Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 351)

plakát

Gomora (2014) (seriál) 

Mafiánský seriál působící opravdověji a věrohodněji než jeho americké protějšky. Plejáda uvěřitelných emocí od nenávisti přes cynismus až po lásku a přátelství, logicky se vyvíjející a přitom originální příběhy včetně onoho základního, který v závěru otevírá spousty možností pro druhou sérii.

plakát

Ironie osudu aneb Rozhodně správná koupel (1975) (TV film) 

Malý unikát. Sovětský film z doby burácejícího socialismu, který zcela pomíjí politická i ideologická témata a zaměřuje se jen na linku komedie a privátních emocí. Stáří je na něm sakra vidět, ale přesto představuje neplytkou zábavu po celou svou dlouhou stopáž.

plakát

Olive Kitteridgeová (2014) (seriál) 

Film o obyčejném životě, který stojí na hereckém výkonu hlavní představitelky, kterou byste zpočátku nejraději přizabili a v závěru je vám jí líto, a na literární předloze. Je třeba vydržet až do konce, kdy se příběh rozvine do všech svých významů a zvolna se proměňuje v lahůdku.

plakát

Most (2011) (seriál) 

Tomu nedokážu dát méně než všechny hvězdy, které mám. Sice mi chvíli trvalo, než jsem pochopil, proč se ta jinak veskrze sympatická detektivka chová jako emocí prostý robot, ale všechno ostatní tuhle nejasnost činí téměř bezvýznamnou. Chytrý, pečlivě vystavěný scénář, napětí, atmosféra, nečekané dějové zvraty, neznámí, ale skvělí herci. A navrch nádherně ztvárněná základní myšlenka, že důsledky bezvýznamného nemravu můžou po létech vykvasit do obludných tvarů a další a další zlo, které se na něj nabaluje, je téměř nezastavitelné.

plakát

V erbu lvice (1994) 

Milena Steinmasslová, Boris Rösner, Martin Růžek, Josef Kemr, Daniela Kolářová, Viktor Preiss, Radoslav Brzobohatý... Skvělí. Film je ucouraný, nudný.

plakát

Fantom opery (2011) (divadelní záznam) 

Nejsem fanoušek tohoto žánru, nicméně uznávám, že je to mimořádná záležitost.

plakát

Hotel Adlon (2013) (seriál) 

Dějiny německého dvacátého století zhuštěné do bubliny luxusního hotelu a několika lidí kolem něj. Dal bych skoro plný počet, kdyby vyprávěním občas neproblesklo klišé, mnohdy až kýč, a kdyby se němečtí autoři netvářili, že za druhé světové byla většina Němců antifašisté vlečení téměř proti své vůli hrstkou fanatiků. Nicméně je to umně spletený příběh, který udrží po celou dlouhou dobu pozornost, a na jehož konci člověk zauvažuje, jaký smysl má veškeré životní usilování, když je dříve či později vždycky zničí nějaká banda slepých ideologů.

plakát

Brancaleonova armáda (1966) 

Všem fandům tohoto filmu se omlouvám. Možná kdysi... Ale teď už mi to připadá hloupé.

plakát

Newyorská romance (2013) 

Emoční bomba. Film, který míří přímočaře od optimismu k ještě většímu optimismu. Samozřejmě je to romantika, samozřejmě je to pohádka, ale když se té atmosféře podvolíte, určitě si užijete.

plakát

Tři v tom (1981) (divadelní záznam) 

Nádhera. Kde jsou ty krásné herecké osobnosti tehdejších let?...