Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Oblíbené filmy (7)

Sedm

Sedm (1995)

Zde mě, mimo špičkový příběh, okouzlil hlavně Brad Pitt v hlavní roli. Na to, jak tohoto herce nemám ráda, zde se se mi jako namyšlený frajírek líbil. K Morganu Freemanovi nemám co dodat, opět zazářil a potvrdil svůj um v dramatických rolích.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Tvůrci sice filmovou krví nešetřili, ale i tak vznikl jednoznačně zajímavý, a hlavně nadsazený film, se spoustou hlášek. Hlavně se to nesmí brát vážně. :) Každá z "povídek" má své osobité kouzlo, ale nejraději mám stejně tu poslední. Proto se možná ráda dívám na celý film :)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Skvělé zobrazení lidského zoufalství a beznaděje, pádu na absolutní dno, ať už fyzické, psychické či sociální. Kamera, hudba, režie, herecké výkony, masky...Requiem budu prostě ještě dlouho "trávit".

Seznamte se, Joe Black

Seznamte se, Joe Black (1998)

Brada Pitta jsem dřív neměla ráda, ale po shlédnutí tohoto, místy velmi lyrického, snímku mi přestal vadit, naopak mi jako herec přirostl k srdci. Aby ne, nenašla jsem ještě jiný film, kde by Pitt neměl roli sebejistého frajírka, ale kouzelně "vyděšeného", muže z jiného světa. Jinak na tomto filmu oceňuji třeba kameru, hudbu, a také ostatní herecké výkony, třeba Marcii Gay Harden.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Kdyby příběhy vložené do tohoto filmu byly pojaté každý zvlášť, vznikla by série tuctových romantických komedií. Spojením několika příběhů a jejich vzájemnou návazností se zrodilo něco neobvyklého. A když se k tomu všemu přidal Bill Nighy jako postava, která s okolím nemá téměř nic společného, přesto je ale důležitá, dostal film i nádech "crazy komedie".

Zaslaná pošta

Zaslaná pošta (2010)

Menší hodnocení ani dát nejde :) Zaslaná pošta je Pratchettovina jako vyšitá, díky jejíž knižní předloze jsem získala slabot pro pana Rosreta a golemy. Filmový přepis byl krásnou třešničkou na dortu se vším všudy. Přestože se knihy nedržel tak poctivě jako Hogfather, vypíchl to nejdůležitější, dal tomu Zeměplošský nádech skvělým scénářem, kulisami, hereckým obsazením, efekty a hudbou, a některé maličkosti se mi líbily i více než z pera pana Pratchetta (nepříklad fakt, že pošta nebyla zpožděna o více než sto let, ale o čtyři roky (přestože to pak zastínilo vtípek svatby Tomáše Úpravníka :)), nebo závěrečné rozdělení majetku (SPOILER: Původně dostal celou semaforovou společnost Vlahoš, ve filmu převzala semafory Adoráta a Vlahoš zůstal u pošty), nebo drobnost, že trhání známek nevymyslel Vlahoš, ale Slavoj). Skvěle bylo vybrané i herecké obsazení, obzvláště Krasomila Adoráta Srdénková (Claire Foy) a Nadosah Pozlátko (David Suchet). Hlavní hrdina Vlahoš von Rosret v podání Richarda Coyla se mi do této role zpočátku příliš nehodil, ale teď už si tam neumím představit nikoho jiného. Snad jediný herec, který mi prostě nezapadal je Charles Dance jako Vetinari...prostě tam pořád vidím Jeremy Ironse. A vlastně mi už vůbec nevadí, že Zeměplocha nemá takovou popularitu jako třeba Pán Prstenů nebo Harry Potter...kdyby z toho byly komerčně propagované filmy, asi by trochu ztrácely na hodnotě.

Uvnitř tančím

Uvnitř tančím (2004)

Skvělý filmový zážitek plný myšlenek, který je zároveň skvěle obsazený...a má určité kouzlo, které mě prostě dostalo. Nejspíš za to mohou hlavně ty herecké výkony, spojení mezi Jamesem McAvoyem a Stevenem Robertsonem je vyjádřeno úžasně.