký povedený počin).

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Když prohodíte N a D ve slově Duna, vyjde vám nuda. Náhoda? Nemyslím si.-- Film jsem (naštěstí) nestihl v kině, takže jsem si ho mohl dát asi na 15 částí u loupání brambor, večeře, svačiny, takže to nebyla naprostá ztráta času. Villeneuve se pravděpodobně ještě dnes ukájí nad vlastní epičností - epickou hudbu a záběry ostatně nacpal úplně všude kam to šlo - i když se za celý film vlastně nic zas tak zajímavého nestalo. Předpokládám, že doma mu epická hudba hraje i když se jde vys*at. Střídání šepotu, kdy herce nejde pomalu ani slyšet s přeřvaným troubením, bubny (epickými!!!) mne vytáčelo do nepříčetna. Ozbvášť jsem neocenil nechutné záběry, kterých je film z nějakého důvodu plný - dost mi to zkazilo dva obědy.-- Hlavní hrdina každou chvíli (epicky) hledí do dálky (nebo do blízka), bohužel cca po šestém takovém záběru už to působí spíš oduševněle. Ale chápu, namísto akčních scén díky kterým je hrdina takovou legendou je produkčně o mnoho levnější natočit z úhlu hloubavý pohled do dáli.Akčních scén je tam jako jako šafránu (nebo koření - o kterém se furt mluví, ale nikdy se vlastně ani nedozvíme co to vlastně dělá), ale nevadí - když už tam nějaká je, stejně mají všichni stejné oblečení a děje se to za písečné bouře, takže jen hádáte kdo na koho útočí a hlavního hrdinu poznáte až podle nástupu (epické) hudby.--Zkrátka a dobře, film se tak strašně moc snaží být honosný, hollywoodský, epický biják, až je výsledkem nezáživná trapnost s příchutí přebujelého ega pana režiséra.Dávám 1/10 za to, že film byl tak nudný, že zítra už si na něj nejspíš ani nevzpomenu a tím pádem uvolní místo v mozku důležitějším věcem (došlo nám mlíko a musím se pro něj zítra stavit).Doufám že trojka nebude.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Vítejte v roce 3000+. Lidstvo osídlilo vzdálené planety a bojuje s mimozemšťany, kteří vytvořili speciální monstra na zabíjení lidí. Monstra slepá, hluchá a lokalizující lidi podle feromonů strachu. Vítejte v době mezigalaktického cestování v lodích z igelitu, papundeklu a jutových pytlů. V době obleků z imitace hroší kůže, obleků, které mají tisíc a jednu funkci - krom toho zahřát vás. Vítejte na Zemi, kde bují divoká džungle, přestože každou noc teploty klesají hluboko pod nulu. Vítejte ve světě baby Willa Smithe.-- Logiku v čemkoli ve filmu nemá vůbec smysl hledat, čili toto pominu. Rozpočet asi padl celý na gáži Smithů, takže kulisy museli vyrábět tělesně postižení v rámci chráněných dílen - a jako docela se povedlo, leckteré obecní divadlo má horší. Děj je tak předvídatelný až to bolí (až na moment, kdy random pták obětuje za baby Smithe život, eh, jak jsem říkal, logiku nehledejte). Flashbacky do života smithů nejsou ani zajímavé, ani nic nevysvětlují, jejich účelem bylo asi zabrnkat na emoční strunku, což se tragicky nedaří a jen natahují nudný děj o další nudné minuty. Vyvrcholení filmu bych vám mohl povyprávět už po shlédnutí prvních pěti minut.... a vlastně celý děj. Asi nejvíc se povedly přeřvané lekačky, které svůj účel jakž-takž plní, ač nejsem fanda zrovna tohoto stylu. Jednu hvězdu dávám jako úplatek filmovým bohům, abych už Jadena nikdy neviděl v ničem hrát, jablko padlo daleko od stromu.

Poslední hodnocení (206)

Duna: Část druhá (2024)

28.05.2024

Po zániku Země (2013)

27.03.2024

Blue Beetle (2023)

odpad! 06.12.2023

Válka zítřka (2021)

03.12.2023

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)

15.08.2023

Kingsman: Tajná služba (2014)

12.08.2023

Opravdová kuráž (2010)

11.08.2023

Správci osudu (2011)

11.08.2023

Marťan (2015)

11.08.2023

Reklama