Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve druhé polovině 80. let velký hit, prakticky s odstupem času těžko pochopitelný kult, protože scénáristicky i podle odvedených hereckých výkonů jde o průměrné dílko. Ještě dnes mám pocit, že v hodnocení snímku hraje nemalou roli nostalgie. Jenže červená knihovna se tehdy ještě u nás nenatáčela, Patrick Swayze byl takový mužný hezoun a mladičká Jennifer křehká a naivní, takže film našel místo na trhu a zabodoval. Pravdou ale je, že písničku, která film doprovázela, si ještě dnes rád poslechnu. Romantický příběh, kde velkou roli hraje hudba a především tanec. Celkový dojem 50 %. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jak jednoduchá výroba dnes již kultovního a tenkrát silně kasovního hitu:-) Musím se přiznat, že při tomto filmu mám vždy tak trochu rozdvojené pocity, úplně ho sice neodsuzuji, ale na druhou stranu ho pro svoji až nebetyčnou přeslazenost a typický amerikanismus zase i odsuzuji..Jako mladý jsem nikdy k romantickým filmům netíhnul a slaďáky mě nikdy neinspirovaly a dnes, když jsem už konečně dospěl, tak by logicky nemělo cenu vracet se k něčemu, co mě kdysi nezajímalo..Takže, šlo to sice se mnou, ale jen kolem:-) Zajímavé...Možná se mně jen tenkrát líbily všechny ty mladé roštěnky, co tam hrály, kus skrytého a vášnivého erotična, vážně nevím..Ve své podstatě se jedná o velmi jednoduchý příběh, ve kterém zní krásné písničky ( viz. "Be my baby"-Ronettes) padesátých a šedesátých let, objevují se a hrají krásní napomádovaní lidé, film je plný velmi efektních tanečních scén, příběh je však velmi dojemný a nechybí překvapivě ani trochu té morálky. Konec jak jinak než s hapíkem:-) Romantický film tedy tenkrát splnil určitě svá nevelká očekávání, dokázal zaujmout dospívající mládež a Swayze byl určitě idol všech tehdejších pubescentek. Taneční školy začaly vyučovat mambo, protože tento nový tanec ovládl záhy všechny diskotéky.. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nááádherný film pro romanticky založené jedince :-) Kdysi dávno na tom byla moje máma v kině a celé to pak mi a mojí sestře vyprávěla, když jsme šli z hor. No a pak to dávali v televizi a já jsem z tohoto filmu byla u vytržení :-) Líbil se mi příběh, výběr představitelů hlavních postav, hudba, tanec ... tak nějak všechno :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to o čem to je se na to dá dobře koukat a občas se mi to dokonce i líbilo, je to už taková klasika, kterou zná skoro každej. Patrick Swayze je tady ve formě a tancuje fakt dobře, bude to asi tim že to býval tanečníkem, ale to na tom nic nemění. A Jennifer Gray i když je jí o deset let víc než hraje ve filmu, tak to neni skoro poznat a fakt na těch 17 vypadá a tancování jí taky docela jde. Příběh je sice typicky romantickej a lehce předvídatelnej, ale o nějakou předvídatelnost tady ani moc nejde, ten příběh kterej to má postačuje a dokáže dobře zabavit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Můžeme si o téhle slaďárně myslet, co chceme, ale faktem zůstává, že chytlavější a lépe obsazený hudební flák minimálně v osmdesátkách nevyhrabeme, že titulní song je skvělý a že jen za znovuoživení takových hitovek jako Be My Baby od Ronettes nebo Cry To Me od Salomona Burkeho si Dirty Dancing své místo na výsluní popularity prostě zaslouží. Kde je ta hudba dnes... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (85)

  • Když je Johnny (Patrick Swayze) obviněn u stolu z krádeže, Baby (Jennifer Grey) řekne, že to mohli být Schumacherovi, které viděla v Shelldraku. Nikdo se nad tím nepozastavil, přestože tam byla tajně a nikdo o tom nevěděl. (evinek)
  • Když se Patrick Swayze (Johnny Castle) dozvěděl, že jeho hereckou partnerkou bude Jennifer Grey (Baby), chtěl okamžitě z filmu vycouvat. Nepadl si s ní totiž vůbec do oka při natáčení filmu Rudý úsvit (1984). (Bauer)
  • Keď Johnny (Patrick Swayze) učí Baby (Jennifer Grey) tancovať v miestnosti so zrkadlami a príde k nemu šéf, tak si je možné všimnúť, že po rozhovore Johnny odkladá veci z rúk do krabice. V ďalšom zábere, keď sa pozriete do zrkadla, ich stále drží v rukách. (Johnny.ARN)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama