Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (6)

plakát

Orange Is the New Black (2013) (seriál) 

Seriál si mě získal hned prvním dílem, když jsem ho viděl poprvé asi před pěti lety. Několik detailů, jako byl proslov hlavní hrdinky Piper při nástupu do věznice o tom, že jistě nevypadá, jako typická vězenkyně a že si personál jistě musí říkat, co ta tady dělá, nebo její obava o správu jejich sociálních sítí po dobu výkonu trestu. To vše mě svou všedností vtáhlo do děje a přimělo mě sympatizovat a identifikovat se s Piper a dodnes si pamatuji, jak jsem její příběh prožíval, což se mi u seriálů neděje často. Od té doby jsem celý seriál sjel už alespoň čtyřikrát a nepřestal mě bavit. Vážné téma je zpracováno důstojně, citlivě, napínavě a protkané humorem všeho druhu včetně mé oblíbené repliky: "S dostatkem odvahy může být dildo cokoli."

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Nevěřil jsem, že se vydržím dobrovolně dvě hodiny koukat na tygra a kluka, kteří jsou spolu uvězni na záchranném člunu vprostřed oceánu. Upřímně, nedokázal jsem si ani moc představit, jak to vydrží oni, aby jeden druhého nezabil a zároveň si film zachoval aspoň trochu logiky a uvěřitelnosti. Výsledek mě zkrátka nadchl. Nenudil jsem se ani minutu a díky celému tónu narativního i vizuálního vyprávění jsem byl ochotný odložit dostatek nedůvěry a přijímat koexistenci chlapce i tygra, přestože v reálném životě by to bylo přinejmenším velmi nepravděpodobné. Opravdové nadšení ve mne vyvolal však úžasně otevřený konec, který divákovi dovolí minimálně dvě plnohodnotné a legitimní pochopení celého příběhu. Mám rád otevřené konce, pokud jsou dobře uchopené a pravděpodobně jsem neviděl lepší použití otevřeného konce, než v tomto případě.

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) (seriál) 

Upřímně řečeno, žádný dosavadní počin MCU ve mne nezanechal tak rozporuplné pocity, jako právě tento seriál. Až do posledních minut posledního dílu jsem si byl jistý, že tenhle seriál je jedna velká přehlídka nevyužitých nápadů a potenciálu celého narativu. Seriál nám mohl nabídnout vnitřní konflikt mezi tím, zda být dobrá právnička či profesionální superhrdina. Dále mohl být pojat jako řada příběhů o soudních sporech superhrdinů a mohl tak předkládat zábavné kauzy i zajímavá etická dilemata. Nebo, což jsem považoval za nejpravděpodobnější, nám mohl předhodit variaci na Ally McBealovou v novém, zeleném kabátku. Namísto toho je seriál zvláštním hybridem mezi vším zmíněným, který však v důsledku nedává dost prostoru ani jednomu. Výsledkem je tedy série nenaplněných očekávání, proložená zcela přehnaným prolamováním čtvrté stěny, které je navíc nekonzistentní, co se reakcí okolí týká.  Proto pro mne byl závěr posledního dílu první série opravdovým překvapením, (!!!MENŠÍ SPOILER ALERT!!!) díky němuž lze celý seriál pochopit, jako jakýsi meta-vesmír MCU. Sám jsem zvědavý, zda je to jen má interpretace, nebo mi dají další série za pravdu a budou propojovat a vysvětlovat nesrovnalosti v Marvel multiversu.

Poslední hodnocení (209)

Xena (1995) (seriál)

19.03.2024

Zabiják bolesti (2023) (seriál)

14.03.2024

1670 (2023) (seriál)

07.03.2024

Orange Is the New Black (2013) (seriál)

18.02.2024

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008)

13.02.2024

Pí a jeho život (2012)

12.02.2024

Ally McBealová (1997) (seriál)

12.02.2024

Čarodějky (1998) (seriál)

11.02.2024

Lví král 3: Hakuna Matata (2004)

11.02.2024

Reklama