Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (8)

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Gejzír ztřešťených nápadů, originality a inteligentního - dosti nekorektního a leckdy absurdního – (meta)humoru, vyžívající se v záplavě popkulturních narážek a parodií. Seznamte se s Greendale, nejhorší komunitní školou všech dob s anusem coby školním logem. A seznamte se s její studijní (anti)skupinou – sedmi zcela rozdílnými lidmi (ne)dobrovolně sdílejícími jeden magický stůl. Pro mne osobně je Community srdeční záležitostí a naprostým zjevem na současném seriálovém poli. Geniální po všech stránkách. První série – 90 %: Trošku hůře se do seriálu dostává, ale nenechte se odradit několika prvními epizodami v nichž se studijní skupina teprve utváří a chemie mezi jejími členy ještě plně nefunguje. Až později se to rozjede na plné obrátky. Druhá série – 95 %: Community v nejlepší formě mimojiné díky Piercovi v roli čistokrevného záporáka. Třetí série – 90 %: Co/jestli je něco ubráno na humoru, je dohnáno na originalitě. Čtvrtá série – 60 %: Absence autora předchozích sérií Dana Harmona je velmi citelně znát. Až na dvě slušné epizody (Němci II a zpívánky) to je bída. Pátá série – 75 %: Dan Harmon je zpět a zlepšení je znatelné, ale už to prostě není ono – výborné momenty střídají průměrné a hodnocení rozhodně nepřidala absence dvou (zábavných) členů studijní skupiny Troye a Pierce.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

První série - 95 % : Dvěma slovy: DOSPĚLÁ FANTASY. Nečekejte hobity, nečekejte magii (alespoň ne příliš) a nečekejte černobílé postavy. Seriál vám na oplátku dá ochutnat vybrané kousky z pod pokličky smyšleného světa Západozemí, kde na bitevních polích i v tichých komnatách královských paláců zuří nemilosrdný boj mezi mocnými šlechtickými rody, to vše ve spletitém příběhu, jehož děj se odehrává v mnoha odlišných prostředích a kulturách. Hra o trůny stojí především na uchu lahodících dialozích (miluju slovní přestřelky mezi Malíčkem a Varysem), slušné výpravě (tisícihlavé armády se však nekonají) a hereckých schopnostech všech přítomných aktérů (výborný casting). Osobně v tomto seriálu neshledávám žádnou závažnější chybu, tak tedy, kdo nečetl, nechť spěchá do knihovny pro předlohu, kdo četl, holt musí počkat na jaro, kdy se na nás přivalí Stannis a spol. Druhá série – 75 % : Přestože druhou (a třetí) knihu považuji z celé ságy za nejlepší, kvalita této série povážlivě klesla a to hlavně proto, že oproti sérii předchozí scénáristé nabyli dojmu, že dokážou příběh odvyprávět lépe než G.R.R. Martin, a tak si nestydatě kurví charaktery a mění celé situace k obrazu svému. Další velký problém spatřuji v umělém nastavování scén, jen aby měli inklinování herci co nejvíce prostoru (Jon, Danaerys) a aby bylo do seriálu propašováno co nejvíce samoúčelných sexuálních scén. Na druhou stranu, potěšilo mne, kterak si tvůrci solidně pohráli s Theonovým duševním schizmatem z něhož vytěžili co se dalo, navíc musím opět pochválit herecký casting. A jestli byl soundtrack první řady dobrý, tady je vynikající! P.S. Jediné epizody z druhé série, které jsem ochoten pravidelně opakovaně zhlédnout jsou právě ty, které se drží předlohy: e03, e09, e10. Třetí série - 85 % : CHAOS IS A LADDER. Seriálu evidentně prospělo vyhození třináctiletého konzultanta, který se v předchozí řadě pokoušel nacpat kozy kde se dalo, takže bezpředmětné jebání je minimalizováno. Tvůrci si však stále vesele přidávají scény, jež nemají s knižní ságou nic společného a to jenom proto, aby dali prostor hercům, kteří se ve třetí řadě nemají na obrazovkách objevovat. Tyto scény mají různou kvalitu, od naprosto sračkoidních výsměchů knižní předloze (hrůzný příklad - celá epizoda 06) po vyloženě zdařilé (lady Olenna, lord Tywin...). Přesto však nadále platí, že nejlepší momenty jsou ty, jež se drží předlohy (ano, už se opakuju, já vím) a těch je ve třetí sérii méně než v první, ale více než ve druhé, což se podepisuje na celkovém hodnocení. A zpracování slzopudné RW bylo velmi dobré. Čtvrtá série - 90 % , Pátá série - 30 % : Se seriálovou Hrou o trůny definitivně končím.

V odborné péči

V odborné péči (2008)

První série - 90 % : Jedna místnost, terapeut, klient. Společně si povídají a prožívají. Fascinující podívaná. Četl jsem vyjádření jistého odborníka, který se vyslovil ve smyslu, že by seriál klidně mohl sloužit jako součást psycho-terapeutického kurzu. Na piedestal dokonalosti tento kousek vyzdvihují vypiplané dialogy, opravdu skvělí herci a uvěřitelný psychický přerod hlavních hrdinů. Výborný seriál, ale asi ne každého toto téma zaujme...Druhá série - 85 % :

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Tenhle typ humoru - vulgární a přitom inteligentní - mi prostě sedí, navíc je to zabaleno do naprosto šílené animace, která je sama o sobě k popukání. A Kenny je jednoznačně nejlegračnější animovanou postavičkou všech dob. Může vůbec někdo nemilovat seriál, ve kterém se vyskytuje čtyřprdelní opice, zhulený ručník a mluvící hovno?

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Trpaslík si udržuje vysokou kvalitu ve všech dílech, a to včetně těch bez Rimmera, které nejsou horší než ostatní, pouze v nich chybí Rimmer :-). Nahrazení Arnolda krásnou důstojnicí, která se tím dostává do společnosti dvou věčně nadržených chlapů a jednoho žárlivého androida, nabízí další várku, dosud neviděných, zábavných situací. NEJLEPŠÍ SITCOM VŠECH DOB!

Californication

Californication (2007)

ULTIMÁTNÍ FRKY + SOFT PORNO + PĚKNÉ HOLKY + HANK MOODY První série: Hank má tvůrčí krizi. 90 % Druhá série: Hank nemá peníze. 90 %. Třetí série: Hank nemá peníze a tak přednáší na univerzitě. 85 % Čtvrtá série: Hank u filmu a před soudem. ? % Rada: Důsledně se vyhýbejte dabované verzi, dobrá polovina vtipů je tím automaticky ztracena a jak se Rychlý popasoval s Hankem snad ani nemusím dodávat... . . Hej, vy jste zhulené! Řekněte mi který zmrd vám tu trávu prodal a já ho zabiju! -- Našly jsme ji v tvém stole taťko...