Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama o příčinách a dopadech krize zneužívání opioidů v Americe, které sleduje osudy jejích viníků, obětí i právničky, co se snaží celé tragédii přijít na kloub. (Netflix)

Recenze (42)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Peter Berg umí točit zábavně a Painkiller není výjimka. Dobře se na to kouká, i když je to opět delší, než by se slušelo. Vyniká to hlavně v bláznivějších pasážích, kde Matthew Broderick triumfálně běhá po baráku v kimonu a  komicky tančí, nebo si tam hraje s obřím psem, aby dal najevo pohrdání úřady. Je prostě vtipnej. O hodně sympatičtější než ta vyšetřovatelka a vlastně jsem mu ani moc nepřál basu :) Linie se závislostí dobráka Taylora Kitsche je větší drama, ale tak nějak mi to s tim nabručenym ksichtem úplně neprodal. Prostě Painkiller je nejsilnější v odlehčených, dekadentních částech, kdy staří nadržení doktoři plácají zadky hamižnejch mladejch holek. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Něco tě bolí? Zobni si pilulku. Nedá se to snést? Zachumlej se do reklamního plyšáčka. Že z tebe bude živý mrtvý? Neva, nám chrastí korunky a ten zvuk je nade vše. Seriál, který dá nahlédnout do celé mašinérie a manipulace s lidmi, co si zprvu jen chtěli ulevit od bolesti, a nechá na divákovi, aby si sám našel místečko. Když se to tak vezme, mrazí z toho přesně do chvíle, než si připustíme, že takových svinstev je dvanáct do tuctu a zabijákem v přehnané míře cokoli. ()

Reklama

nineweh 

všechny recenze uživatele

Bohužel, pro lidi, kteří četli skvělou knihu Empire of Pain (nejen autorův článek v New Yorkeru), je tohle až příliš zkrácené, zhuštěné a fikcionalizované. Dokonce i seriál Dopesick si s látkou podle mě poradil lépe, tady je sice od všeho trošku (dějiny rodiny Sacklerů, vznik OxyContinu, jeho "tlačení" obchodními zástupci Purdue i doktory, oběti, vyšetřování, proces...), ale přes manýristickou filmařinu se k člověku pořádně neprofiltrují ty informace, které by měl dostat. Mělo to mít buď víc dílů, nebo víc sérií, takhle je to jen vizuálně přeplácaný a přitom velmi osekaný letmý pohled na opiátovou krizi, který ale doufám v divácích probudí touhu zjistit si o ní něco víc, než co mu překládá tahle minisérie. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený a silný seriál o zneužívání OxyContinu v Americe. Kde je ta hranice, kdy je lék na bolest  návykový a pacienta poškozuje ještě víc, kritika komerčního korporátu, kterého zastupují holky se sexy úsměvem, a manipulací vnucují lékařům něco, co vůbec neznají, a samozřejmě dopad na společnost... 80 % ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tato sérka celkem polopatisticky ukazuje jak si Amerika zadělala na velký opioidní problém, který sice někdo chtěl řešit ovšem prachy opět zvítězily a nic se nestalo. A to ještě nepojala (série) syntetický  Fentanyl, který je ještě horší a nikdo z jeho uživatelů neví zda se po jeho požití vůbec probudí...Týká se to Kanady i zbytku Ameriky...Jojo když politici kryjí mafiafarmafirmy, tak se asi nic nezmění. Za mě vlastně nepřekvapených 75% ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama