Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (57)

plakát

Málo mě znáš (2024) (seriál) 

Je to prázdné a celkem k ničemu. Pořád se mluví o princezně, která to měla těžké, omílá se Štaidl... A najednou se objeví titulek, že spáchala sebevraždu. O chlastu a chlapech, kteří se kolem ní točili, ani slovo. Tak k čemu dokument, ve kterém budou všichni jen velebit jak byla úžasná? Nedozvíte se vůbec nic, co jste doteď nevěděli.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Hru jsem nikdy nehrála. Hned úvodní scéna s dětskou oslavou a atomovkou mě navnadila, ale nějak jsem se nemohla dostat do toho příběhu. Na postavách mi ani po několika epizodách moc nezáleželo. Prostředí super, i když jsem čekala, že to bude celé trochu úchylnější a ujetější, jako byl třeba svět Šíleného Maxe, tohle je takové krotké. Walton Goggins je mi nesympatický ve flashbacích i jako ghúl. A herec, který hraje Maxima, mi připadal nudný, cvhílemi mi připomínal Johna Boyegu, bohužel neumí hrát jako Boyega. Last of Us mě nebavilo, tak jsem spoléhala na tohle, ale úplně urvaná z toho taky nejsem.

plakát

Půlnoční mše (2021) (seriál) 

Viděla jsem před pár týdny a jediné, co mi utkvělo je, jak to bylo dlouhé. Postavy pořád jen mluví, mluví a mluví a přitom nesdělují nic zajímavého nebo zásadního. A když si myslíte, že konečně domluvily, udělají dramatickou pauzu a pak mluví dál a říkají zase to samé jen jinými slovy. Jedna hvězda za poslední díl, kde se aspoň chvíli něco dělo.

plakát

Šógun - Andžin (2024) (epizoda) 

Avizované srovnání se Hrou o trůny je mimo. Tohle je úplně někde jinde. Skvělé postavy, prostředí, kostýmy, i ta atmosféra. Perfektní. Jen jsem měla chvíli zmatek v jazycích. Blackthorne je Angličan na Holandské lodi, s posádkou mluví anglicky, což má tedy být opravdu angličtina? Nebo holandština? Nebo dokonce portugalština, kterou pak angličtina celou dobu supluje? Kdo ví. Aspoň, že Japonci mluví japonsky.

plakát

Redeeming Love (2022) 

Tohle byl fakt docela pěkný romantický film, bylo tam všechno, co od takového příběhu člověk čeká, a k tomu i sem tam nějaké malé překvápko. Jenomže... dávám hvězdu dolů za tu úplně poslední scénu. To fakt nebylo nutný a srazilo to celý film.

plakát

1923 (2022) (seriál) 

Obsahuje SPOILERY! 1883 mě moc nebavilo, ale tohle je vyloženě tragické. Rodina Duttonů, která si prošla celou tu strastiplnou cestu, a která měla důvod na tom místě zůstat, je celá pryč, jelikož hned na začátku umírá John, který stihl v seriálu pronést asi dvě věty. A tak otěže přeberou Ford a Mirren, kteří s tím neměli nic společného. Dost mě štvalo, že postavy nějak neumí pracovat s emocemi - když umře John a jeho žena pak spáchá sebevraždu, jejich syn to tak nějak přejde, a cizí postava nám musí říct, že to nese těžce. On nám to neumí zahrát? To samé se děje v lince s indiánskou dívkou - zastřelí kvůli ní pastevce, jeho syn si toho ale vůbec nevšímá a hned s ní začne flirtovat. Já čekala, že bude pořádně naštvaný a ono nic. A co se týče Spencerovy linky, kdybych se chtěla dívat na něco od Rosamundy Pilcherové, tak si pustím něco od Rosamundy Pilcherové. Chtěla jsem se poctivě podívat na oba předcházející seriály, než se kouknu na Yellowstone, ale na ten už se po tomhle zážitku dívat raději nebudu.

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Miluju westerny, ale tohle mě minulo. Nepopírám, že Sheridan je kvalitní tvůrce, ale tohle je místy takové nedotažené. Brodění řeky sestříhané tak, aby vypadalo co nejvíc nebezpečně, až to bylo směšné, banditi, co za jízdy na koni střílí do vzduchu a ne na cíl, takže to vypadá jako představení ze Šiklova mlýna... A ty hloupé detaily, jako když si Elsa nechá "upravit" šaty u ženy, která šije oblečení, a výsledkem jsou okudlané zubaté párající se rukávy :D Líbil se mi konec. Ten jsem nečekala a bylo to docela dobré. Jen ty voice-over filozofické rozbory mi k sedmnáctileté holce neseděly.

plakát

Velký úklid s Marií Kondo (2019) (pořad) 

O Marii Kondo jsem si dost přečetla, její metody se mi líbí, o to víc mě zklamal tenhle pořad. Pro někoho, kdo ji nezná, je to vlastně k ničemu, Marie Kondo přijde k někomu domů a řekne, že si tam mají uklidit. A po týdnu si přijde zkontrolovat, jestli už mají uklizeno. To tam mohl vystupovat kdokoli...

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Obsahuje malé spoilery (ale radši si je přečtěte, abyste nebyli zklamaní jako já). Podle trailerů a rozhovorů s herci jsem měla dojem, že to bude pádný, hluboký a v rámci žánru těžký příběh. No, a ve výsledku je to zase barevné, rozjuchané, je tam spousta srandovních mimozemšťanů a monster. A to je tak všechno, navíc třeba Cosmo je vyloženě otravná. Opravdu jsem doufala, že někdo umře. Ono to tak vždycky chvilku vypadá, ale pak jsou všichni zachráněni a nic se nestane. Vůbec nic. Rozpad Strážců nedává smysl, nic hrozného se jim nestane, prostě to vypadá, že už je to nebavilo. To se jim ani moc nedivím. Jediné, co se mi líbí, je, že Quill nezískal zpátky Gamoru, aspoň jedna věc nedopadla cukrkandlově. A kdyby ve filmu nebyl Adam Warlock, vůbec nic by se nezměnilo, byl absolutně zbytečný.

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Baví mě, že některým tady, zdá se, prdne žilka z něčí barvy pleti :D A to i přesto, že je v seriálu jasně řečeno, že jde o alternativní historii. Takže je opravdu k nepochopení, proč to někdo řeší... Ale v takovém světě bohužel žijeme. Seriál je celkem svěží červená knihovna, ideální na binge watching, líbily se mi neokoukané tváře a hádání, kdo že je ta tajemná Lady Whistledown. Netflix válí.