Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dve sestry, Lisa a Mary Jordanovci, zažili niečo nezvyčajné: z nebeských výšin sa nad ne vzniesol nejaký lietajúci objekt a... A ony si viac nepamätajú. Takmer jedenásť hodín majú úplne vymazaných z pamäte. Navyše sú bohatšie o záhadnú jazvu na krku. Keď Mary zomrie za zvláštnych okolností, Lisu navštívi reportér Timmons a oboznámi ju so šokujúcou pravdou: obe sa stali obeťami únosu mimozemšťanov a Mary bola nimi oplodnená. Lisa onedlho zistí, že aj jej sa stalo niečo podobné. Navyše sa o ňu začnú zaujímať zvláštne indivíduá. Supertajná vládna agentúra MJ-12 zaoberajúca sa štúdiom UFO by rada získala dieťa na študijné účely a Dr. Stone (Erik Estrada) by ho zas najradšej videl čo najskôr mŕtve. Jediným, kto Lise môže poskytnúť akú-takú pomoc a ochranu, je práve spomínaný reportér Timmons. (beso74)

(více)

Recenze (3)

bierce 

všechny recenze uživatele

Pokusim se trochu uvést na pravou míru moje a Artiho hodnocení tohodle filmu. Popravdě tenhle film je špatnej, a to tak že hodně. To mu ovšem nebrání v tom být zábavný. Zpočátku neúmyslně, ovšem po tom co se film přehoupl do druhé poloviny, zřejmě i samotným tvůrcům došlo o jakou sračku se snaží a tak příběh řádně shodili tím, že ho posunuli do ryze akčních osmdesátých let. Film to řádně nakoplo a alespoň v mých očích ho zachránilo od odpadu. Mé hodnocení je proto jakýmsi kompromisem mezi kvalitou a zábavností. Pro zajímavost cituji z obalu VHSky, která mě donutila podívat se na tenhle majstrštyk: "Mary Jordanová, nevinná studentka zjišťuje, že je záhadně těhotná. Vyšetření prokáže, že "vetřelci" zinscenovali situaci tak, aby se dívce narodil mesiáš, který by zachránil Zemi od korupce. Vládní agentura se pokouší dítě unést, ale Dr. Stone žádá jeho smrt." ()

Artie 

všechny recenze uživatele

Dvě sestry pracující ve striptýzovém baru jsou uneseny mimozemšťany. Oplodní je, aby se jim narodila vyšší bytost, která by se stala mesiášem a zachránila svět, který se žene špatným směrem. To se ale nelíbí vládní organizaci, která udělá vše proto, aby se dítě nenarodilo. Jinak by se stala hrozná věc, nebyla by válka a armáda by přišla zkrátka. Moje 4* jsou dost subjektivní záležitost. Záhadný spasitel je opravdu úpadkový film z konce osmdesátých let, který by dnes stěží někdo natočil. Kdo ví, proč byl natočen dříve. Celý snímek provází hrozná hudba, příšerně dlouhé honičky, Eric Estrada je opravdu padouch a hlavní kladný hrdina je velký sympaťák a charakter. Děj je podivně vykonstruovaný, dialogy někdy opravdu vtipné a sem tam přijde scéna, která je vytržená z kontextu a nedává moc smysl(nejspíš záležitost střihu) nebo dialog trochu postavený na hlavu. I přes tyto nedostatky jsem se hrozně bavil.Možná je beru i jako plus,protože takové filmy už se vidí málo a předem jsem s nimi počítal a těšil se na ně. Konec filmu je vážně výborný celému hodnocení přidá tak *. Určitě to tak za 2 roky znovu shlédnu... ()

beso74 odpad!

všechny recenze uživatele

Ultra lacné sci-fi, ktoré je tak strašne natočené, že to väčšinou nie je ani vôbec zábavné. Producenti nahrabali zopár centov, zajali svokru Erika Estrady (že neviete, kto to je, nič si z toho nerobte, dnes meno tohoto podpriemerného herca nič nevraví minimálne 99% bežných konzumentov filmov, horší je fakt, že je v tomto filme bezkonkurenčne najlepším hercom) a vyhrážali sa, že ak s nimi tento film nespraví, pustia ju. Výsledok? Mimozemšťania, ktorí vyzerajú ako príbuzní Teletubbies, "nekonečné" automobilové naháňačky, v ktorých sú v podstate snímané akurát (niekedy až) dve autá, zbrane, ktoré sa dajú nájsť na počkanie, práve vtedy, keď ich zúfalo potrebujete (automatická zbraň s plným zásobníkom pohodená v odomknutom aute na sedadle spolujazdca), a k tomu vyzerajúce ako z hračkárstva a väčšina postáv hraná ľuďmi, ktorí majú k hraniu asi tak vyhranený postoj ako ja k spievaniu (predovšetkým Steven Blade v úlohe Marka Timmonsa). A koniec? Tak ten je úžasný, to treba vidieť... ()

Reklama

Reklama