Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Nejoblíbenější uživatelé Podrobnější přehledy uživatelů

Dubro

Ivan Dubravsky
Banská Bystrica
okres Banská Bystrica (SK)
obsedantná neuróza

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbení uživatelé

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Twilight sága: Nový měsíc (2009)  odpad! 14.03.2010

Pozrel som všetky z pätice filmov nominovaných na Zlaté maliny 2010 v kategórii Najhorší remake alebo pokračovanie a dovolím si tvrdiť, že Twilight Saga: New Moon bol jasným favoritom nie na jednu, ale na celý posraný košík malín a na zaslúženú bitku každému, čo mal prsty v jeho natočení. -20 Emo percent.
     Descent: Part 2, The (2009)  *** 13.03.2010

Bez tiesnivej atmosféry a lepšieho nápadu a navyše so slabším hereckým obsadením nemá pokračovanie šancu prešťať svojho predchodcu. Možno akurát tak chodcu, ale aj o tom sa dá úspešne pochybovať. Akčná vyvražďovačka, ktorých je taký dostatok, že sa zberám prehadzovať ich vidlami trojkami z kopy na kopu. (Už som si aj do dlaní napľul a susedovi zabúchal na dvere. Má vynikajúcu hruškovicu s atmosférou, nápadom a dobrým hereckým obsadením.)
     Possession (2009)  *** 09.03.2010

Najťažšie sa komentuje priemerný film s priemerným scenárom a s priemernými hereckými výkonmi a to hlavne v prípade, keď komentujúci je nepoškvrnený originálom. Potom sa pri takomto, zrejme vechťovom vývare, niet čoho chytiť. Možno akurát tak za hlavu. 50%
     Collector, The (2009)  **** 06.03.2010

Hodnotenie herca v hlavnej úlohe: veľmi dobre. Hodnotenie zápornej postavy: pomerne dobre zvládnutý asociál s maskou. Hodnotenie gore efektov: nadpriemer. Strih: priemerný. Dej: horko ťažko uveriteľný (HTU) Scenár: kombinácie, variácie a permutácie na entú. Rozpočet: biedny. Výsledok: prekvapivo nadmiera spokojnosti. 70%
     [Rec] 2 (2009)  **** 02.03.2010

SPOILER: Konečne je tu sequel, ktorý má gule!
     Pokrevní bratři 2 (2009)  *** 02.03.2010

Jednotke som Duffymu a jeho bratom nastrkal až päť poctivých hviezd a oni sa za odmenu zavďačia až po desiatich rokoch a to navyše skoro amatérskym kúskom z tej slabšej úrody. Tancujúci Vilko Dafoe (nezabudnuteľná to scénka) bol nahradený pani Julkou Benzovou, ktorú sa, aj keď je sexy, počúvať nedá a pri jej rekonštrukciách mi začali padať vlasy (asi tri) a rozkývali sa mi minimálne dva zuby. Bratia síce aj naďalej pália obojručne, no bohužiaľ bez nápadu a slepými. Káčerko Duffy si mal vopred premyslieť, či vôbec je potrebné natočiť pokračovanie tak skvelého filmu, akým jednotka rozhodne bola. Ono to totiž nie je také jednoduché, ako vybrať suché z nosa a zjesť. 50%.
     From Paris with Love (2010)  *** 01.03.2010

Na Paríž sa oplatí hodiť okom, hlavne pre sympatický výkon Jonatána Rhys Meyersa. Holohlavému DžejTí je už ťažšie uveriť toho fakujúceho rasistu a ešte ťažšie je uveriť tvrdeniu, že ide o akčnú komédiu, keď na smiech je akurát tak prehrávajúci Travolta a scenár, v ktorom mal samozrejme prsty Luc Besson. Morelovi talent uprieť nemožno, no jeho 96 hodín Paríži ukázal nielen chrbát, ale aj vztýčený prostredník. Do 60% maximálne.
     Circle of Eight (2009)  ** 27.02.2010

Tak toto som pôvodne nechcel pozerať. Neviem ako ostatní moji kamaráti, tiež neandrtálci, ale ja určite nie. Jednoznačne a nemusí byť o tom ani referendum, je lepšie si dať polievku vifonku, udržiavať oheň a následne zaspať spánkom nespravodlivo plešatých. Tento hlúčik televíznych hercov, čo sa tu nazbierali ako hnis, o plátne kina môže akurát tak snívať a vízia ich budúcnosti je točiť sa donekonečna donekonečna donekonečna a ešte ďalej na tom DVD, na ktoré napália tento pokus o film. Dva krát wottfák.
     Legie (2010)  *** 23.02.2010

Po nevydarenom Gabovi od klokanov dal divák ešte šancu okrídlenému Mišovi z jÚeSEj a hoci je Miško o tú céesefďácku hviezdu lepší, podobným výkonom sa do Prvej nebeskej ligy neprekope (neprestrieľa) a zrejme tam ani nedoletí. Každopádne na DVD je použiteľný na spríjemnenie dlhých zimných a horúcich letných večerov a to hlavne v čase, keď už niet ani na pivo
     Na hraně temnoty (2010)  *** 18.02.2010

Thriller tak nevýrazný, až som na druhý deň zabudol jeho názov a musel som si tu na csfd vtrepať do vyhľadávača Melovo priezvisko, aby som to vôbec našiel. A to že fakt. Scenár slabučký ako čaj za 10 českých korún (slovom pár prašivých Centov), akcie poskromne a záporáka aby si človek domyslel. Nebyť Mela Tohočotovie, dali by sa popri filme škrabať zemiaky na mocný guláš, poprípade by sa dalo škrabať aj niečo iné. Za 87 miliónov peňazí som čakal rozhodne lepšiu kávu a pokiaľ bola záverom predlohy apokalypsa, tu na záver zo mňa vyšlo dvakrát WTF.
     Upírův pomocník (2009)  *** 17.02.2010

Vo svojej kategórií rozhodne slabší cirkus, určený zrejme pre oko diváka, ktorý ešte nevyrástol z rozprávok starej matere. Šteky, ktoré má Willem Dafoe a ani nabitý korzet zarastenej Salámky Hájek nezmažú slabé výkony oboch mladých tiežupírov. Trochu temnejšie prevedenie by filmu určite pomohlo a ak nejakým zázrakom sa filmárom podarí zosmoliť aj ďalšie tri plánované časti, zrejme to už bude bez mojej účasti. Päť lomeno desať.
     Give 'em Hell, Malone (2009)  *** 15.02.2010

Maloneho scenárista mal asi tiež ten istý problém ako väčšina obyvateľov našej gubernie a síce ten, kde zobrať a nekradnúť. Pri pohľade na Thomasove cirkusové čísla som neustále premýšľal, v čom som to už kurva videl. Že by Šút em ap, Sly Cobra Stallone či Filip Marlowe? Pri spomienke na Sin City som to celé vzdal a čumel na to ako hluchý na dvere. 55% za viac než sexy Elzu Patoky.
     Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)  ** 15.02.2010

Drvivá väčšina hororov zo stredoškolského prostredia je hororom dopozerať, niekedy až bolestne nudia a čo je úplne najhoršie, je ich riadne smradľavá kopa. A nie že nie. Na túto kopu prihodil svoj psí kus aj Taj Westko a k dobru sa mu dá pripísať len pár nechutných scénok. Ináč strach nula a zdesenie mínus jedna. Viac ma vyplaší výpadok TV signálu, výpadok pripojenia na net a výpadok elektriky a to presne v tomto poradí. 40%
     Adamova jablka (2005)  ***** 13.02.2010

„V pondelok ideme do Indonézie...Ale hlavne kvôli malému. Tam nie je poznať že je mongoloidný. Podobá sa ostatným.“ Nepredvídateľnosť deja, šťastná ruka pri výbere postáv, starý kocúr a úžasne uletené dialógy narobili z Adamových jabĺk jednu z najlepších smutno čiernych komédií, aké moje oko uzrelo. Bravo.
     Spolek nemilosrdných (2009)  *** 04.02.2010

Keď sa ma leto opýta, na aký horor som čumel v zime, odpoviem že na ... na Holly Shit ?... alebo to bolo Sorority Row? No, bude ťažké na tento priemerný slasher nezabudnúť. 50?
     Sherlock Holmes (2009)  **** 04.02.2010

Sherlock (po vzhliadnutí filmu pre mňa už iba „Sharklock“) Holmes je v Ritchieho podaní hustá figúrka, ktorá nie je iba huličom fajok a geniálnym detektívom s husľami. Guy z večne filozofujúceho introverta urobil hláškujúceho extroverta a Robko Downey Džejárbodka sa pre túto úlohu narodil. Škoda len slabého príbehu na tak dobre zvládnutý vizuál (dnes už ani neviem o čo sa tam ten záporný Blekvúdov ksicht vlastne snažil, darebák jeden). LXXX%
     Svítání (2009)  *** 02.02.2010

Trailer diváka pekne navnadí, ale len z toho dôvodu, aby si po filme utrel hubu. Niekomu možno v horšom prípade narastie aj dlhý nos. Čakáte horúcu hovädziu polievku a oni vám dotrepú prihriatu hydinovú a navyše bez rezancov, kua. Trestuhodne nevyužitý námet, priemerné herecké výkony, „špatná mluva“, predvídateľný scenár, slabá akcia, horor bez náznaku strachu, o zdesení ani nesnívať. Plusom je, že sploditelia Daybreakers nechali Ethana huliť jednu od druhej. Už sa teším, ako tomu Brutale zavesí odpad. Priemerných 60%.
     Van Diemen's Land (2009)  *** 01.02.2010

Pred projekciou Van Diemensovej krajiny doporučujem divákovi minimálne tri dni nejesť a popíjať len čistú vodu. Zážitok z filmu sa tak možno zdvojnásobí. Mal som tú smolu, že som sa pred filmom napratal domácou pečenou klobásou o veľkosti bejzbalovej pálky, ktorú som zalial dvoma pivami. Počas hlasného grgania som potom zachytil len pár vydarených dialógov bez podmazu, pomerne slušnú atmosféru a tri či štyri drsné scénky. Zbytok ma celkom slušne nudil. Tých 60% je presných.
     Muži, co zírají na kozy (2009)  *** 31.01.2010

Posledne, sa mi zdá že hneď z rána, som sa dostal do takej menšej osobnej krízy. Ťahalo sa to so mnou celý deň, tak som sa rozhodol, že si večer spravím náladu chlapíkmi, čo čumia na kozy. Trt makový a to je ešte slabý výraz. Štyroch statočných, osvedčených, legendami opradených, spoľahlivých atakďalej hercov nejaký Sodeberghov učeň natlačil do komediálnej biedy, v ktorej fungovalo naozaj málo čo. Možno scenár vo svojej papierovej podobe vyzeral oku lahodne, no práca režiséra si zaslúži minimálne bičovanie a dramaturga by som navrhol na verejnú popravu. Asi upálenie na hranici. 50%.
     Damage (2009)  ** 25.01.2010

Steve Austin je poriadne tvrdá mlátička, no ešte tvrdší neherec. Po jeho druhom úškrne v ringu som s ním skoro skončil, no tie psie oči ma donútili dopozerať tento mizerne zlepený príbeh a dopočúvať všetky tragikomické dialógy. Jednu hviezdu za pästné súboje a druhú za Lauru z Kanady, lebo keď už nič iné, aspoň mi pripadala sexy.
     Lítám v tom (2009)  **** 25.01.2010

Herecký koncert Clooneyho, ktorému viac ako úspešne sekunduje Vera Farmiga. S takouto dvojicou nie je problém ani pre starého oprchúta ako som ja, prečumieť skororomantickú komédiu. A možno aj dve. 80%.
     Bestiář (2006)  *** 21.01.2010

V minulosti som sem tam prelúskal nejaký ten román pre ženy a problém som v tom nevidel. No prečumieť nejaký ten snímok imho určený viac ženám ako zbytku civilizácie, to už problémik pre mňa bol. Ku koncu filmu som si neustále ohmatával hrudník s pocitom, že mi rastú kozy. 50 nepochopených percent.
     Farmhouse (2008)  *** 19.01.2010

V Lake Dead sa okúpal, na Farmu si zašiel, kolienko si olúpal, do priemeru vošiel. Plne súhlasím s komentármi, ktoré tu sú napísané, ktoré sa akurát píšu, ktoré ešte len budú napísané a aj s tými, ktoré nebudú napísané nikdy.
     Napoleon (2003)   19.01.2010

Tento film zachráni už len nasledovná citácia z Wikipédie: „Stalo se to takhle. Napoleon byl velký chumáj, který si myslil že může rozdrtit svět pod svými kopýtky. Hup sem hup tam a najednou byl bez armády, sám samotiný, chudinka malá (měřil okolo 150 cm) a v nesnázích. Tož si lidi řekli co s ním. Dali ho na ostrůvek se jménem Svatá Heluš, protože všecky ostatní byly zaplněny jinými bandity a zločinci. Ale Napoleon na svůj věk a mohutnost byl veliká vyžírka. Jelikož se občanů titěrného ostrůvku nechtělo porád dovážet drahé zboží a laskominky, na které si jenom jejich milostpán Napoleoníček vzpomenul killnuli ho. A toť slavný konec moudrého a statečného francouzského mužíčka.“
     Bitch Slap (2009)  *** 18.01.2010

Hlavnými ťahúňmi Bé akcie sú tri vedrá silikónu a minimálne jeden zadok bez celulitídy a to všetko nastrihané a nasnímané naozaj zručne. Hlavne dva záverečné súboje potvrdia, že to Rickovi Jacobsonovi po tej čiernošedomodrej biede v minulosti dnes celkom vyšlo. Tváre si moc nepamätám, orientoval som sa len podľa typu výstrihu a jeho výbavy. Byť tak v puberte, možno sa zvesím a dám tomu určite viac ako 60 spermacent. 3,17 mesiaca.
     Čtvrtý druh (2009)  *** 18.01.2010

Nič by sa nestalo, keby režiséra Olatundeho tiež uniesli mimozemšťania. Millu nech tu nechajú, rád by som si pozrel Rezidentnú štvorku. Trojka.
     Otčím (2009)  *** 18.01.2010

Dej filmu som poznal skôr, ako to klbko scenáristov (podľa Imbd až 5 chytrákov) vôbec niečo naškriabalo na papier. Po úvodnej sľubnej scénke tak nastala nuda porovnateľná s jazdou po diaľnici s nalepenou diaľničnou známkou. Jedinou zaujímavosťou bola vizáž Sely Ward (rok výroby 1956, Made in USA), ktorá na svoj vek má vcelku interesantný tuning. A keďže v lete toho roku oslávi svoje päťdesiate štvrté narodeniny, touto cestou jej želám čo najviac plastík, peelingu, botoxu a pravnúčat. 54%
     Zažít Woodstock (2009)  **** 16.01.2010

Do hudobných komédií moc nerobím, menej robím asi len do včiel, no režisér Ang Lee mi dával nádej, že sa nemusím obávať sklamania. Nenatočil žiadnu buranskú akciu aka fanúšik SW či ST a nespoliehal sa ani na grgy a prdy hlavných postáv, ale ponúkol nenáročnú lajtku zo života hippies. Na koncert sa síce divák nedostane, hudby si užije poskromne, záchvaty smiechu tiež nehrozia, no atmosféru doby za pomoci dokonalej výpravy znázornil znamenite a výber hercov sa tiež nedá veľmi ošomrať. Nakoniec som zatúžil aj ja zažiť Woodstock a byť aspoň na tie dva dni Dieťaťom kvetov. Spokojnosť.
     Cesta (2009)  *** 14.01.2010

Viggo nám pochudol a zarástol, ale ukázal, že to vie. Charlize je stále sexy a Kodi Smit-MekFí mal asi to šťastie, že jej vypadol z nosa. Najlepšie zahrala výprava filmu Made in Depresia a režisérko John Hillcoat (slovensky Janko Kopcomkabát) pochádza z tej slabšej úrody. Mal by sa dať k dokumentárnemu filmu a natočiť čosi o živote krtka, aby sa vedelo, či vo dne spí a v noci ... drieme. Kopcomkabát vás do deja nevtiahne, strach nevyvolá a ani krokodíliu slzu vám z oka a ani z nosa nevytlačí. Takže klasicky toto nie, radšej knihu.
     Ten nejlepší (2000)  *** 14.01.2010

Na Róberta tak slabý film, že som ho po pozretí zabudol nielen okomentovať, ale aj ohodnotiť. Možno je to Alzheimer, no ja by som vsadil skôr na scenáristu Smitha. Nejaký Skot a Maršal k tomu. 50%
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah