Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Horrors of War (2006) odpad!

Nic horšího jsem v poslední době (možná nikdy) neviděl. V podstatě nulové herecké výkony i režie si neporadila absolutně s ničím, při takto zajímavém námětu.

plakát

Constantine (2005) 

Téma není nikterak nové. Boj dobra se zlem. Tentokrát do toho jsou ale zapleteny opravdu i "vyšší" moci, což se mi nezdálo až tak dobrým tahem, vzhledem k rozsahu, který zde autoři použili. Trikově dobře zvládnutý filmy, ale scénář... nic světoborného. Žádný hlubší odkaz a ani dojem z celkového filmu ve mě moc dlouho nezůstal. Spíše taková lehčí, akční podívaná.

plakát

Železný kříž (1977) 

Celkem přesvědčivě natočený válečný film. Kde jsou vidět masy ruských vojáků, jak jednoduše svým počtem (nas mnogo) převálcují dobře připraveného i vycvičeného německého vojáka.

plakát

Liga výjimečných (2003) odpad!

Tohle je opravdu škvár. Nic nezachrání ani Sean Conery, který ve filmech tohoto typu nemá žádný prostor pro své herecké umění i svůj chlapácký šarm. Bylo to pro mne těžké zklamání.

plakát

Propad do temnot (2003) 

My u nás žádnou zubní vílu víceméně neznáme, ale toto hororové zpracování mi opravdu nahánělo husí kůži. Jinak je film spíše z té kategorie, která se označuje "B", ale na podívání a mrazivé chvíle u obrazovky moc pěkný.

plakát

Čokoláda (2000) 

Velmi zajímavý příběh malého francouzského městečka se svými všedními problémy, do kterého jim vtrhne cizí neznámá a otevře si obchůdek s čokoládou. Dobře vykreslené profily jednotlivých postav podtrhují svými skvělými hereckými výkony i samotní protagonisté hlavních rolí.

plakát

Kód Navajo (2002) 

Mám rád válečné filmy a dá se říct, že jsem jich už pěknou řádku viděl, ale tohle spíš spadá do kategorie akčních filmů. Ve válkách bylo spoustu obětí, ale kolik nám jich naservírovali zde, to se mi zdálo až příliš. I přesto zde byla spousta kvalitních záběrů a nijak bych tento film nechtěl odsuzovat. Nakonec je na každém jej posoudit sám podle svého.

plakát

Přízraky (1998) 

První polovina filmu, napínavá, duchařsky strašidelná, když procházíte opuštěným městem, kde u aut vrčí motory ale nikde nikdo, se posléze rozvine do dost ubíjející a nudné podívané bez hlavy a paty.

plakát

Chvění (1990) 

Obrovští píseční červi, kteří napadli malou americkou osadu a s chutí požírají její obyvatele. Proč ne? Žádné závratné triky ani herecké výkony, ale přesto pěkná béčková filmařina.

plakát

Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001) 

Námět příšery terorizující středověký venkov není moc originální, ale stále si myslím docela vyhledávaný. Jen škoda, že si autoři se svým dílem víc nepohráli. A co hůř. Prvky bojových umění v tomto období nebyly dobrým tahem.