Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Nebezpečné pokušení (2015) 

Ana de Armas jako mladá, "nezkušená", sexuchtivá a hravá společně s méně známou kamarádkou si přijdou pohrát s Keanu Reevesem, vzorným manželem od rodiny, který je o víkendu sám doma. Tahle zápletka mi stačila. Film celkem slušně běží, často je mi KR až líto, ale nedá se nic dělat... nemá si pouštět dvě mladý promočený holky v noci do baráku, že jo... Svižný film, ve kterém jsou některé vtipné scény, ale nikdy nezatlačil úplně tak na pilu, jak by mohl... 3*

plakát

Zvrácený (2002) 

Co k tomu. Film, kde od začátku sledujete akční podívanou, ikdyž bez souvislostí. Drsné prostředí, neobvyklá kamera a temný zvuk. Scény většinou bez střihu. U scény znásilnění jsem se zatajeným dechem sledoval, jak bezmocná může žena doopravdy být a asi pochopil, proč s tím ženy dřív nešly ven. Něco takového si prostě nechcete připomínat nebo to někomu popisovat. První scéna v klubu Rectum je taky brutální. Po shlédnutí celého filmu pozpátku sem si ji musel dát znovu. Bavilo mě, že musím od začátku dávat velký pozor, aby se mi postupně souvislosti daly dohromady, což daly. Nijak složitý děj, ale síla v jednoduchosti. Krásná Monika Bellucci. Stojí za to vidět.

plakát

Meg 2: Příkop (2023) 

První MEG bavil . Druhý MEG spíše unavoval.  Škoda, že nenechali víc projevit chobotnici, mohlo to být příjemný zpestření. Přitom očekávání nebyla velká, po Oppenhaimerovi to chtělo jen vyčistit hlavu a pobavit se. Na scénu vedle Jasona Stathama přichází nesmrtelný čínský strýček, jehož postava asi bavila nejvíc z celého filmu. Strýček se pouštěl do sebevražedných akcí při každé možné příležitosti a působil jako mix cliffhangera, terminátora a ethana hunta. Několikrát zmizel ze záběru a k překvapení všech se objevil opět na scéně. Bavil a dokonce vymyslel dálkové ovládání nas MEGa. Statham působil jako ustaraný avšak zkušený lovec MEGů, kterého ale víc zajímalo bezpečí dcery jeho (asi zemřelé) čínské přítelkyně, jež bohužel pro oko mužského diváka ve dvojce chyběla. Jinak Statham fungoval jako tzv.poslední záchranná instance pro jeho skupinu, když se potřebovala dostat z neřešitelných situací a potom ve finále filmu, kdy si to se 3 připravenými harpunami vyjel na vodním skůtru rozdat se 3 MEGy. Hádejte jak obě situace dopadly. První polovina filmu byla celkem nápaditá, procházka po mořském dně i se závěrečnou nepřehlednou akcí byla zajímavá. Ve druhé polovině po provalení sabotáže bavili hlavně šéf Cliff Curtis a dispečer Page Kennedy s jeho KPZ baťůžkem a nabitými „bojovými schopnostmi“ po prvním díle.  Za zmínku stojí pár-vteřinový pohled z klapajících čelistí jednoho nenažraného MEGa, který proplouvá u pobřeží a do huby nabírá turisty jako diváci v sále popcorn. Oproti jedničce musím snížit hodnocení na 2 hvězdy, méně vtipu a překvapení. Zbyteční záporáci.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Tak co k tomu říct. Do kina jsme šli s partou po fotbalovém zápase Bohemka-Teplice, kde kvalita chyběla, ale zase náladu zlepšilo točené pivko a dobrá atmosféra. S očekáváním té opravdové kvality jsme se přesunuli do IMAXU.. co nás tam čekalo? Půl hodiny ze života J.R.Oppenhaimera před zapojením do projektu Manhattan, dvě hodiny teorií, dialogů a výslechů a 15 minut skvělé imaxové zábavy (testovací výbuch). Na plátně je téměř celých 180minut skvělý Kylian.. pardon Cilian Murphy, kterého nám asi všech muselo být na konci líto. Ale asi můžeme říct, že expert na tuto práci to byl z nejpovolanějších, zvládl všechny individuality v týmu spojit a delegovat a atomová bomba se povedla sestavit. Emily Blunt hraje lojaální manželku i přes to, že Cilian si jezdí ulevit od stresu na hodinový hotel za jeho „femma fatale“  Florence Pugh - jejich scéna, kdy si nazí vychutnávají posexovou cigaretku na hotelu a záběr na prsa Florence je jedna z těch zajímavějších v jinak dialogovém velkofilmu. Ještě musím zmínit skvělé výkony od Matta Damona a R Downeyho Jr, kteří drželi tempo a skvěle se sžili s charakteristikami obou jejich postav. Na druhou stranu… ono kdyby tam nebyli tak kvalitní herci, asi by většina diváků při filmu i zamhouřila oko, nebo obě oči… Do IMAXu bych na to už znovu nešel, ikdyž ten testovací výbuch a různé halucinace Oppenhaimera ve formátu 4:3 za to opravdu stály. Nadšený jsem z kina ale neodcházel, očekávání bylo na 4-5 hvězd, realita je 3-4. Za skvělé herecké obsazení, výbuch a Einsteina dávám 4.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

První co vyzdvihnu - skvělí herci – Leo (měl za to dostat oscara) jako pašerák diamantů, Jennifer Connely hraje reportérku, která se snaží odkrýt nelegální trh s krvavými diamanty a zejména Djimon Honsou jako hlava chudé rodiny z africké vesnice, který získal nominaci na Oscara za vedlejší roli, je zde fantastický. Všechny tři svede dohromady objev obrovského růžového diamantu a následný hon za jeho nalezením a záchrannou rodiny z uprchlického tábora. Každá z hlavních postav má konkrétní cíl, k jehož dosažení si uprostřed zuřící občanské války v Sierra Leone musí vzájemně pomoct. Jeden bez druhého by totiž nikdo ničeho nedosáhl. Děj souvisle a napínavě graduje, diváka vtáhne, linky se skvěle propojí a se zatajeným dechem sledujete vyvrcholení této působivé podívané v africké divočině.

plakát

BANGER. (2022) 

Povedený, svižný, silný film. Místy hodně vtipné, místy nechutné. Dealer v podání Mišíka se rozhodne změnit kariéru a dát se na dráhu rappera. V tom mu pomáhá skvělý Marsell Bendig, který baví v každé scéně. Mišík si jde tvrdohlavě za svým jediným cílem, nahrát banger na featu se Sergejem  Barracudou a film nás provází tím, co všechno obnáší se vůbec k takové příležitosti reálně přiblížit… Drsně a autenticky natočená jízda za snem v drogovém a uměleckém prostředí. očekávání nebylo velké a myslím, že většinu diváků film překvapí. Určitě stojí za to vidět.

plakát

V Bruggách (2008) 

Fuck. Fuck. Fuck. Fuck. Fucking fuck. Myslím že jde o film, kde se slovo „fuck“ vyskytuje nejvíckrát ze všech filmů. Asi nejlepší černá komedie, kterou jsem viděl. Výborné obsazení v podobě irského dua Colin Farrel + Brendan Gleeson, které skvěle doplňuje Ralph Fiennes. Jedná se o detektivku, kdy jsou po jistém incidentu naši dva hlavní hrdinové posláni do „zapadlého“ malebného městečka Brugg, its in Belgium 😊 Úkol, který zde mají vám nebudu prozrazovat. Oba hlavní hrdinové ho sami neznají a je jim řečeno, aby si jen užívali památek, kouzelných uliček a atmosféry v Bruggách. Řekněme, že to není úplně koníček Raye (Colin Farrel). Naopak Ken (Gleeson) je nadšenec do památek a poznávání. Tuto část filmu bych nazval klidem před bouří a je plná vtipných scének. Potom se pánové dozví, za jakým účelem v Bruggách jsou. Následuje jeden telefonát s jejich šéfem – R Fiennesem a nastane velmi akční a napínavá podívaná uprostřed krásných Brugg, která vás nenechá to stopnout ani na pauzu na záchod… Must see.