Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Film, který má atmosféru. Nejvíc na něm miluju ony detaily, na kterých je podle mého film postaven. Amélie mě už od začátku fascinovala. Když jsem film viděla poprvé, nemohla jsem se od něj odtrhnout a trnula jsem, jestli se s Ninem někdy opravdu setkají nebo ne. Myslím, že svým způsobem jsem se s hlavní hrdinkou ztotožnila a tak je to určitě můj nejoblíbenější film, který si můžu pouštět zas a znova.

Hodiny

Hodiny (2002)

Nejdřív jsem četla knižní předlohu, která mě uchvátila. Pak jsem si s nejistotou (protože film je většinou slabý odvar knihy) sedla k filmu a byla uchvácená znovu. Nicol Kidman je tu naprosto strhující Virginie Woolfová a celý film má zkrátka neskutečnou atmosféru. Působí tak nějak depresivně (alespoň na mě), ale je na něm něco, co mě neustále přitahuje. A co tady musím hodně pochválit je úžasný soundtrack, který prostě zbožňuju.

Nouzový východ

Nouzový východ (2008)

"Vědět, co člověk má, vědět, co člověk potřebuje, vědět, co bez toho dělat. To je kontrola inventáře." Film mě dostal svojí opravdovostí. Úplně jsem cítila onu Aprilinu bezmoc a beznaděj. Ona atmosféra na konci filmu je naprosto strhující. Pro mě jasných 100%.

Jih proti Severu

Jih proti Severu (1939)

Knižní předloha je můj nejoblíbenější kousek. Když jsem se konečně dostala i k filmu, byla jsem zvědavá, co mě čeká. Ať už bylo moje očekávání jakékoliv, film ho určitě předčil. Dostal mě stejně jako knížka. Tohle dílo považuju za jedno vůbec znejzdařilejších, zvlášť když uvážím v jaké době byl natočen. Jsem docela zvědavá jestli se někdy někdo odhodlá udělat remake. Ale Gone with the wind z roku 1939 je prostě moje srdeční záležitost.......

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Návrat do budoucnosti je pro mě film, ke kterému usedám a vzpomínám na to jak jsem ve 13 chtěla vynálezt stroj času. Emmet Brown - šílený vědátor a Marty McFly se svou šílenou rodinkou. Nikdy bych neřekla, že se mi tenhle film bude líbit tak moc. Ale je to opravdu jedna z nejlepších věcí, co znám:-).

Hříšný tanec

Hříšný tanec (1987)

Film, který milují asi všechny holky a ani já na tom nejsem jinak. Viděla jsem ho asi milionkrát a nikdy se mi neomrzí. Baby, která nebude sedět v koutě; Johnny, co říká "musíš to cítit jako tlukot srdce - buch buch - buch buch". Pro mě fakt největší klasika. Vždycky mi zvedne náladu a při závěrečné scéně, když Baby a Johnny tančí na pódiu, mám prostě pokaždý husí kůži.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Úplně poprvé jsem tenhle film viděla na HBO a chytla jsem pouze jeho prostředek. Tolik mě to překvapilo a dostalo, že jsem se nemohla dočkat až ho vidím celý. Na Tima Burtona je to trochu moc barevné, ale mě to oslovilo neskutečně. Ten nápad, ta myšlenka.... K tomu ani není slov.....

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

WOW! Jeden z nejlepších filmů poslední doby. Tohle mě opravdu nadchlo.